duminică, 14 aprilie 2013

CANTACUZINE premiate la simpozionul desfăşurat la NucetCoordonate de doamna director adjunct Niculina Zuga şi de doamna profesor Claudia Nedelcu, elevele Andreea Nedelcu şi Nicoleta Apostolescu au participat la un simpozion desfăşurat la Nucet, unde au obţinut: Nicoleta - premiul II cu prezentarea "Poveştii creionului narator", iar Andreea premiu special cu "Să exmatriculăm violenţa".

Puteţi citi "Povestea creionului narator", scrisă de Nicoleta Apostolescu:
Povestea creionului:
"Totul depinde de felul cum privesti lucrurile. Exista cinci calitati la creion, pe care, daca reusim sa le mentinem, vom fi totdeauna niste oameni care traiesc in buna pace cu lumea.

Prima calitate: poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mana care ne conduce pasii. Pe aceasta mana o numim Dumnezeu si el ne conduce totdeauna conform dorintei lui.

A doua calitate: din cand in cand trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta inseamna un pic de suferinta pentru creion, dar pana la urma, va fi mai ascutit.Deci, sa stii sa suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun.

A treia calitate: creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sa intelegi ca a corecta un lucru nu inseamna neaparat ceva rau,ceea ce este neaparat este faptul ca ne mentinem pe drumul drept.

A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior.Tot asa, ingrijeste-te de ce se intampla inlauntrul tau.

Si, in sfarsit, a cincea calitate a creionului: lasa totdeauna o urma. Tot asa, sa stii ca tot ce faci in viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa incerci sa fii constient de fiecare fapta a ta."

Iar Andreea Nedelcu a folosit un tractor roşu care transporta formele violenţei si unu vrede care înlătura tot răul făcut de cel roşu.

Felicitări!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu