miercuri, 15 mai 2013

CN "Constantin Cantacuzino", în top 5 la Competiția Școală Europeană


Ministerul Educației a afișat pe site-ul instituției rezultatele Competiției Școală Europeană 2013, unde județul nostru a obținut din nou rezultate foarte bune, cele cinci licee dâmbovițene candidate anul acesta clasându-se în primele 26 de locuri, din cele 116 candidate.
Mai mult, avem două licee clasate în în primele cinci poziții. Este vorba despre Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște, clasat pe locul 4, cu 186 de puncte, și Colegiul Național Niculaie Titulescu Pucioasa, cu 184 de puncte.
Următorul pe listă din cele cinci candidate dâmbovițene este Colegiul Național Ion Ghica Târgoviște, clasat pe locul 13, cu 172 de puncte, Grupul Școlar Voievodul Mircea, pe locul 18, cu 167 de puncte, și Liceul de Arte Bălașa Doamna, cu 161 de puncte.
Punctajele obținute sunt foarte bune, având în vedere că ultimele clasate au obținut 41 de puncte și au fost chiar și candidaturi respinse.
Anul trecut, primul loc la această competiție a fost ocupat de Școala Coresi Târgoviște, iar locul 3 de Grupul Școlar Industrial Moreni.
În 2010, Liceul de Arte Bălașa Doamna, cel care a obținut anul acesta reconfirmarea ca școală europeană și s-a clasat pe poziția 26, a fost în 2010 pe primul loc la Școală Europeană, cu 198 de puncte din 200 posibile.
Competiția Școală europeană a început în anul 2007, iar certificatul de Școală europeană este valabil trei ani de zile, după care școala trebuie să candideze din nou, pentru reconfirmare.
La nivel național, județul Dâmbovița este singurul în care 2 unități școlare, Colegiul Economic Ion Ghica și Colegiul Național Nicolae Titulescu, au primit certificatul de 4 ori, de la lansarea competiției.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu