miercuri, 8 octombrie 2014

TABĂRA NAŢIONALĂ DE EXCELENŢĂ – CULTURĂ, TRADIŢII ŞI CIVILIZAŢIE DACICĂ ŞI ROMANĂ DIN JUDEŢUL HUNEDOARA, 2 – 8 SEPTEMBRIE 2014

Recunoaşterea valorii şi răsplătirea muncii unor elevi, dar şi promovarea obiectivelor şi atracţiilor turistice din judeţ sunt principalele motive pentru care Instituţia Prefectului Hunedoara în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret au pus bazele acestei tabere naţionale de elită.
Participanţii au fost cei mai merituoşi liceeni din fiecare judeţ al ţării şi sectoarele municipiului
Bucureşti, 47 la număr, împreună cu profesorii însoţitori, câte unul din fiecare regiune de dezvoltare.
Judeţul Dâmboviţa a fost reprezentat de eleva cantacuzină Alina Niţă. Coordonată de către profesorul de istorie al Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino”, doamna Stancu Ferezia, eleva a obţinut importante premii la concursurile şcolare: premiul al II-lea la Concursul National ”Cultură și Civilizație”, calificarea la faza națională a Olimpiadei de Istorie, Locul I la concursul ”Cine știe, câștigă!”, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, Locul I la Sesiunea de referate si comunicări științifice” – etapa județeană, Premiul I la concursul ''Oameni cari au fost – Nicolae Iorga''.
Alina s-a bucurat de susţinere și din partea domnilor inspectori prof. Valentin Stancu şi prof. dr. Marian Curculescu.
Pădure, linişte, relaxare şi aer curat le-au pregătit organizatorii liceenilor de elită din ţară, care timp de o săptămână s-au oprit pe meleaguri hunedorene la Tabăra de la Căprioara, lângă Deva. Pe lângă jocuri de grup, proiecţii de filme sau foc de tabăra, participanţii au avut ocazia să vadă, unii, pentru prima dată, monumente, locuri frumoase şi lăcașuri de cultură din judeţul Hunedoara. De pildă, în program s-a prevăzut vizitarea Cetăţii Sarmizegetusa Regia şi a Complexului Băilor Daco – Romane de la Geoagiu-Băi. Organizatorii au pregătit o drumeţie pe traseul Nucşoara – Cabana Pietrele – Râuşor – Retezat. Pe lista locurilor de vizitat au fost Valea Jiului, Straja, zona Bradului cu Muzeul Aurului şi Panteonul Moţilor de la Ţebea, Ţara Haţegului, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, dar şi alte atracţii precum Castelul Corvineștilor de la Hunedoara. Pentru ultima zi au fost păstrate atracţiile turistice din Deva ,respectiv Cetatea şi Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane.
Reuşita unui astfel de eveniment nu poate fi pusă la îndoială, iar organizatorii speră ca Tabăra Naţională de Excelenţă – Cultură, Tradiţii şi Civilizaţie Dacică şi Romană să devină o tradiţie pentru a răsplăti eforturile elevilor competitivi.

"Ziua Educatorului", sărbătorită de elevele clasei a X-a A

"Ziua Educatorului", 5 octombrie, a fost marcată printr-o activitate creativă, coordonată de dna. prof. Floricica Ștefan împreună cu elevele clasei a X-a A, profil pedagogic, activitate care și-a propus evidențierea rolului semnificativ al cadrului didactic în viața fiecărui copil.
Elevele au dorit să marcheze acest moment, fiecare exprimându-și opinia despre dorința de a deveni cadru didactic.
Și pentru noi "Educația este cea care dă sensul existenței în varietatea și valoarea ireală" (Tudor Arghezi), iar a educa pe altul înseamnă a-l conduce spre adevăratele valori înnobilând și luminând viitorul elevilor.

miercuri, 1 octombrie 2014

C.N. "C-tin Cantacuzino", implicat într-un proiect important, alături de alte cinci ţări europene

În perioada 2014-2017, Colegiul Național “Constantin Cantacuzino” va participa activ în cadrul Parteneriatului Strategic Erasmus+, KA2: “Art Nouveau - Art Renouveau”, alături de alte cinci țări europene: Bulgaria, Franța, Germania, Scoția (coordonator) și Slovenia.
Pe parcursul celor trei ani, elevii colegiului nostru sunt invitați să se implice în activități diverse, creative, provocatoare, cum ar fi: concurs pentru a stabili un logo pentru proiect, activități de cercetare despre perioada Art Nouveau, studii comparative pe această temă, website Prezi, confecționarea unor obiecte ce conțin elemente Art Nouveau, folosind materiale reciclabile din natură - le Renouveau, identificarea unor fragmente literare din perioada Art Nouveau, film, flash-mob.
Se va lucra în mediu multicultural, se va comunica în cadrul activităților propuse în afara mobilităților, se va purta un dialog activ cu elevi și profesori europeni pe parcursul deplasărilor în țările partenere, se va colabora pentru realizarea unor produse finale sustenabile.
Parteneriatul Strategic între țări europene le va oferi posibilitatea să interacționeze cu alți colegi europeni, să cunoască în mod direct alte culturi europene și alte sisteme de educație, să se dezvolte atât pe plan personal, cât și intelectual, prin cunoștintele și competențele noi pe care le vor acumula.
Elevii cantacuzini dornici să se implice în acest proiect sunt invitați să se informeze pe această temă, selecția lor fiind făcută ulterior, în urma aplicării unui chestionar.

marți, 30 septembrie 2014

Preselecţiile pentru Balul Bobocilor de la CNCC au avut loc

Balul Bobocilor de la colegiul nostru prinde contur. Săptămâna trecută au avut loc şi preselecţiile. Elevii claselor a XI-a s-au întâlnit pentru a stabilii ultimele detalii înainte de începerea repetiţiilor.
Împreună cu profesorul coordonator al Consiliului Elevilor, Darius Ionete şi cu doamna profesor coordonator de proiecte şi programe educative, Tomescu Raluca, organizatorii au stabilit data şi ora balului: 12.11.2014, ora 18:00. “Tema balului de anul acesta va surprinde pe toată lumea. Nu vrem să o dezvăluim deocamdată”, spune Alina Pîrvu, unul dintre organizatori.
S-a pus la punct modul în care vor lucra cu bobocii participanţi. S-au format opt perechi în urma acestor preselectii. Participanţii au fost nevoiţi să se prezinte timp de două- trei minute, organizatorii ajutându-i cu eventuale întrebări. Au fost testate şi aptitudinile acestora. “La preselecţii nu ne-am bazat deloc pe frumuseţe”, declară Ana Maria Căpraru. Toţi dau dovadă de uniune prin visul care îi leagă, acela de a realiza cel mai reuşit bal.
Vă vom ţine la curent cu noutăţile despre această temă şi le urăm succes tuturor participanţilor şi organizatorilor!

A avut loc prima întâlnire a Consiliului Elevilor din acest nou an şcolar

Vineri, 26 septembrie, a avut loc prima întâlnire a Consiliului Elevilor din acest nou an şcolar. Profesorul coordonator, Darius Ionete, a imobilizat noii purtători de cuvânt, facând cunoştinţă “bobocilor” cu modul de “atac’’ al acestui liceu. Şedinţa a avut ca scop clarificarea priorităţilor liceului, stabilindu-se noi reguli şi planuri.
S-a discutat:
-situaţia accesului la Internet;
-nevoia de atragere a unor resurse financiare pentru premierea elevilor, în urma participării la viitoare activităţi;
-susţinerea elevilor implicaţi în activităţile extraşcolare de către cadrele didactice.
C.E. a desemnat elevii care ne reprezintă în Consiliul de Administraţie al şcolii (Cotorogea Roxana - X C), respectiv în Comisia de Evaluare si Asigurare a Calităţii (Bolbose Alexandra – X C).
“Vrem să facem cât mai multe activităţi de promovare, dar acest lucru nu se poate produce fără sacrificii”, spune Bianca, vicepreşedintele C.E.
Domnul profesor Darius Ionete, împreună cu principalii reprezentanţi ai C.E., au pus accentul pe implicare şi dedicare. “Nu putem aduce schimbări doar prin vorbe. Toţi au iniţiative, dar trebuie susţinuţi”, declară Darius Ionete.
La următoarea şedinţă vor participa şi doamnele director cărora li se vor comunica eventualele doleanţe ale elevilor.

vineri, 12 septembrie 2014

Deschiderea noului an scolar are loc la ora 12:00

În atenţia tuturor elevilor cantacuzini!
Festivitatea de deschidere a noului an şcolar va avea loc luni, 15 septembrie 2014, începând cu ora 12:00!

miercuri, 13 august 2014

Şcoala de Vară de la CNCC merge mai departe

Şcoala de vară iniţiată la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" de Cristian Olaru a luat amploare.
Participanţii au fost supuşi la multiple exerciţii de cunoaştere şi dezvoltare personală.
Atelierul de debate ţinut de Aura Pausan cuprinde teorie şi exerciţii pentru dezvoltarea abilităţilor discursive.
Exerciţiile de dicţie au deschis atmosfera, aducând atât ambiţie, cât şi amuzament în rândul participanţilor. Au lucrat la voce: tonalitate, claritate şi rapiditate, corectând fiecare greşeală găsită.
Aura Pausan le-a deschis apetitul şi imaginaţia prin exerciţii.
“Am crezut că debate-ul nu mă va atrage, dar exerciţiile de până acum m-au ajutat personal să mă descurc în orice conversaţie.”, spune Alexandra, o adolescentă de 16 ani.
“Modul în care îţi expui ideile şi îţi susţii argumentele contează foarte mult. Coerenţă în discurs, la asta lucrăm.”, declară Aura Pausan.
Cristian  Olaru, iniţiatorul acestui proiect, îşi îndrumă elevii să participe la orele de debate nu neapărat pentru a continua în acest domeniu, ci pentru propulsare personală.

vineri, 25 iulie 2014

Şcoala de vară „Să dezvoltăm abilităţi!”, la C.N. „Constantin Cantacuzino”



Vara este oportunitatea elevilor de a se arunca în braţele unor noi experienţe. Timpul liber este "nesfârşit" vara, iar din această cauză el trebuie să fie organizat.
Şcoala de vară iniţiată de Cristian Olaru oferă elevilor un mod eficace de petrecere a acestui timp. Timpul acordat Şcolii de vară este benefic, contribuind în dezvoltarea personală a elevilor.
"M-am gândit să le ofer activităţi distractive care să îi dezvolte decât să îi las să piardă vremea fără să realizeze ceva.", spune iniţiatorul Cristian Olaru.
Structura şcolii cuprinde ateliere de lectură şi dezbatere, prin care elevii, pe lângă lectura obligatorie pe care o vor parcurge, vor învăţa să colaboreze.
În data de  24 iulie 2014 a avut loc prima întâlnire a elevilor participanţi. Timp de trei ore, aceştia au citit prima dintre lecturi, "O scrisoare pierdută" de Ion Luca Caragiale.
"Este mult mai uşor să înţelegi o operă când o citeşti astfel, adica pe rând, pe roluri şi cu voce tare.", declară Bianca, o elevă de 16 ani.
Fiecare elev dispune de o carte din care va citi şi va urmări textul alături de ceilalţi.
Atelierele de dezbatere vor conţine teorie şi exerciţii prin care abilităţile de exprimare, argumentare si contrargumentare vor fi stimulate.
Pentru următoarele două săptămâni, participanţii  vor adăuga o lista cu numeroase titluri la lecturile obligatorii citite şi vor deveni adepţi ai dezbaterilor, fiindu-le mult mai uşor să-şi expună punctul de vedere.


miercuri, 23 iulie 2014

CONCERT SPECIAL TRUPA ARHAIC DEDICAT SF. MARTIRI BRÂNCOVENI

Asociaţia Literata are plăcerea de a vă invita la concertul special al Trupei Arhaic care va avea loc în cadrul evenimentul dedicat împlinirii a 300 de ani de la martirajul Sfinţilor Brâncoveni. Concertul va avea loc la Târgovişte, Casa Tineretului (Clubul Studenţilor, Micro VI, Zona Select), în ziua de joi, 31 iulie 2014, începând cu ora 18.00.
Evenimentul va debuta cu prezentarea doamnei Stancu Ferezia, profesor de istorie la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, care va evoca personalitatea istorică a domnitorului Constantin Brâncoveanu, contextul istoric contemporan acestuia, precum şi contribuţia adusă de acesta la dezvoltarea cullturii româneşti.
Seara va continua cu alocuţiunea domnului Ion Marian Croitoru, doctor în teologie, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii Valahia, în care se va prezenta dimensiunea spirituală a brâncovenilor, a martiriului acestora, precum şi importanţa acestora pentru creştinii zilelor noastre.
În partea a doua a evenimentului va avea loc un concert special al Trupei Arhaic, intrând astfel într-o atmosferă autentică de folk rafinat, cu puternice accente patriotice. Cei trei „arhaici”: Nicolae Doboş (voce - blockflote, fluier irlandez, caval, duduk), Sorin Preda (chitară) şi Mihai Vătăman (orgă) vor fi pentru prima dată în Târgovişte. Melodiile Trupei Arhaic, printre care se regăseşte şi o elegie pentru Brâncoveanu, oferă publicului ritmuri care inspiră de la sensibilitate şi romantism, până la mesaje istorice şi galopul cailor pe ritmuri haiduceşti. Fluierul românesc, chitara, toaca, fluierul irlandez, caval, blockflote şi duduk, instrument adus în premieră de către „arhaici” în folkul autohton sunt mijloacele prin care publicul va fi convins de calitatea Trupei Arhaic.
Trupa a fost înfiinţată în anul 2011 în cadrul Centrului de Cultură al judeţului Teleorman. Deşi nou apărută pe scena muzicii româneşti, trupa Arhaic a reuşit deja să se impună, adunând un palmares de invidiat pentru cei doi ani de la apariţie: Premiul special al juriului la Trofeul de folk de la Brăila, Premiul de popularitate la Ploieşti, locul II la Festivalul naţional de muzică folk “Nord-Est-Folk” Dorohoi sau menţiune la Festivalul “Tatiana Stepa”.
Intrarea la concert este liberă.

vineri, 18 iulie 2014

Oferta educaţională pentru admitere 2014 la Facultatea de Ştiinţe şi Arte Tgv

Vă prezentăm oferta educaţională pentru admitere 2014 la Facultatea de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte:






marți, 15 iulie 2014

La C.N. „C-tin Cantacuzino” s-a deschis Grădiniţa de Vară „Prichindelul vesel”, un proiect iniţiat de Organizaţia „Salvaţi copiii”

 Grădiniţa de Vară „Prichindelul vesel” este un proiect iniţiat de Organizaţia „Salvaţi copiii”, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte. În această dimineaţă, a avut loc deschiderea acestei grădiniţe de vară, la care au participat oaspeţi de seamă: primarul interminar Ciprian Ciprian G. Prisăcaru, purtătorul de cuvânt de la Protecția Copilului, Cerasela Gurgu și inspectorul Laura Erculescu. La eveniment au participat directorul Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino”, Gabriela Istrate, expert coordonare proiect POSDRU CEI, Daniela Zoe, coordonator regional proiecte Sud Muntenia în cadrul Organizatiei „Salvati Copiii”, asistentul social Daniela Florea, dar şi părinţi, bunici şi voluntari ai Organizaţiei.

Copiii din medii defavorizate nu beneficiază de acces egal în sistemul naţional de educaţie, cauzele fiind multiple și corelate: condiţiile economice precare ale familiei, nivelul redus de educație al părinților, lipsa stimulării timpurii prin frecventarea grădiniței, existenţa unui grad mare de discriminare şi marginalizare, pe criterii etnice, sociale, economice, culturale şi intelectuale.
Pentru a asigura accesul la educație al copiilor care provin din comunități defavorizate, Organizaţia Salvaţi Copiii România va deschide 17 centre de pregătire preşcolară şi şcolară în toate cele opt regiuni de dezvoltare: București – Ilfov, Centru (Braşov, Mureş), Nord-Est (Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui), Nord-Vest (Cluj), Vest (Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș), Sud-Est (Constanţa, Mangalia), Sud-Muntenia (Argeș, Dâmboviţa – C.N. CONSTANTIN CANTACUZINO, Targoviste) și Sud- Vest Oltenia (Dolj).
Beneficiarii urmează să fie copii cu vârste cuprinse între 5 şi 17 ani, provenind din medii defavorizate, care vor avea astfel acces la programe de educaţie preşcolară (grădinițe estivale), primară și gimnazială (de tipul ”Şcoala după Şcoală” şi ”A doua Şansă”), în vederea prevenirii abandonului şcolar, a integrării şi reintegrării şcolare.

„Salvaţi Copiii” România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.
Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile - copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 24 de ani de activitate, peste 1 milion de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.

„Salvaţi Copiii” România este membru al „Save the Children” Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.









duminică, 6 iulie 2014

Premiu cantacuzin la concursul ''Oameni cari au fost – Nicolae Iorga''

„El a fost savantul nostru prin excelenţă, care (…) îşi afla fericirea în cărţi şi avea o ambiţie să stimuleze şi să înalţe gloria şi faima naţiunii sale”. (Perpessicius)

''Oameni cari au fost – Nicolae  Iorga''

Astfel  s-a intitulat Concursul Interjudețean de creaţie literară şi multimedia, organizat de Inspectoratul  Şcolar al judeţului Prahova, Liceul Tehnologic Agromontan ''Romeo Constantinescu'' şi Colegiul Naţional  ''Nicolae Iorga'', Vălenii de Munte.
Concursul a fost organizat pe următoarele  secţiuni:
I. CREAŢIE LITERARĂ : Aforisme; Poezie;  Eseu: „Imaginea oraşului Vălenii de Munte în creaţia lui Nicolae Iorga”/Eseu: „Nicolae Iorga, promotor al credinţei creştine”; Jurnal de călătorie.
 II. FILME DIDACTICE (film documentar, Prezentări Power-Point etc.)  - legate de viaţa şi opera  literară  a savantului.
S-a desfăşurat în perioada 31 mai – 20 iunie având ca scop descoperirea valenţelor culturale şi literare ale creaţiei lui Nicolae Iorga, valorificarea tradiţiei culturale şi afirmarea creativităţii elevilor.
Premiul I a fost obţinut de  Colegiul Naţional ''Constantin Cantacuzino'', reprezentat de eleva Alina Niţă (clasa a XI-a C), la secţiunea creaţie multimedia, cu lucrarea  ''Nicolae Iorga, un om de geniu'', realizată sub îndrumarea doamnei profesor, Ferezia Stancu.
http://cncc-tgv.blogspot.com

joi, 26 iunie 2014

Campania SMARTER


Campania SMARTER face parte din proiectul SMARTER derulat de un consorțiu alcătuit din 16 organizații din 14 țări (România, Franța, Italia, Spania, Olanda, Germania, Polonia, Cipru, Malta, Grecia, Croația, Lituania, Islanda și Turcia) coordonat de Asociația GEYC.
Proiectul SMARTER este co-finanțat de Comisia Europeană prin programul „Tineret în acțiune”, sub-acțiunea 4.3 (RO-43-E107-2013-R3) și are ca scop îmbunătățirea capacităților  de a folosi rețelele sociale pentru creșterea angajabilității tinerilor.
 In scoala noastra proiectul a fost coordonat de doamna director, prof. Gabriela Istrate si a implicat elevi din clasele a X-a si a XI-a. Astfel, in ziua de 5 iunie 2014 s-a organizat prima activitate a campaniei, o  dezbatere avand ca obiectiv angajarea tinerilor în discuții pe tema găsirii unor competențe actuale necesare intrarii pe piața muncii. Elevii au fost  antrenati într-o discuție despre perspectivele  vizand cele mai solicitate  meserii, căutate de angajatori sau  despre preferintele lor catre acele profesii care ar putea să împace  viața personală cu cea profesională. (Anul 2014 reprezintă Anul European pentru stabilirea unui echilibru între viața personală și cea profesională)
Elevii au relatat din experienta lor  privind participarea la  un proces de recrutare (loc de muncă, stagiu de voluntariat, curs, conferință). De asemenea, ei au argumentat  importanta utilizarii  instrumentelor social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) in procesul de orientare in cariera si al dezvoltarii personale.
Partea a doua a acivitatii a inclus un  atelier practic unde elevii au fost antrenati in folosirea   resurselor  oferite gratuit de GEYC Resources Center (http://resources.geyc.ro/). Resursele alese trebuie să fie relevante pentru creșterea angajabilității tinerilor prin dobândirea de competențe practice. Exemple de resurse care au fost  prezentate: Europass - CV online, Linkedln, Google Drive.
Partea a treia, organizata sub forma unei activitati de   Brainstorming cu tema ”My dream job and 3 steps to achieve it” (3 pași către locul de muncă visat) le-a solicitat participantilor să se gândească la locul de muncă visat. Fiecare elev a  reflectat  asupra celor mai relevanți pași de urmat în pregătirea pentru locul de muncă dorit, apoi a completat  instrumentul suport - macheta ”My dream job”. Iata cateva dintre optiunile colegilor nostri si pasii ganditi de ei in atingerea profesiei visate:
My dream job
1.    Business woman- 1.Studiu, 2. Ambitia, 3. Dorința de afirmare
2.    Manager HR- 1. admiterea la facultate, 2. implicarea în programe de studiu, 3. obținerea unui job intr-o poziție mai joasă
3.    Inspector școlar- 1.dobândirea unor aptitudini pedagogice în timpul cursurilor universitare,  2. Afirmare prin rezultate deosebite in cariera de profesor, 3. obtinerea gradelor didactice necesare
4.    Însoțitor de zbor-1acumularea de cunoștințe geografice și lingistice, 2. cursuri de specialitate, 3. depunerea cv-ului la companiile aeriene
5.    Psiholog-1. pregatire de specialitate;  2.participarea la diferite proiecte, cursuri, intershipuri; 3.programe de voluntariat legate de relațiile dintre oameni
6.    Învățător/educator-1.descoperirea unor aptitudini vocaționale. 2.finalizarea studiilor liceale si universitare.3.efectuarea practicii pedagogice în școli primare și grădinițe
7.    Arhitect-1.Pregatire pentru admitere.2.studii superioare,3.workshopuri si cursuri de specializare
8.    Consultant in afaceri-1.depunere cv, 2. cursuri online, 3. concurs
9.    Maseur-1.cursuri, 2. înființare centru, 3. promovare facebook
10.    Designer ambiental-1.înființare firmă.2.investitia, 3.promovarea(facebook, twiter)
11.    Judecator-1.admiterea la facultatea de Drept.2.Examenul de licenta.3.concursul pentru numirea in functii de conducere
12.    Dădacă-1.cursuri de specialitate, 2. resurse online pentru gasirea locului de munca.3. interviu
13.    Team leader-1.formare prin diferite cursuri 2.dobandirea unor competente lingvistice, 3.participare schimburi de experienta
14.    Web developer-1.cursuri universitare in domeniu, 2. pregatire in domeniu/intership.3. aplicare pentru job
15.    Sef seriviciu de implementare in cadrul Ministerului Fondurilor Europene.1. asistent de proiect intr-un proiect cu finantare europeana. 2. manager de proiect 3.intrarea in sistemul public
16.    Avocat(cabinet individual)1.avocat in cadrul unei firme 2. infiintarea propriului cabinet 3. promovarea propriului cabinet
17.    Farmacist-1.absolvirea facultatii de farmacie,2.obtinerea certificatului de membru al Colegiului Farmacistilor.3aplicarea pentru pstul dorit
18.    Fotograf de succes: -curs de specializare in domeniul artei fotografice; -documentare personala din carti, reviste, articole; - organizarea de sedinte foto pentru punerea in practica a celor invatate
19.    Medic : - absolvirea facultatii de medicina generala; - specializarea pe un domeniu ales; - consultarea de carti si manuale de specialitate
20.    Bucatar: -participarea la seminarii; - practicarea intr-un restaurant a acestei meserii; - promovarea personala prin intermediul unei pagini de facebook
21.    Ospatar- curs de specializare in domeniu, -practicarea meseriei intr-un restaurant, -seminarii de perfectionare
22.    Crainic TV/ Prezentator de stiri: - initierea in tinele televiziunii de la varste fragede; -urmrea facultatii de jurnalism; - perfectionarea dictiei, a mimicii si a gesticatiilor
23.    Politist: - acumuarea de cunostiinte prin invatare; - o conditie fizica buna; -sa dobandesc calitatiile necesare
24.    Avocat:- alegerea obiectivului la care vreau sa ajung; - proiectarea unui plan de idei; - depunderea tutturor resurselor persoanle si a unui efort substantial
25.    Profesor de engleza:- terminarea facultatii; - dobandirea experientei lucrand ca educator; - sa aplic pt un astfel de job;
26.    Medic pediatru: -sa invat pt facultatea de medicina; - sa imi placa ceea ce fac; -sa iubesti copii;
27.    Medic stomatolog: -inscrierea siurmarea cursurilor uniersitatii de stomatologie; -absolvirea uiversitatii de stomatologie; -infiintarea unui cabinet de stomatologie
28.    Steward (companie aeriana): -absolvirea cursului de stewardese al aviatiei romane; -siguranta, optimism, incredere; -stapanirea limbilor straine, in special engleza;
29.    Directorul unei firme de succes: -sa urmezi o facultate in domeniu; -sa ai puterea si increderea in ceea ce faci; -sa ai curajul si forta sa o iei de la 0;
30.    Manager: -sa iti doresti cu adevarat sa ajungi unde ti-ai propus; -sa fii un bun coordonator; -sa ai incredere in proprile decizii.

miercuri, 25 iunie 2014

Participare la Festivalul Artistic de la Iedera







Marţi, 24 iunie, în a doua zi de concurs a FESTIVALULUI NAŢIONAL "IEDERA, UN COLT DE RAI'', mai micii elevi ai COLEGIULUI NATIONAL "CONSTANTIN CANTACUZINO'' au obtinut premii notabile. Menţionăm aici grupul de elevi ai clasei P Step "JUNII CANTACUZINI'' Locul I- blockflote, elevul CATRINA SEBASTIAN -ANDREI- LOCUL III- blockflote si eleva DARIA BOGOI locul II- pian.
Despre participare şi despre rezultatele concursului a vorbit la Radio Minisat Targoviste, din partea CNCC, d-na prof. Marioara Radu.
Mulţumim tuturor pentru sprijinul acordat: prof. Vîrjoghe Mariana,prof. Marcu Daniela Luminita, conducerii şcolii şi părinţilor acestor minunati copii.

De asemenea, la acelaşi concurs desfăşurat la Iedera, la secţiunea recitare (luni, 23 iunie), elevii cantacuzini Maria Chivulescu(clasa a II-a A) şi Cosmin Chivulescu(clasa a VI-a A) au obţinut locul I.
Felicitări tuturor!

miercuri, 18 iunie 2014

Conferinţă privind finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a infrastructurii educaţionale - Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”

Miercuri, 18 iunie 2014, în sala „Spiru Haret” a Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino” a avut loc conferinţa de finalizare a proiectului de reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a infrastructurii educaţionale - Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”.
Obiectivul general al proiectului a constat în reabilitarea, extinderea şi dotarea colegiului în vederea creşterii capacităţii infrastructurii educaţionale şi a calităţii procesului de învăţământ ce se desfăşoară la nivelul colegiului, care să conducă, în final, la asigurarea unui proces educaţional la standarde europene, adecvat şi eficient, menit să răspundă noilor cerinţe ale societăţii, dar şi la creşterea participării populaţiei şcolare la procesul educaţional.
Alături de doamna director Gabriela Istrate, la evenimentul de astăzi au fost prezenţi domnul viceprimar Eugen Pătraşcu, domnul viceprimar Ciprian Prisăcaru, doamna Inspector Tatiana Ghita, doamna profesor Viorica Arghir, doamna director adjunct a CNCC Cristina Macris, dar şi preşedintele Asociaţiei de părinţi cantacuzini şi alţi numeroşi invitaţi, iar după scurta vizită a obiectivului, a avut loc prezentarea rezultatelor proiectului şi impactul acestuia.




Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operaţional şi Cofinanţat de uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
 



luni, 16 iunie 2014

Succese cantacuzine, obținute sub deviza "Învățând, apreciem diversitatea!"

La Concursul cu tema "Orașul meu - spațiu al dialogului intercultural", eleva Diana Nicoleta Trandafir, de la clasa a IX-a E a obținut locul I la pentru cel mai bun discurs şi eleva Claudia Eftene de la clasa a IX-a A a obţinut menţiune la categoria eseuri. Acest concurs a fost organizat de Comunitatea Elenă din Turnu Severin în colaborare cu Cercul de limbă, cultură şi civilizaţie greacă “Prietenii lui Zorba”, a cărui premiere a avut loc la Târgoviște, cu ocazia celei de-a șasea ediții a Proiectului Dialog cu timpul și lumea, proiect inițiat de Uniunea Elenă din România și cofinanțat de Guvernul României, Departamentul de Relații Interetnice.
Felicitări și mult succes în continuare!

miercuri, 11 iunie 2014

Elev premiat cu aur la "Winner Judo Turnier", turneu internaţional desfăşurat în Elveţia

Dragos Pechea, elev în clasa a XI-a C, practică judo de la vârsta de 7 ani şi mărturiseşte că este cea mai mare pasiune a lui, deoarece consideră că este un sport pe care nu multe persoane îl pot practica şi necesită anumită abilităţi. De-a lungul timpului, acesta a obţinut premii importante la numeroase concursuri locale, zonale, naţionale şi chiar internaţionale. Îndrumat de antrenorul Ilie Torcică, acesta a fost selectat în echipa de judo a LPS Piteşti, unde s-a şi antrenat în ultimul an. Recent, târgovişteanul a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, obţinând astfel medalia de aur la Turneul Internaţional de Judo din Elveţia. "Deplasarea în Elveţia a fost o experienţă plăcută, mă bucur că am reuşit să obţin acest rezultat, pentru mine neaşteptat.’’.

sâmbătă, 7 iunie 2014

CONCURSUL NAŢIONAL “CULTURĂ ŞI CIVILIZAŢIE ÎN ROMÂNIA”-BUCUREŞTI 2014

În esenţa  lor, concursurile şcolare dezvoltă  capacitatea de competiţie, de transfer  a unor informaţii  primite în orele de curs, de creativitate, de interpretare şi dezvoltare a unor deprinderi, de socializare, popularizare şi altele.
             Concursul Naţional “Cultură şi civilizaţie în România”, devenit tradiţie în spaţiul învăţământului românesc, are un caracter interdisciplinar istorie-religie şi se desfăşoară  pe trei secţiuni:”Studiu privind particularităţi etnografice/etnologice şi lingvistice locale; “Studiu privind mentalităţi culturale şi cercetare sociologică” şi “Monografii istorice locale”.
            Scopul acestui concurs este de a promova, într-o lume secularizată, cu o democraţie prost înţeleasă, valorile  naţionale, culturale, istorice, religioase, de a menţine ceea ce poporul român a păstrat ca zestre  graiul, obiceiurile, tradiţiile, datinile pentru ca tinerii de astăzi să le conştientizeze că fac parte din identitatea noastră, că avem rădăcini adânci, o istorie încă vie, chiar dacă patina timpului şi-a pus amprenta pe vestigii, documente, inscripţii şi pisanii.
           În acest an şcolar, ne-am prezentat la acest concurs cu lucrarea “Putere şi religie. Lumini în întuneric”, înscrisă la secţiunea “Monografii  istorice locale”. Lucrarea a presupus o cercetare amănunţită, ştiinţifică despre perioada de domnie a lui Radu cel Mare (sec. al XVI lea), rolul Patriarhului Nifon în relaţia cu domnitorul, axându-se pe conflictul dintre cei doi şi împăcarea realizată de domnitorul  Neagoe Basarab. Proiectul de conservare, pe lângă  argument şi obiectivele specifice, a dovedit prin activităţile în cadrul liceului şi a comunităţii locale(sesiuni de comunicări ştiinţifice,pelerinajul la Moaştele Sfântului Nifon,concursuri de istorie locală, redactarea de reviste a elevilor cantacuzini, realizarea de albume de fotografii, pliante), că valorile pot fi conservate, promovate pentru a participa la reconstruirea unor componente  şi alte valori specifice  Religiei Ortodoxe  în contextu l istoriei locale.
          Echipa participantă la acest concurs a fost formată din elevele cantacuzine:Canache Miruna (cl. a XI-a A);Niţă Alina (cl.a XI-a C) şi Vechiu Andreea (cl. a XI-a C) şi îndrumate de către dna profesor de Istorie, Ferezia Stancu, un om cu multă experienţă  profesională, implicată în foarte multe activităţi şcolare şi devotată  meseriei de dascăl şi de subsemnata, Ştefan Floricica, profesor de Religie.
       A fost o muncă în echipă  ce a presupus  un efort intelectual, valorificându-se presonalitatea culturală a elevilor ce s-a împletit armonios cu cea a dascălilor, astfel încât, informaţiile de la istorie s-au completat cu cele de la religie.
         Rezultatul muncii a fost pe măsură, iar la festivitatea de premiere de la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, reprezentantele judeţului Dâmboviţa- Colegiul Naţional “Constantin Cantacuzino”, au obtinut  premiul al II-lea cu 95,4 puncte.
        Nu există un secret pentru a ajunge la performanţă  şi a câştiga un concurs. Este nevoie, însă, de foarte multa muncă, de seriozitate, de voinţă, de studiu  aprofundat  şi de multă, multă rugăciune.
         Toate aceste calităţi elevele  noastre le-au dovedit, ba mai mult, aş vrea să remarc,  dorinţa, entuziasmul  şi  interesul lor de a menţine Colegiul nostru  la înalte standarde, iar titlul de “şcoală europeană “  dăinuiască mulţi  ani de-acum inainte.
         Prof. Floricica Ştefan- Colegiul Naţional “Constantin Cantacuzino”-Târgovişte