miercuri, 8 octombrie 2014

TABĂRA NAŢIONALĂ DE EXCELENŢĂ – CULTURĂ, TRADIŢII ŞI CIVILIZAŢIE DACICĂ ŞI ROMANĂ DIN JUDEŢUL HUNEDOARA, 2 – 8 SEPTEMBRIE 2014

Recunoaşterea valorii şi răsplătirea muncii unor elevi, dar şi promovarea obiectivelor şi atracţiilor turistice din judeţ sunt principalele motive pentru care Instituţia Prefectului Hunedoara în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret au pus bazele acestei tabere naţionale de elită.
Participanţii au fost cei mai merituoşi liceeni din fiecare judeţ al ţării şi sectoarele municipiului
Bucureşti, 47 la număr, împreună cu profesorii însoţitori, câte unul din fiecare regiune de dezvoltare.
Judeţul Dâmboviţa a fost reprezentat de eleva cantacuzină Alina Niţă. Coordonată de către profesorul de istorie al Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino”, doamna Stancu Ferezia, eleva a obţinut importante premii la concursurile şcolare: premiul al II-lea la Concursul National ”Cultură și Civilizație”, calificarea la faza națională a Olimpiadei de Istorie, Locul I la concursul ”Cine știe, câștigă!”, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, Locul I la Sesiunea de referate si comunicări științifice” – etapa județeană, Premiul I la concursul ''Oameni cari au fost – Nicolae Iorga''.
Alina s-a bucurat de susţinere și din partea domnilor inspectori prof. Valentin Stancu şi prof. dr. Marian Curculescu.
Pădure, linişte, relaxare şi aer curat le-au pregătit organizatorii liceenilor de elită din ţară, care timp de o săptămână s-au oprit pe meleaguri hunedorene la Tabăra de la Căprioara, lângă Deva. Pe lângă jocuri de grup, proiecţii de filme sau foc de tabăra, participanţii au avut ocazia să vadă, unii, pentru prima dată, monumente, locuri frumoase şi lăcașuri de cultură din judeţul Hunedoara. De pildă, în program s-a prevăzut vizitarea Cetăţii Sarmizegetusa Regia şi a Complexului Băilor Daco – Romane de la Geoagiu-Băi. Organizatorii au pregătit o drumeţie pe traseul Nucşoara – Cabana Pietrele – Râuşor – Retezat. Pe lista locurilor de vizitat au fost Valea Jiului, Straja, zona Bradului cu Muzeul Aurului şi Panteonul Moţilor de la Ţebea, Ţara Haţegului, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, dar şi alte atracţii precum Castelul Corvineștilor de la Hunedoara. Pentru ultima zi au fost păstrate atracţiile turistice din Deva ,respectiv Cetatea şi Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane.
Reuşita unui astfel de eveniment nu poate fi pusă la îndoială, iar organizatorii speră ca Tabăra Naţională de Excelenţă – Cultură, Tradiţii şi Civilizaţie Dacică şi Romană să devină o tradiţie pentru a răsplăti eforturile elevilor competitivi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu