vineri, 22 noiembrie 2013

COLEGIUL NAŢIONAL “CONSTANTIN CANTACUZINO” – IMAGINEA VIITORULUI

Luni, 25 noiembrie 2013, elevii şi profesorii Colegiului Naţional “C. Cantacuzino” din Târgovişte vor reveni la şcoala proprie, după o perioadă de doi ani de activitate în alte spaţii de învăţământ. Reabilitat la standarde europene prin Proiectul  derulat cu fonduri structurale, colegiul pedagogic reprezintă de acum imaginea viitorului. Prin extinderea clădirii, construirea de noi săli de clasă, modernizarea grupurilor sanitare, refacerea instalaţiilor termice şi electrice  s-a creat un spaţiu modern de educaţie, de nivel european, atât ca structură, cât şi ca dotare. S-au creat 7 laboratoare, un cabinet de consiliere psiho-pedagogică, bibliotecă,  sală de lectură şi 44 săli de clasă în care procesul de predare-învăţare-evaluare se va realiza   atât prin valorificarea metodelor tradiţionale, cât şi a celor moderne, integrate.
Şcoala reabilitată va oferi celor 1200 de  elevi şansa de a învăţa într-un climat cu totul nou, având acces egal la aparatură şi echipamente didactice. În noul context, comunitatea Colegiului Cantacuzino devine de la o zi la alta tot mai puternică şi valoroasă.
Directorul colegiului, prof. Gabriela Istrate apreciază pe toţi elevii, profesorii şi părinţii care în aceste zile au format o echipă, contribuind la reaşezarea mobilierului, reorganizarea spaţiilor şi finalizarea proiectului în condiţii optime. De asemenea, mulţumeşte conducerii Liceului Tehnologic ‘’Nicolae Mihăescu’’ pentru solidaritate şi colaborare, considerând că timpul petrecut împreună a constituit un bun prilej de reflecţie, schimb de experienţă şi împărtăşire a unor valori educaţionale.
În perioada imediat următoare, scopul propus de echipa managerială a   Colegiului Naţional ‘’Constantin Cantacuzino’’ este de a-şi educa  elevii pentru a-i face înţelepţi, fericiţi şi sănătoşi, în drumul lor către o carieră de succes. La baza acestui demers didactic vor fi aşezaţi doi  piloni centrali - calitatea şi performanţa. ‘’Esenţial pentru noi este dezvoltarea unei oferte educaţionale conform cerinţelor procesului Lisabona şi a programelor de dezvoltare a resurselor umane din educaţie. Într-un cuvânt, avem multe de făcut, iar finalizarea proiectului de reabilitare este punctul de pornire pentru o nouă etapă din viaţa acestei şcoli, cu o tradiţie recunoscută de aproape un veac, cu absolvenţi de mare valoare şi cu un potenţial excelent’’, a mai adăugat Gabriela Istrate.
https://www.facebook.com/colegiulnationalconstantin.cantacuzino
Fotografii: Cristina Ilie















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu