luni, 18 februarie 2013

Proiectul QVORUM, în plină desfăşurare la CNCC


În perioada 18-28 februarie 2013 se desfăşoară proiectul QVORUM, în colaborare cu Institutul European pentru Democraţie Participativă. Proiectul antrenează 25 de elevi de la clasele a X-a C, a X-a D şi a XI-a C şi 10 profesori ai Colegiului. El presupune parcurgerea a trei module referitoare la Instituţiile Administrative Locale, Instituţiile Administrative Centrale şi modalităţi de participare la viaţa publică.
Proiectul vizează creşterea nivelului de cultură politică a cetăţenilor, pentru a-şi putea identifica cu uşurinţă interesele şi a se constitui în parteneri sociali capabili să interacţioneze eficient cu factorii de decizie. Alături de Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino", parteneri în acest proiect mai sunt Colegiul Economic "Ion Ghica" - Târgovişte şi Grupul Şcolar Agricol - Nucet, Dâmboviţa.
La finalul cursului, participanţii vor primi diplome şi certificate, iar cei mai activi elevi vor beneficia de o vizită la Palatul Parlamentului din Bucureşti, precum şi la o sesiune de formare într-o şcoală de vară.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu