sâmbătă, 8 iunie 2013

Alt concurs, alt premiu pentru C.N. "C-tin Cantacuzino"

Concursul s-a numit “Cultură şi civilizaţie în România - etapa naţională. Echipajul cantacuzin format din, Miruna Canache (X A), Andreea Vechiu (X C) şi Andrei Evelyn (XI A) a participat la concurs, la secţiunea ”Monografie istorică locală”, prezentând detalii şi informaţii despre Mănăstirea Dealu. Pentru alcătuirea prezentării, elevele au mers la Mănăstire, unde au discutat cu maicile şi au realizat interviuri sub îndrumarea atentă a doamnei director Gabriela Istrate şi a doamnei pofesor de religie Floricica Ştefan. Deşi nu se aşteptau, elevele care au reprezentat judeţul Dâmboviţa la acest concurs naţional, însoţite de domnul profesor de religie Darius Ionete, au reuşit sa obţină premiu special al juriului. De asemenea, acestea au vizitat mai multe mănăstiri din zona Moldovei, au păsit pe urmele lui Nică la Casa Memorială Ion Creangă de la Humuleşti şi vizitat şi muzeul de măsti Nicolae Popa. 

Iată care sunt impresiile fetelor care au participat la concurs şi s-au întors acasă cu premiul special:

Miruna Canache: "Pot spune despre concursul "Cultură şi civilizaţie în România 2013" că fost una din cele mai interesante trăiri prin care am trecut. Nu doar că am acumulat experienţă, am văzut locuri şi lucruri minunate şi mi-am făcut prieteni, ci am reuşit să vizitez întreaga ţară, prin intermediul prezentărilor făcute de colegii mei, să învăt despre diversitatea culturală existentă în România, fapt ce m-a lăsat plăcut impresionată. De asemenea, această experinţă m-a ajutat să-mi depăşesc emoţiile în faţa unui juriu de renume.
Au fost echipe bine pregătite care participă la acest concurs de ani de zile, dar acest lucru nu ne-a descurajat, cu atât mai mult cu cât am avut câte ceva de învăţat de la fiecare. Totodată, am descoperit frumuseţea meleagurilor moldave, dar şi ospitalitatea gazdelor noastre despre care am numai cuvinte de laudă. Organizarea acestui concurs a fost bine pusă la punct, ceea ce m-a făcut sa mă simt ca acasă. Sper din tot sufletul ca anul viitor voi avea ocazia sa repet această experienţă minunată."

Andreea Vechiu: "A fost o experienţă frumoasă, atât concursul, cât şi vizitele prin împrejurimi. Ne-am împrietenit cu elevi şi din alte judeţe, cu care ne-am distrat şi de care, la final, ne-a fost puţin cam greu să ne despărţim. Îmi pare bine că am reuşit să reprezentăm cu mândrie judeţul şi totodată colegiul nostru şi că ne-am făcut remarcaţi printre cei mai buni. Am avut ocazia să vizităm locuri frumoase, printre care şi una din vilele lui Ceauşescu, unde am avut parte de karaoke, tir cu arcul şi foc de tabară!"

Evelyn Andrei: "În primul rând, am fost plăcut surprinse când am auzit strigându-ne la premiere "Dâmboviţa - premiul special". Chiar a fost un moment special. În rest, am rămas cu o impresie foarte bună. Moldovenii sunt oameni primitori şi s-au străduit să ne încânte cu orice a fost posibil, să ne umple timpul liber cu cât mai multe activităţi şi să ne facă să ne simţim învingători, indiferent de locul ocupat la finalul concursului."

Felicitări!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu