marți, 27 septembrie 2011

(I) Interviu cu Luana Tocan


Mi-am ales să vorbesc astăzi, într-un prim interviu, cu Luana Tocan de la a IX-a C. 
A fost o plăcere să port o discuţie cu Luana, pentru că am descoperit în ea o artistă care se implică în tot ceea ce spune şi face.

-Ce părere ai despre liceu?
-Am o părere foarte bună despre Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”. Am auzit de la foarte multe persoane că se învaţă foarte bine aici, că sunt profesori exemplari, copii buni care au mers la olimpiade şi au obţinut rezultate foarte bune.

-De ce ai ales acest profil, bilingv?
-Am ales bilingv-ul pentru că îmi plac foarte mult umanismul şi limba engleză.

-Ai spus ceva despre olimpiade. Ai participat la vreo olimpiadă şcolară?
-Da, în fiecare an. Dintr-a III-a până într-a VIII-a.

-La ce materie?
-La matematică, română, engleză, franceză.

-Ai mai multe materii preferate...
-Da. Dar în special engleza şi româna.

-Te-ai obişnuit cu colegii? 
-Colegii sunt foarte de treabă, sunt comunicativi! Pot să vorbesc cu ei despre orice!


-Ştiu că tu ai participat şi la preselecţia pentru Balul Bobocilor şi ai fost selectată. Spune-mi cum vezi tu acest concurs şi ce gânduri ai.
-Consider că e un concurs în care poţi să îţi testezi performanţele, să vezi de ce eşti tu în stare. Voi rămâne oricum cu multe amintiri de acolo, pentru că este o experienţă de neuitat. În plus, voi cunoaşte şi îmi voi face foarte mulţi prieteni.

-Am ajuns la timpul liber. Ce-ţi place să faci? Ce pasiuni ai?
-Sportul meu preferat este înotul. Fac de două ori pe săptămână. Îmi place să şi cânt, dar ador şi fotografia. Îmi place să fotografiez oamenii, orice om care îmi atrage atenţia cu ceva.

-Dansul nu-ţi place?
-Ooo, ba da! Am făcut dansuri 9 ani. Încă îmi mai place! Mai ştiu şi acum câteva mişcări. Aş vrea să continui, dar timpul îmi permite să mă ocup numai de câteva activităţi extra-şcolare!

-Cum ţi se pare viaţa de liceu?
-E o perioadă prin care n-o să mai trec... Perioada de liceu e diferită de celelalte etape din viaţa mea.

-Să profiţi din plin de ea!
-Aşa o să fac! 

luni, 26 septembrie 2011

Evaluări iniţiale!

Toţi cantacuzinii au intrat de astăzi, 26 septembrie, în „febra” evaluărilor iniţiale. Priviţi ce am aflat despre acestea:

În funcţie de rezultate, profesorii îşi proiectează activităţile didactice; acolo unde este cazul, profesorii vor realiza programe de învăţare remedială şi de educaţie diferenţiată. Rezultatele obţinute la evaluarea iniţială nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi folosite ca reper pentru măsurarea progresului elevilor.
Durata testului iniţial este de 15-45 de minute, în funcţie de nivelul de studiu, iar punctajul acordat este de 90 de puncte, la care se adaugă 10 din oficiu. Pentru învăţământul primar se păstrează evaluarea prin calificative.
Rezultatele obţinute la evaluarea elevilor se comunică individual şcolarilor şi părinţilor, cărora li se fac cunoscute şi acţiunile propuse de cadrul didactic pentru remedierea deficienţelor, asigurarea progresului şi stimularea performanţei.
Evaluările durează săptămâna 26-30 septembrie 2011! 

Baftă tuturor! 

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Record nou de vizitatori!

Dacă în ziua lansării blogului, 22 septembrie, am considerat că avem un număr record de vizitatori, se pare că ieri, 23 septembrie, s-au depăşit cei  101 de vizitatori din ziua precedentă şi WTA a contorizat  de această dată 127 de vizitatori, 144 de vizite şi 466 de afişări. Mai mult decât atât, vizitele nu au fost numai din România, ci şi din Spania, Belgia, Anglia şi Rusia. 
Vă mulţumim şi vă aşteptăm în continuare să urmăriţi activităţile cantacuzinilor târgovişteni.

vineri, 23 septembrie 2011

Astăzi a avut loc preselecţia pentru Balul Bobocilor 2011!














Ca în fiecare an, organizatorii balului bobocilor fac parte din clasele de a XI-a. Astăzi, 23 septembrie, la ora 12, bobocii interesaţi au fost chemaţi în curtea şcolii pentru a participa la preselecţie.
Încrezători, dar în acelaşi timp plini de emoţii, au păşit rând pe rând spre organizatori.
Am reuşit să pun întrebări câtorva boboace, imediat după ieşirea de la interviu.

Anca Barbu, IX C
-Cum ţi s-a părut?
-A fost bine.
-Ce te-au întrebat?
-Ce hobby-uri am şi la ce m-am gândit pentru proba de aptitudini.
-Şi la ce te-ai gândit?
-La un dans care să cuprindă mai multe poveşti interesante.

Beatrice Vizitiu, IX D
-A fost greu?
-Nu... dar îmi tremurau mâinile.
-Am văzut că ai făcut câteva mişcări.
-Da, la proba de aptitudini aş vrea să dansez şi le-am arătat de pe acum ce pot.

Luana Tocan, IX C
-Cum te-ai descurcat?
-Super! A fost foarte tare!
-Ai încredere în tine?
-Normal! Eu cred că am toate şansele să fiu printre cele 3 câştigătoare.
-Cum ţi s-au părut organizatorii?
-Foarte de treabă!

Au fost 9 băieţi înscrişi, dintre care 8 selectaţi. La fete a fost puţin mai greu. S-au înscris 18, apoi au rămas 13 şi în final, 8.

Iar finaliştii sunt: Angelo Chiru, Anca Barbu, Andrei Tăpârdea, Ioana Vitomireanu, Vlad Gălie, Beatrice Vizitiu, Florentin Cioroba, Bianca Scarlat, Dragoş Pechea, Luana Tocan, Cătălin Baciu, Iuliana Parghel, Mihai Stan, Bianca Mateescu, Valentin Danciu şi Georgiana Călin.
Succes tuturor!

joi, 22 septembrie 2011

Blogul Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino” se bucură de un record de vizitatori, încă din ziua lansării!





 Astăzi, 22 septembrie 2011, am lansat blogul oficial al Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino”! Cu ajutorul lui Victor Mihalache, presa dâmboviţeană a primit un material despre lansarea acestui blog! Au publicat online: InfoTgv.ro, adevărul.ro, antidotul.ro, iubesctulcea.ro, ziare-pe-net.ro, ziarelive.ro, presaonline.com, plus blogurile clubulvictorioşilor.blogspot.com şi cristinaioanailie.blogspot.com







Prin şcoală s-au împărţit fluturaşi cu un gând din partea Cristinei Ilie şi adresa blogului pentru accesarea lui, în timp ce pe internet numărul vizitatorilor creştea! Şi au fost mai din toate părţile lumii! Până în acest moment, am primit vizite din: Bucureşti, Giurgiu(Bilciureşti, Câmpulung), Buzău, Brăila, Dâmboviţa(Titu, Ulmi, Lucieni, Fieni, Tărtăşeşti, Târgovişte). Blogul a fost vizitat şi urmărit şi din: Marea Britanie, Olanda(Groningen), Londra, Germania, Rusia, Italia. 
WTA a contorizat până acum: 100 de vizitatori, 113 de vizite şi 222 de afişări, până la ora finalizării acestei postări, 23.18 ! Asta înseamnă un prim record al blogului! 
 Ne bucură toate aceste semne primite din toate aceste părţi ale lumii şi ni se confirmă faptul că acest blog va duce pe întreaga planetă mesajul elevilor CNCC.

Fotografii realizate de: Ana Năstase! 

miercuri, 21 septembrie 2011

O primă şedinţă a Consiliului elevilor în cadrul acestui an şcolar!

Astăzi, 21 septembrie, la ora 12, reprezentanţii fiecărei clase din Colegiu s-au întâlnit la prima şedinţă din cadrul acestui an şcolar a Consiliului Elevilor, propusă şi condusă de preşedintele elevilor, Alexandru Ifrim şi asistată de doamna profesor Raluca Tomescu.  
Subiectul principal al şedinţei a fost balul bobocilor, care se aproprie cu paşi repezi. S-au propus teme, momente artistice şi locaţii pentru desfăşurarea balului. Toate au venit din partea elevilor şi aprobate de preşedintele consiliului şi de doamna profesor.
Preselecţiile balului vor avea loc vineri, 23 septembrie 2011, la ora 12, când cei mai interesanţi boboci vor fi selectaţi pentru participarea la concurs! Succes tuturor! Revenim cu fotografii şi informaţii de la preselecţie!

luni, 19 septembrie 2011

Prima zi de şcoală la C.N. „Constantin Cantacuzino”!

Luni, 12 septembrie 2011, s-au deschis şi porţile Colegiului nostru! 
Dimineaţă, începând cu ora 9, elevii claselor I-IV au fost chemaţi să treacă(clasele I) pe sub flori, iar cei mai mari să păşească cu dreptul într-un nou an şcolar. Înainte de toate, aşa cum era şi normal, s-a cântat imnul României, iar preotul Chivulescu Gheorghe a susţinut slujba şi a binecuvântat elevii. De apreciat prezenţa oficialităţilor la deschidere: domnul primar - Târgovişte - Gabriel Boriga, doamna inspector programe şi proiecte europene, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa - Cristina Groza.
La ora 12, a venit rândul celor din clasele V-VIII, rândul bobocilor entuziasmaţi şi a mai marilor liceeni din clasele X-XII. Din partea primăriei, a fost prezentă doamna Stanca, căreia îi mulţumim pentru colaborare! Preoţii de la Catedrala din Târgovişte ne-au fost din nou alături! Şi după-amiază s-a cântat, bineînţeles, imnul naţional împreună cu oficialităţile şi elevii tuturor claselor!
Mulţumiri întregului cadru profesoral şi doamnei director Ghiţă Tatiana, pentru organizarea unei deschideri de nou an şcolar exemplară!

duminică, 18 septembrie 2011


Bună! Sunt Cristina Ilie! Învăţ la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” de 9 ani, petrec aici momente frumoase, de neuitat, şi pentru că îmi iubesc şi admir liceul, profesorii şi colegii, m-am gândit să înfiinţez un blog pe care să postez despre toate evenimentele care au loc în şcoala noastră!
Încep prin a argumenta de ce un blog. Ştiu că există deja un site al Colegiului ( http://cantacuzino.xhost.ro ), dar blogul ne oferă posibilitatea de a posta zilnic. În plus, putem expune realizările unor elevi model, publicarea anunţurilor de interes general, interviuri cu elevi exemplari, prin care să-şi expună performanţele, informaţii, fotografii, detalii de la balul bobocilor, proiecte, excursii.
Privind toate acestea, îmi arăt disponibilitatea să mă ocup în totalitate de acest blog, în colaborare cu şefii tuturor claselor.
Vă invit să ne urmăriţi pe site, http://cantacuzino.xhost.ro , pe facebook, „Cnc Cantacuzino” şi pe acest blog, http://cncc-tgv.blogspot.com !
Mulţumesc conducerii pentru încrederea acordată!