marți, 22 octombrie 2013

Excursia "Emoţie de toamnă"

Excursia "Emoţie de toamnă" organizată de Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" la Braşov - în zilele de 19 şi 20 octombrie 2013, s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii! 
Cei care s-au bucurat de această excursie, sunt elevi de la clasele a VIII-a S, a IX-a C, a IX-a E, a X-a A, a X-a B, a XI-a C, a XII-a B şi a XII-a C . Aceştia au vizitat cetăţi medievale, mănăstiri binecuvântate şi oraşe încarcate de istorie: Râşnov, Bran, Braşov, Mănăstirea Suzana, Mănăstirea Cheia şi Monumentul Eroilor de la Mateiaş.
Vă oferim gânduri şi impresii ale elevilor ce au făcut parte din colectivul acestei deplasări:

Liviu Ştefan a apreciat "Centrul Vechi" al Braşovului, care domină toată depresiunea din ţara Bârsei, fiind un punct strategic important în Evul Mediu.

Adrian Ilie a rămas impresionat de priveliştea asupra oraşului de pe Poiana Braşovului, având impresia că se află într-un rai de flori în culorile toamnei.

Cosmin Chelaru consideră că Cetatea Râşnovului este atât de puternic fortificată, încât este indestructibilă.

Ramona Toma şi Simona Uţina apreciază faptul că la Casa Memorială Nicolae Iorga din Vălenii de Munte, marele savant organizase o şcoală chiar în propria locuinţă, iar obiectele personale ale istoricului le-a creat imaginea vieţii de acum 100 de ani.

Denis Rotaru a rămas impresionat de faptul că Nicolae Iorga vorbea 17 limbi clasice sau moderne. La vârsta de 10 ani, istoricul Iorga dădea meditaţii unor copii mai mari decât el şi era exmatriculat din şcoală pentru că avea curajul să-şi corecteze profesorii.

Andrada Gându şi Oana Pieptea au fost impresionate de peisajele superbe de toamnă aurie şi de grandoarea Castelului Bran.

Toţi adolescenţii amintiţi mai sus sunt elevi ai clasei a X-a B.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu