vineri, 30 mai 2014

ZIUA EROILOR NEAMULUI – 28 Mai 2014

În fiecare an, la Înălţarea Domnului, a intrat în tradiţie ca să aducem un prinos de recunoştinţă eroilor neamului, care s-au jertfit pentru apărarea pământului strămoşesc. De altfel, după Primul Război Mondial, s-a hotărât ca în această zi importantă a creştinismului, să se sărbătorească şi Ziua Eroilor, România devenind primul stat din lume care a decretat această zi ca sărbătoare naţională.
Mormintele şi monumentele eroilor la care depunem flori, aprindem lumânări şi ne reculegem reprezintă un simbol al dăinuirii noastre în timp, al sacrificiului suprem pentru înfăptuirea idealului naţional.
Ziua Eroilor este un minunat prilej de a cinsti, aşa cum se cuvine, memoria ostaşilor noştri jertfiţi în lupta pentru apărarea ţării, credinţei şi neamului.
Cu această ocazie, au fost organizate la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” câteva activităţi cu scopul comemorării eroilor neamului, la care au participat elevii claselor a XI-a C şi a XI-a D.
Eleva Alina Nita a recitat poezia „Cinste eroilor neamului românesc” de Alina Nicolae. După aceea, doamna profesor de istorie Florina Sorescu a realizat, prin intermediul unui material Prezi, o scurtă prezentare a semnificaţiei Zilei Eroilor, exemplificând poveştile câtorva eroi copii ai neamului românesc. Aceştia au participat în Primul Război Mondial şi şi-au sacrificat copilăria sau viaţa pentru unitatea naţională. Totodată, a fost narată povestea Mormântului Eroului Necunoscut.
În final s-a ţinut un moment de reculegere în cinstea eroilor neamului, intonându-se Imnul Naţional.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu