sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Noutăţi la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino"


Liceele pedagogice vor forma din nou învăţători. 

La Târgoviște, clasa de puericultor devine clasă de învățător-educator


Începând cu anul acesta școlar, M.E.C.T.S hotărâse, conform Legii Educației Naționale, desființarea specializării învățător – educator. În urma unui memoriu justificat și susținut, depus de membrii Asociației Liceelor și Colegiilor Pedagogice, la începutul anului școlar, la M.E.C.T.S., în care se releva importanța continuării formării învățătorilor prin liceele Pedagogice, Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a aprobat, la sfârșitul lui 2012, Ordinul privind reînființarea specializării învățător – educator.
În plus, este admisă transformarea claselor de puericultori-educatori (persoană calificată, instruită să folosească diferite metode şi mijloace în activitatea cu antepreşcolarii şi preşcolarii în vederea dezvoltării copiilor în primii ani de viaţă), înființate anul acesta, în clase de învățători, lucru care se realizează și la Colegiul Naționale Constatin Cantacuzino din Târgoviște, zilele acestea, așa cum am aflat de la directorul liceului, printr-o modificare a disciplinelor predate la această clasă.
“Am avut o discuție cu fetele și le-am spus că, din acest moment, responsabilitățile lor sunt mult mai serioase și că trebuie să dovedească o conduită și o pregătire mult mai bune, fiindcă și pretențiile și așteptările sunt ca atare. Săptămâna viitoare, vom organiza și o ședință cu părinții, care vor fi informați, și vom avea o consultare, un dialog cu familiile acestor copii. Regretul nostru este că, specializarea aceasta de învățător nefiind admisă din vară, poate că unii copii au fi dorit să vină către această clasă. Rămâne acum să fac demersuri către Ministerul Educației, să văd dacă, prin transfer, fiindcă mai avem câteva locuri libere, pot să vină, la vară, de la alte specializări’, spune directorul liceului, Gabriela Istrate. Nu este singurul demers ce vine în sprijinul elevilor care vor să urmeze o carieră didactică, directorul liceului pedagogic informându-ne că s-au făcut demersuri și pentru înființarea celei de-a doua clase de învățător-educator în anul școlar 2013-2014, astfel încât să aibă posibilitatea de a fi școlarizați cât mai mulți tineri care vor să ajungă la catedră.

Articol preluat de pe site-ul "Gazeta Dâmboviţei" :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu