miercuri, 14 mai 2014

Premiul special pentru echipajul C.N. „Constantin Cantacuzino” la Olimpiada Animatorilor pentru licee pedagogice

În perioada 9 – 11.05.2014 a avut loc la Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, etapa naţională a Olimpiadei Animatorilor pentru licee pedagogice. Echipajul Colegiului, alcătuit din elevele Călin Georgiana, Firăţoiu Alina şi Andrei Evelyn, din clasele a XI-a şi a XII-a, filiera vocaţională, specializarea învăţător-educator a obţinut premiul special al juriului .
Elevii Colegiului au participat în competiţia organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, la secţiunea Dezvoltare personală, cu proiectul „Eu pot”, proiect coordonat de prof. Aniţa Dulman şi Gabriela Catrina.
Competiţia a avut ca moto cele trei deziderate ale transdisciplinarităţii – să ştii, să ştii să faci şi să ştii să fii, fiind structurată pe două probe – proba A – susţinerea proiectului şi proba B – proba practică. Proba practică a vizat modul în care competenţele dobândite de elevi în urma derulării practicii pedagogice pot fi folosite de aceştia în activităţi de animaţie, recreative. Proiectul celor trei eleve a fost dat exemplu de buna practică în tot ceea ce înseamnă implicarea elevilor în viaţa şcolii şi dezvoltarea motivaţiei învăţării. Efortul de a derula ample acţiuni de  animaţie şi antrenare în activităţi extracurriculare a început încă din luna octombrie 2013 şi a presupus organizarea de jocuri, concursuri, extrem de agreate de beneficiarii direcţi – elevii claselor I-IV. În mod evident, implicarea elevilor în acest proiect demonstrează pasiunea lor pentru profesia de dascăl, precum şi intenţia  reală  de a fi un sprijin  comunităţii din care fac parte, de a contribui la conturarea unor personalităţi autonome, capabile să se dezvolte conform propriilor aptitudini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu