miercuri, 15 ianuarie 2014

Eveniment dedicat lui Mihai Eminescu

La Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" am sărbătorit astăzi, 15 ianuarie 2014, ziua în care pământul neamului nostru ne-a dăruit un cadou de mare valoare spirituală, care este darul pentru întregul nostru popor român... marele nostru poet Mihai Eminescu.
Manifestarea "Dor de Eminescu" a cuprins un concurs intitulat "Pe urmele Luceafărului", la care au participat echipaje de câte patru elevi de la toate clasele de a XI-a, evoluţii ale elevilor cantacuzini în cadrul momentului artistic "Omagiu lui Eminesc" - recitări, interpretări vocale, interpretări instrumentale şi un recital de excepţie oferit de doamna profesor de educaţie muzicală Elena Dragomir şi de trei solişti de la Teatrul de Operetă din Bucureşti: Ligia Dună, Marius şi Ionuţ Lean, la pian, vioară şi canto.
Din juriul concursului au făcut parte doamna Inspector şcolar de specialitate - profesor Tatiana Ghita, doamna profesor de limba şi literatura română - Alecu Adriana şi doamna profesor de limba şi literatura româna - Aurelia Stancu.
Pe tot parcursul evenimentului, în sală s-a aflat doamna Minodora Platcu, fostă doamnă director a Colegiului Naţional "Constantin Cantacuzino".
De asemenea, domnul Gabriel Cristache, director general la Gazeta Dambovitei.ro, director Kiss FM Târgovişte şi preşedinte PNL Târgovişte şi redactorul-şef Gazeta Dambovitei Crina Zamfirescu, au petrecut Ziua Culturii Naţionale alături de noi.
Cei trei solişti de la Bucureşti - invitaţi de doamna director Istrate Gabriela, au oferit un recital excepţional apreciat de toţi cei prezenţi în sala de manifestări a colegiului.

„Momentul a fost cu totul remarcabil şi am vrut să fie o replică subtilă, pe care noi, elevii şi profesorii Colegiului Cantacuzino, am vrut să o dăm campaniei de denigrare a învăţământului românesc, din aceste zile, o campanie nedreaptă. Am demonstrat că în colegiul nostru se face carte într-un mod de foarte bună calitate şi că elevii noştri sunt nişte copii responsabili, de calitate, care încă apreciază valenţele pozitive şi formative ale învăţământului românesc. Evenimentul se înscrie în această dorinţă a noastră de a celebra spiritul eminescian, ca făcând parte din identitatea naţională românească. Noi suntem conştienţi că poetul naţional defineşte în cea mai mare parte identitatea românească şi tocmai de aceea am vrut să punctăm acest eveniment, să intre în tradiţie. De altfel, colegiul mai are o altă tradiţie legată de organizarea concursului de istorie pentru Ziua Naţională a României, la 1 Decembrie şi, atunci, corelând aceste două evenimente, vrem să arătăm că la Colegiul Cantacuzino demersul didactic vizează şi această latură de afirmare a identităţii naţionale româneşti”, a declarat pentru Gazeta Dâmboviţei - doamna director Istrate Gabriela.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu