vineri, 28 februarie 2014

Poetul şi dramaturgul Marin Sorescu

Activitatea despre poetul şi dramaturgul Marin Sorescu s-a desfăşurat vineri, 28 februarie 2014, în organizarea Bibliotecii Colegiului Naţional "Constantin Cantacuzino" , în colaborare cu catedra de limba şi literatura română - doamnele profesor Gabriela Catrina şi Aurelia Stancu. Au participat la această manifestare elevii clasei a V-a B şi cei ai clasei IX-a C. Aceştia au aflat mai multe informaţii despre marele scriitor şi astfel şi-au fixat şi cunoştinţele anterioare.
Felicitări pentru iniţiativă!








joi, 27 februarie 2014

S-a dat startul "Târgului de Mărţişoare"

 S-a dat startul "Târgului de mărţişoare" organizat de elevii clasei a IV-a A, ajutaţi de doamna învăţătoare Dinu Didina! Mărţişoarele realizate de şcolarii pricepuţi au fost astăzi admirate, apreciate şi... cumpărate de ceilalţi elevi! Felicitări pentru frumoasa iniţiativă!












Premii importante la olimpiade şcolare

Alături de cele două eleve Ana Nastase şi Andrada Todeila - despre care vă spuneam aseară că au obţinut premii apreciabile la Olimpiada de Limba şi Literatura Română, şi alţi elevi au participat şi au obţinut premii importante. Oana Lopotaru, elevă în clasa a IX-a A, coordonată de doamna profesor Tatiana Ghita, a obţinut locul II! De asemenea, rezultate foarte bune au mai avut elevele Andreea Sularia - clasa a IX-a A şi Anca Vlăducă - clasa a IX-a A, îndrumate tot de doamna profesor Tatiana Ghiţă, iar de la gimnaziu le amintim pe Diana Petrescu - clasa a V-a A, profesor coordonator Aurelia Stancu şi Mara Năstase de la clasa a VIII-a C - profesor îndrumător Alecu Adriana!
Le felicităm şi le dorim mult succes în continuare!

miercuri, 26 februarie 2014

Premii importante la Olimpiade Şcolare

Cantacuzinele Ana Năstase şi Andrada Todeilă, eleve ale clasei a XII-a A, au participat şi anul acesta la Olimpiada de Limba şi Literatura Română. Ele ne-au reprezentat Colegiul mai întâi la faza locală, unde Ana a obţinut locul I şi Andrada locul III, iar mai apoi au ajuns în faza judeţeană, care a avut loc pe 22 februarie, unde din nou au obţinut premii importante: Ana Năstase locul III, iar Andrada Todeilă menţiune. În tot acest timp, ele au fost coordonate de doamna profesor Gabriela Catrina. 
Felicitări! Ne mândrim cu astfel de elevi conştiincioşi şi talentaţi!

"Târgul mărţişorului"

Mânuţele iscusite ale elevilor clasei a IV-a A, coordonaţi de doamna învăţătoare Dinu Didina, au realizat mărţişoare şi diferite accesorii hand made, pe care le vor expune în cadrul "Târgului de primăvară al mărţişoarelor", desfăşurat în zilele de 27 şi 28 februarie! Vă aşteptăm cu drag!


"Gala Mărţişorului"


În perioada 26-28 februarie 2014, elevii clasei a VI-a B (diriginte prof. Aurelia Stancu) vă invită la "Gala Mărţişorului", expoziţie de mărţişoare hand made cu vânzare. Banii strânşi vor fi donaţi în scopuri caritabile. Produsele sunt expuse lângă cancelarie.

marți, 25 februarie 2014

Lampioane lansate de sărbătoarea Dragobetelor

Seria surprizelor desfăşurate în data de 24 februarie 2014 la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" continuă! La iniţiativa domnului profesor Darius Ionete, elevii au lansat lampioane în ziua de "Dragobete". Atât şcolarii mici, cât şi cei mai mari au participat cu aplomb.
Entuziasmul şi zâmbetele lor au fost mai importante decât orice! În numele iubirii, dar şi în numele prieteniei, lampioanele colorate au fost lansate în pauza mare. Atât participanţii, cât şi cei care au ales doar să privească şi să fotografieze s-au bucurat din plin de moment! Vă oferim câteva "dovezi" surprinse la deosebita activitate.
Felicitări organizatorilor!






Poezie de "Dragobete"

După cum deja bine ştiţi, Colegiul nostru are foarte mulţi elevi talentaţi. Şi pentru că ziua de "Dragobete" a fost sărbătorită şi de noi, vă propunem pentru început un poem de dragoste scris de eleva Daniela Mihalache de la clasa a XI-a B:

"Vis"

"Azi-noapte am visat că te iubesc,
În somnul meu profund, nepământesc.
Erai chiar lângă pat, foarte aproape,
Ca spada unui fulger printre pleoape. 
În nepăsarea liniştii cereşti
Nici nu ştiam prea bine cine eşti.
Mirosul tău de floare l-am simţit,
Înfipt în carnea ta ca un cuţit.

Azi-noapte am visat că te iubesc
Şi-am plâns în somnul meu nepământesc,
Căci inima mi-a fost zdrobită
De o iubire necinstită.
Şi-am plâns, şi-am plâns, şi-am plâns în hohote,
Mă îngânau argintii clopote,
Cântau cu mine ultimul vers,
Rostit vreodată-n Univers.

Azi-noapte am visat că te iubesc
Şi m-am trezit din somnul meu profund, nepământesc,
Ţi-am recunoscut că te iubesc,
Dar e târziu... eu mă opresc.
Am aşteptat, am aşteptat destul.
Cu siguranţă nu eşti ultimul.
Nu mai am încredere în tine...
De astăzi, te rog, uită de mine!"

Felicitări! Aşteptăm cu nerăbdare şi alte creaţii!

vineri, 21 februarie 2014

Lansarea proiectului "Fabrica de aer curat"

Vineri, 21 februarie 2014, în sala "Spiru Haret" de la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" a avut loc lansarea proiectului "Fabrica de aer curat". În cadrul acestei întâlniri au avut loc definirea obiectivelor şi stabilirea graficului de activităţi. Elevii implicaţi în acest proiect, adică cei de la clasa a V-a A, au fost nerăbdători şi harnici şi încă de săptămâna trecută au început să lucreze la diferite afişe şi ecusoane referitoare la subiectul proiectului. Au participat elevii clasei a V-a A, profesorul coordonator Gabriela Istrate, reprezentanţii instituţiilor partenere în proiect şi o echipă de la Televiziunea Columna!






Informaţii noi despre Atelierul de Jurnalism

Astăzi au apărut primele încercări ale elevilor înscrişi la Atelierul de jurnalism, iar Roxana Cotorogea, eleva cantacuzină care ia parte la aceste cursuri, a fost prima căreia i-a fost selectat materialul (pe tema "Poveşti de suflet"), publicat fiind la următorul link:

joi, 20 februarie 2014

Participări importante la concursul "Cultura şi spiritualitatea românească"

 În data de 15 februarie 2014 a avut loc faza judeţeană a Concursului Interdisciplinar intitulat "Cultura şi spiritualitatea românească". Elevele cantacuzine Raluca Stan şi Daiana Magureanu au participat la acest concurs şi s-au calificat pe ţară.

"Am participat şi anul trecut, calificându-mă pe ţară (la fel ca anul acesta). Faza naţională a avut loc la Putna, locul care a avut o contribuţie destul de importantă în maturizarea, dar mai ales în dezvoltarea mea culturală şi spirituală. Uimitor pentru mine a fost faptul că în anul 2013 am obţinut 90 de puncte, participând pentru clasele V-VI, iar anul acesta 93 puncte, pentru clasele VII-VIII." , povesteşte Raluca Stan, care mai precizează şi faptul că anul trecut a obţinut un premiu special, dar că acum îşi doreşte să se afle în locurile de top!
De asemenea, Daiana Măgureanu mărturiseşte că este o experienţă interesantă, care necesită timp şi mult studiu. Şi ea îşi doreşte să obţină un premiu important!
Vă urăm succes amândurora! Aşteptăm noutăţi!

Acţiune împotriva rasismului

În perioada 15-23 martie 2014 se sărbătoreşte săptămâna de acţiune europeană împotriva rasismului. Colegiul nostru doreşte să se alăture acestei campanii şi va desfăşura acţiuni în acest sens în perioada 18-19 martie 2014.

miercuri, 19 februarie 2014

Lansare proiect "Fabrica de aer curat"

Vineri, 21 februarie 2014, ora 10:00, în sala "Spiru Haret" a Colegiului Naţional "Constantin Cantacuzino" va avea loc lansarea proiectului "Fabrica de aer curat", definirea obiectivelor şi stabilirea graficului de activităţi. Vor participa elevii clasei a V-a, profesorul coordonator Gabriela Istrate şi reprezentanţii instituţiilor partenere în proiect!

sâmbătă, 15 februarie 2014

"Fabrica de aer curat"

Elevii clasei a V-a A se pregătesc intens pentru proiectul "Fabrica de aer curat". EI au realizat deja primele afişe, ecusoane şi multe altele. Proiectul nostru îşi propune să contribuie la promovarea conceptului de dezvoltare comunitară durabilă și educație ecologică prin implicarea elevilor în protecția și conservarea mediului natural și a mediului construit.
Vă prezentăm câteva imagini cu lucrările realizate de elevii talentaţi şi cu grijă pentru ceea ce ne înconjoară!