miercuri, 30 aprilie 2014

Pregătiri intense pentru Olimpiada Naţională a Animatorilor de la Odorheiu Secuiesc


Marţi, 29 aprilie 2014, cele trei eleve care ne vor reprezenta la Olimpiada Naţională a Animatorilor de la Odorheiu Secuiesc, alături de profesorii îndrumători şi ajutoarele de bază - copii de la clasele I-IV, au realizat filmarea materialului pe care îl vor prezenta la începutul lunii mai la acest concurs. "Eu pot" este titlul proiectului cu care cantacuzinele vor participa la olimpiadă! Succes!
 






vineri, 25 aprilie 2014

Oferta Educaţională a CNCC 2014-2015

Vă prezentăm oferta educaţională a Colegiului Naţional "Constantin Cantacuzino" pentru anul şcolar 2014-2015. 

Meritul tău, sprijinul nostru, viitorul României! Colegiul Cantacuzino îţi oferă şansa de a reuşi prin tine însuţi!

Premii la concursul artistic judeţean


La concursul artistic județean la care Colegiul Național "Constantin Cantacuzino" a fost reprezentat de școlari ai clasei pregătitoare, de eleve de la clasa a X-A și a XI-a B, premiile obţinute de către aceştia au fost următoarele: locul II - clasa pregătitoare (la secţiunea muzică cultă), locul II eleva Adelina Nae - clasa a XI-a B (la secţiunea muzică populară) şi locul II pentru grupul "Flori cantacuzine" - clasa a X-a A (la secţiunea muzică populară). Felicitări tuturor!

Iarăși premii, iarăși bucurii la Colegiul Național "Constantin Cantacuzino"

Sub îndrumarea doamnei profesor Floricica Ştefan, patru elevi din școala noastră au participat la Concursul Național "Sfinții Trei Ierarhi", desfășurat la Bacău, ediția a VII a. La acest concurs s-au înscris elevi de la 125 de școli din țară.
Concursul s-a desfășurat pe secțiuni, iar premiile au fost următoarele:
La secțiunea "Sfinții Trei Ierarhi", creație plastică-premiul I - Alina Niță de la clasa a XI-a C, text literar cu mesaj moral-creștin-premiul I - Maria Alina Barbu de la clasa a XI-a B.
La sectiunea "Sfinți și sfințenie", text literar cu mesaj moral-creștin - premiul al III-lea - Sorina Bucur de la clasa a XI-a B și mențiune Stan Raluca de la clasa a VII-a A.
Felicitări tuturor!

marți, 22 aprilie 2014

Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” va participa la Olimpiada Naţională a Animatorilor de la Odorheiu Secuiesc


          Trei eleve de la C.N. „Constantin Cantacuzino” - Andrei Evelyn, Călin Georgiana şi Firăţoiu Alina, de la profilul pedagogic, se pregătesc să participe la Olimpiada Naţională a Animatorilor care va avea loc pe 9-10 mai 2014 la Odorheiu Secuiesc. Competiţia valorifică abilităţile elevilor de la acest profil, dobândite atât în context formal, cât şi în context nonformal, de iniţiere, susţinere şi dezvoltare a unor proiecte de management al timpului liber, după modelul instructorilor francezi pentru organizarea activităţilor de petrecere a timpului liber, rezultat al unor parteneriate cu instituţii de profil din Franţa, care au impus un model profesionist de organizare a timpului liber.
Prin intermediul sloganului „Să ştii, să ştii să faci, să ştii să fii!”, olimpiada promovează o serie de activităţi cu efect modelator, în care elevii îşi dezvoltă competenţele, îşi pot influenţa pozitiv atitudinea, comportamentul şi îşi dezvoltă personalitatea. Competiţia se desfăşoară pe două secţiuni: Dezvoltare personală, Divertisment/ Serbări şcolare, la nivelul claselor  IX- XII.
Proiectul Colegiului Cantacuzino intitulat simplu, dar elocvent „Eu pot!” va prezenta publicului sub formatul unui slideshow creeat în powerpoint câteva metode moderne de predare. Sub îndrumarea prof. Aniţa Dulman şi Gabriela Catrina, elevele îşi vor evalua competenţele de organizare a timpului liber pentru copiii din învăţământul primar, într-o experienţă unică, prin cântec, dans şi joc didactic. Creativitatea proiectului constă în mesajul pozitiv sugerat chiar din titlu de a dezvolta la elevii mici motivaţia intrinsecă, implicarea în activitatea educativă şi de a dobândi încredere în forţele proprii, convingerea că fiecare are resurse pentru a atinge performanţa în activitatea şcolară.



miercuri, 16 aprilie 2014

Activităţi "Altfel" la clasa a II-a A

Dorim în continuare să vă prezentăm activităţile pe care elevii cantacuzini le-au desfăşurat în săptămâna "Să ştii mai multe, să fii mai bun". 
Zilele acestea am primit fotografii şi informaţii de la clasa a II-a A, mai precis de la doamna învăţătoare Stroescu Carmen. În prima zi a săptămânii "Şcoala Altfel", au avut loc un "Atelier de lectură” şi vizionarea de film "Veronica", împreună cu elevii clasei pregătitoare "Step by Step". Marţi, 8 aprilie, şcolarii au organizat un "Atelier de creatie" - decoraţiuni de Paşti, la care au participat şi câteva eleve de la clasa a VI-a A. Miercuri, 9 aprilie, au desfăşurat jocuri sportive şi au participat cu toţii la Concursul Naţional "Ortografie. Punctuatie.ro" ( elevii au obţinut trei premii întâi: Catrina Sebastian - 100 de puncte; Ilie Daria - 99 de puncte; Stănescu Rebeca - 98 de puncte + alte premii şi menţiuni). Joi, 10 aprilie, şcolarii şi-au demonstrat abilităţile artistice la "Zumba", cu Mihaela Rădulescu, o gazdă de înaltă clasă. Elevii au încheiat activităţile vineri, 11 aprilie, printr-o vizită la Televiziunea MDI, unde au fost primiţi cu căldură de doamna Ilona Rotaru. 
Îi felicităm pe micuţi şi pe doamna învăţătoare pentru toate activităţile desfăşurate!












vineri, 11 aprilie 2014

Participare cantacuzină la concursul de muzică populară

Vineri, 11 aprilie, în ultima zi a Săptămânii "Să ştii mai multe, să fii mai bun", mai mulţi elevi cantacuzini au participat la un concurs de muzică, desfăşurat la Liceul de Arte "Bălaşa Doamna" din Târgovişte. Acest concurs a cuprins două secţiuni, muzică uşoară şi muzică populară şi au participat elevi de la mai multe şcoli şi licee din judeţul Dâmboviţa. Colegiul nostru a fost reprezentat de elevi de la clasa pregătitoare step by step şi de elevele clasei a X-a A, la secţiunea de muzică populară. Atunci când vom afla rezultatele, vi le vom comunica! Îi felicităm pe toţi cantacuzinii talentaţi!




 

Alte activităţi "altfel"

Şi elevii mai mici din şcoala noastră au desfăşurat pe parcursul săptămânii "Să ştii mai multe, să fii mai bun" (7 - 11 aprilie) activităţi deosebite. De exemplu, am primit câteva fotografii de la clasa pregătitoare "steb by step", unde copiii, îndrumaţi de doamnele învăţătoare Marioara Radu şi  Marcu Daniela Luminita, au desfăşurat mai multe acţiuni frumoase.



Vizite numeroase la Televiziunea Columna

Miercuri, 9 aprilie, Andreea Vechiu, elevă în clasa a XI-a C, a fost prezentă în studioul emisiunii "Cafeaua de 10" de la Columna Tv. În cadrul acestei ediţii, Andreea şi un alt invitat, Laurenţiu Ion (fost elev al colegiului nostru), au promovat site-ul de turism http://dli.ro şi implicit campania demarată "Tu de ce îţi iubeşti oraşul?". Ei sunt iniţiatorii acestui proiect şi mai multe detalii găsiţi pe site-ul amintit mai sus.

În cadrul săptămânii "Să ştii mai multe, să fii mai bun", joi, 10 aprilie, elevii clasei a VI-a, însoţiţi de doamna profesor Aurelia Stancu, au vizitat sediul televiziunii Columna şi au avut ocazia să participe şi ei la emisiunea "Cafeaua de 10", având norocul de a se afla în emisiune artistul Răzvan Krem Alexe şi actorii Paul Diaconescu şi Mădălina Anea. Elevii noştri au avut posibilitatea de a afla tainele televiziunii, dar şi ocazia de a participa la o emisiune în direct.

OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE PEDAGOGIE-PSIHOLOGIE PENTRU LICEE PEDAGOGICE


 

Olimpiada Naţională de pedagogie-psihologie pentru licee pedagogice s-a desfăşurat anul acesta la Colegiul Naţional Pedagogic „Gh. Lazăr”, Cluj-Napoca. Judeţul Dâmboviţa a fost reprezentat de patru eleve de la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, Târgovişte, specializarea învăţători-educatori. În finalul competiţiei s-au obţinut un premiu şi o menţiune:
- premiul I la clasa a XI-a, disciplina Psihologia vârstelor – eleva Miruna Canache, pregătită de prof. Cornelia Ropotan;
- menţiune la clasa a IX-a, disciplina Introducere în pedagogie şi teoria şi metodologia curriculumului – eleva Ana-Maria Dincă, pregătită de prof. Lavinia Rîpeanu.

Olimpiada a prilejuit o nouă întâlnire a Asociaţiei Naţionale a Colegiilor şi liceelor pedagogice, din care face parte şi Colegiul Cantacuzino ca membru fondator. Au fost dezbătute probleme importante ale învăţământului vocaţional pedagogic, referitoare la viitorul acestui tip de învăţământ, la vocaţia meseriei de dascăl şi la rolul învăţătorului în formarea tinerei generaţii.

S-a apreciat că fiecare dascăl se împlineşte prin elevii săi, an de an, cu fiecare generaţie. A fi pedagog înseamnă un risc asumat. Și asta deoarece pregătirea pentru a preda, pentru a-i învăţa pe alții cum să învețe este o operă niciodată încheiată și care implică multă răbdare, multe momente de incertitudine, de descurajare și multe ore de studiu, iar rezultatele nu pot fi măsurate nici cantitativ și nici imediat. Totuși, la capătul acestui drum te pot aștepta multe bucurii și satisfacții.
În cărțile și discursurile sale, Ben Carson nu uită niciodată să sublinieze faptul că educația eliberează oamenii, îi face mai puternici, iar un popor care ajunge să fie mai puțin informat și educat, devine unul vulnerabil și ușor de manipulat.
În consecinţă, întâlnirea de la Cluj a subliniat importanţa Şcolilor Normale din România ca păstrătoare a tradiţiilor învăţământului vocaţional – pedagogic, formator de cadre didactice - elite morale cu rol fundamental în devenirea copiilor noştri.

Activităţi "Altfel"


Joi, 10 aprilie, elevii clasei a IV-a C şi a IV-a S au asistat la o activitate de Educaţie Rutieră, desfăşurată în sala de manifestări "Spiru Haret" de la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino". Ei au învăţat multe lucruri importante despre cum trebuie să se comporte atunci când merg pe stradă, când traversează şi multe altele.

Tot joi, elevii mai mari din ultimul an - de la clasele a XII-a A şi a XII-a C, însoţiti de doamnele diriginte Gabriela Catrina şi Adriana Alecu, au mers la Universitatea Valahia din Târgovişte, la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi Ştiinţe ale Educaţiei. Elevii au avut parte de o prezentare complexă a facultăţii, oferită de decanul Marian Vîlciu. Apoi, elevii cantacuzini au avut norocul de a vedea imensele săli de clasă şi au asistat la câteva dintre cursurile pe care studenţii le desfăşoară. Imediat după, elevele de la clasa a XII-a A au mers şi la Facultatea de Litere, unde le-au fost prezentate sălile de studiu şi le-au fost oferite detalii despre facultate.

Mulţumiri pentru primirea deosebită şi pentru informaţiile utile pe care le-aţi oferit elevilor!