joi, 8 mai 2014

Campania Globală pentru Educaţie

Incluziunea, una dintre valorile Colegiului Național Constantin Cantacuzino, constituie o permanență în procesul educațional, școala noastră urmărind atât succesul elevilor performanți, cât și dezvoltarea elevilor cu nevoi speciale. În săptămâna 5-11 mai 2014, denumită Săptămâna Globală de Acțiune, la colegiul nostru s-au desfășurat activități prin care elevii, profesorii, părinții și alți invitați au dorit să atragă atenția opiniei publice și factorilor de decizie asupra faptului că dreptul la educație aparține fiecărui elev și că dizabilitatea nu trebuie să reprezinte o barieră în educație.
Având ca slogan Drepturi egale! Șanse egale!,  Campania Globală pentru Educație are ca temă de interes în anul 2014 accesul la o educație de calitate pentru copiii cu dizabilități. Colegiul Național Constantin Cantacuzino a venit în sprijinul acestei campanii prin jocul intitulat ,,Șerpi și scăriˮ care oferă posibilitatea copiilor de a înțelege mai bine ce îi ajută și ce îi împiedică pe copiii cu dizabilități să aibă (sau nu) acces la o educație de calitate.
,,Elevii clasei a X-a B au participat la această activitate care le-a oferit posibilitatea să conștientizeze faptul că fiecare copil are dreptul la o educație de calitate, indiferent dacă este sau nu afectat de dizabilități sau dacă provine dintr-un mediu de risc. Elevii au lucrat pe grupe, s-au implicat în desfășurarea jocului și au aflat lucruri noi despre acțiunile concrete pe care le poate face școala, comunitatea, fiecare dintre noi, pentru a facilita dreptul fiecăruia la educație permanentă.ˮ (diriginte, prof. Alina Vilciu)
,,Campania Globală pentru Educație, ediția 2014, este coordonată la nivel național de ONG Salvați Copiii și este parte integrantă a unei campanii mondiale. Tema aleasă - Drepturi egale! Șanse egale! – a oferit copiilor posibilitatea de a se familiariza cu termeni ca dizabilitate, nevoi speciale, educație incluzivă, educație de calitate. Interesul copiilor pentru activitățile desfășurate astăzi, implicarea lor și atitudinea pozitivă față de tematica abordată, reprezintă feedbackul de care ONG Salvați Copiii are nevoie pentru a continua să lupte și să apere drepturile copiilor în continuare.ˮ (Dana Florea, asistent social ONG Salvați Copiii)
,,A fost o activitate foarte interesantă deoarece am învățat că nu trebuie să-i criticăm pe ceilalți indiferent de ce dizabilități au.ˮ (Ramona Toma, clasa a X-a B)
,,Activitatea a fost foarte frumoasă, am învățat multe lucruri jucându-ne.ˮ Luca-Giancarlo Spera, clasa a X-a B)














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu