marți, 22 aprilie 2014

Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” va participa la Olimpiada Naţională a Animatorilor de la Odorheiu Secuiesc


          Trei eleve de la C.N. „Constantin Cantacuzino” - Andrei Evelyn, Călin Georgiana şi Firăţoiu Alina, de la profilul pedagogic, se pregătesc să participe la Olimpiada Naţională a Animatorilor care va avea loc pe 9-10 mai 2014 la Odorheiu Secuiesc. Competiţia valorifică abilităţile elevilor de la acest profil, dobândite atât în context formal, cât şi în context nonformal, de iniţiere, susţinere şi dezvoltare a unor proiecte de management al timpului liber, după modelul instructorilor francezi pentru organizarea activităţilor de petrecere a timpului liber, rezultat al unor parteneriate cu instituţii de profil din Franţa, care au impus un model profesionist de organizare a timpului liber.
Prin intermediul sloganului „Să ştii, să ştii să faci, să ştii să fii!”, olimpiada promovează o serie de activităţi cu efect modelator, în care elevii îşi dezvoltă competenţele, îşi pot influenţa pozitiv atitudinea, comportamentul şi îşi dezvoltă personalitatea. Competiţia se desfăşoară pe două secţiuni: Dezvoltare personală, Divertisment/ Serbări şcolare, la nivelul claselor  IX- XII.
Proiectul Colegiului Cantacuzino intitulat simplu, dar elocvent „Eu pot!” va prezenta publicului sub formatul unui slideshow creeat în powerpoint câteva metode moderne de predare. Sub îndrumarea prof. Aniţa Dulman şi Gabriela Catrina, elevele îşi vor evalua competenţele de organizare a timpului liber pentru copiii din învăţământul primar, într-o experienţă unică, prin cântec, dans şi joc didactic. Creativitatea proiectului constă în mesajul pozitiv sugerat chiar din titlu de a dezvolta la elevii mici motivaţia intrinsecă, implicarea în activitatea educativă şi de a dobândi încredere în forţele proprii, convingerea că fiecare are resurse pentru a atinge performanţa în activitatea şcolară.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu