marți, 2 octombrie 2012

Colegiul C.Cantacuzino, schimb de experienţă cu cea mai mare şcoală particulară din Istanbul


Schimburile de experienţă între elevi şi profesori din diferite state ale lumii au devenit un lucru necesar pentru modernizarea procesului de învăţământ. Şi în judeţul Dâmboviţa, astfel de schimburi de experienţă au loc în fiecare an. La începutul acestei luni, în perioada 2-10 septembrie, un grup de 8 elevi (4 fete şi 4 băieţi) de la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" din Târgovişte, însoţiţi de Aurelia Stancu, profesor de limba şi literatura română, a participat la un schimb de tineri, desfăşurat la Doga Koleji, cea mai mare şcoală particulară din Istanbul, Turcia.
Proiectul "All Together" s-a organizat în cadrul programului Tineret în acţiune, sub-acţiunea 1.1, “Schimb de tineri” şi a avut drept scop înlăturarea prejudecăţilor tinerilor faţă de cei marginalizaţi social prin activităţi creative.
Programul zilnic a cuprins lecţii de teatru susţinute de un actor profesionist, care s-au finalizat prin punerea în scenă a unei piese cu titlul "Insula". Tema piesei a fost consecinţele pe  care le pot avea prejudecăţile oamenilor asupra celor din jur. “Toate conceptele însuşite pe scenă au fost aplicate în timpul activităţilor de vizitare a Istanbulului. Elevii au colaborat, au schimbat impresii în limba engleză, au legat prietenii, urmând să vină şi ei la Târgovişte, în perioada următoare”, ne-a declarat Aura Stancu, profesor de limba şi literatura română.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu