joi, 30 ianuarie 2014

Ofertă foto pentru elevi


Dragi elevi, chiar dacă este vacanţă, nu staţi în casă! Florian Ispas vă recomandă:

Ninsoarea abundentă atrage multiple avantaje pentru elevi. Pe lângă închiderea şcolilor, FotoArt STUDIO le oferă ocazia să nu stea în casă.
Începând de azi, 30 ianuarie şi până duminică, 9 februarie, elevii şi elevele beneficiază de 50% reducere pentru sesiunile foto în studio. Este vorba despre o sesiune foto de 1-2 ore, din care vor rezulta 10-12 fotografii distincte, ce vor fi editate şi furnizate pe suport CD/DVD.
Programările se fac în ordinea contactării, la tel 0732.45.77.83 (vodafone) sau 0724.22.15.02 (cosmote), şi în funcţie de timpul rămas disponibil.
Atenţie! Numai pentru elevi şi eleve este valabilă oferta!

Un exemplu cu un model deosebit, Ruxandra Popescu, fostă elevă a Colegiului nostru: http://www.fotoart-studio.ro/rux/index.html

miercuri, 29 ianuarie 2014

Anunţ important!

Anunţ important!
Joi, 30 ianuarie 2013, se învaţă! Numai în cazuri excepţionale, elevii navetişti care se află în imposibilitatea de a ajunge la şcoală, sunt sfătuiţi să rămână acasă.

marți, 28 ianuarie 2014

luni, 27 ianuarie 2014

Cursurile se reiau la C.N. "Constantin Cantacuzino"

ANUNŢ IMPORTANT!
Marţi, 28 ianuarie 2014, la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" se vor desfăşura cursurile în mod normal, la absolut toate ciclurile de învăţământ!
Vă rugăm să anunţaţi mai departe!

duminică, 26 ianuarie 2014

Suspendare cursuri la C.N. "C-tin Cantacuzino"

ANUNŢ IMPORTANT!
Luni, 27 ianuarie 2014, la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" se suspendă cursurile pentru toate ciclurile de învăţământ! 
Vă rugăm să transmiteţi mai departe informaţia!

Suspendare cursuri in data de 27.01.2014

ANUNŢ IMPORTANT

ATENŢIE!

Luni, 27 ianuarie 2014, cursurile se suspendă pentru elevii de clasa pregătitoare şi pentru cei de la clasele I - IV !

Rugăm cadrele didactice, elevii şi părinţii, să urmărească pe tot parcursul zilei de astăzi pagina de facebook https://www.facebook.com/colegiulnationalconstantin.cantacuzino şi blogul nostru http://cncc-tgv.blogspot.ro/ , pentru a afla şi alte noutăţi în legătură cu ziua de mâine!

vineri, 24 ianuarie 2014

Concursul „24 ianuarie 1859 în conştiinţa românilor”

Concursul judeţean anual „24 ianuarie 1859 în conştiinţa românilor”  a fost câştigat anul acesta de Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte.
Anul acesta, s-au înscris la concurs şapte echipaje, formate din trei elevi, de la liceele Ion Heliade Rădulescu, Liceul de Transporturi Auto, C.N.C.Carabella, C.N.I.Văcărescu, C.N.C.Cantacuzinp, Colegiul Economic şi Liceul Petru Cercel.
Elevii au avut de răspuns la 20 de  întrebări grilă pe teme legate de momentul 24 ianuarie 1859, din istoria românilor.
Anul acesta, pentru prima dată, două licee participante s-au aflat la baraj pentru locul I, câştigat, după proba de baraj, de Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino, la diferenţă de un punct de C.N.Ienăchiţă Văcărescu, de  pe locul II, iar pe locul III s-a situat Liceul teoretic I.H.Rădulescu.
Surprinzător, poate, pentru unii, locul IV a fost ocupat de Liceul de Transporturi Auto, a cărei echipă a obţinut 13 puncte, mai multe decât licee precum Colegiul Economic Ion Ghica, C.N.C.Carabella sau Liceul Petru Cercel.
Aflat la cea de-a V-a ediţie, concursul este organizat anual, de Biblioteca Judeţeană I.H.Rădulescu, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, care a avut iniţiativa înfiinţării acestuia.
Aceasta este prima ediţie la care s-au acordat şi premii în bani, pentru locurile I, II şi II; pe lângă tradiţionalele diplome şi cărţi pentru primele locuri şi menţiune (locul IV).
„Sperăm că elevii vor fi mult mai motivaţi să se dedice ştiinţelor istoriei”, declara, înainte de concurs, Alexandru Ştefănescu, purtător de cuvânt al Bibliotecii Judeţene.
Acesta spune că biblioteca va avea anul acesta un buget substanţial pentru astfel de concursuri axate pe dezvoltare culturală.
Gheorghe Dondorici, profesor de istorie la C.N.I.Văcărescu şi fost inspector şcolar, spune că elevii, cel puţin de la liceul la care predă, sunt interesaţi de istorie şi de evenimentele importante din istoria românilor, iar acest lucru s-a văzut, în general, la examenele importante cum este Bacalaureatul, chiar dacă, spune acesta, nivelul de cunoştinţe este din ce în ce mai scăzut.

joi, 23 ianuarie 2014

SINERGII PENTRU VIITOR



        
O nouă întâlnire de lucru a Colegiilor Pedagogice din România s-a desfăşurat miercuri, 22 ianuarie 2014 la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti. Şcoala noastră a fost reprezentată de doamna director, prof. Gabriela Istrate şi de doamnele profesoare Lavinia Rîpeanu şi Aniţa Dulman. Tema principală a dezbaterilor a fost consacrată demersurilor iniţiate de A.N.C.L.P. în vederea accesării de fonduri europene în cadrul  programului „SINERGII PENTRU VIITOR”. Preşedintele Asociaţiei, profesorul Mircea Bertea a transmis participanţilor condiţiile de eligibilitate pentru fiecare unitate de învăţământ, astfel încât integrarea în proiect  să determine dezvoltarea resurselor umane, un benefic schimb de experienţă, precum şi împărtăşirea  valorilor educaţionale comune.
S-a apreciat că tradiţia învăţământului pedagogic românesc şi potenţialul excelent al acestuia reprezintă o garanţie a realizării unor proiecte de succes.  În perioada imediat următoare se va proceda la  scrierea proiectului adresat copiilor şi tinerilor aflaţi în situaţie de risc, provenind din medii sociale dezavantajate. Obiectivul proiectului vizează finanţarea unor activităţi şi măsuri integrate, concentrate la nivel comunitar, care să conducă la îmbunătăţirea accesului copiilor aflaţi în situaţie de risc la educaţia formală şi non-formală.

Premiu la concursul "Unirea - naţiunea a făcut-o"


" Români!
     Unirea  este îndeplinită! Naționalitatea română este întemeiată!  Acest fapt  măreț , dorit de generațiile trecute, aclamat de corpurile legiuitoare , chiamat cu căldură de Noi,   s-a recunoscut de Înalta Poartă, de Puterile garante și s-a înscris în datinile națiunilor."                                   
                             Proclamația  lui ALEXANDRU IOAN CUZA

Data de  24 ianuarie 1859 marchează Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas importat pe calea înfăptuirii statului național unitar român.


Astăzi, 23 ianuarie 2014, s-a desfășurat la Şcoala Gimnzială „Vasile Cârlova”Târgoviște concursul interjudeţean “Unirea - națiunea a făcut -o! ” pentru a marca unirea celor două Principate.
Concursul  a fost organizat pe mai multe secţiuni, secţiunea a III  s-a adresat elevilor din   ciclul gimnazial. Această secţiune s-a desfăşurat sub forma unui  concurs  tematic, verificarea cunoştinţelor de istorie, avându-l ca președinte al juriului pe inspectorul  de specialitate, prof. Valentin Stancu.
 Au participat echipaje din 18 unităţi şcolare (şcoli gimnaziale şi colegii naţionale) .
Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” , a fost reprezentat la acest concurs de un echipaj  alcătuit din patru eleve ale clasei a VII-a A (Mertic  Ioana Nicoleta Yulissa, Moreanu  Alexandra Iuliana, Olteanu Laura Andreea şi Stan  Gabriela Raluca) pregătite de profesoara de istorie, FEREZIA STANCU.
Prestația elevelor noastre a fost una foarte bună, obținând premiul al II- lea, cu 9 puncte din 10 posibile (pe locul I plasându-se şcoala organizatoare).  
Ne mândrim cu rezultatele elevilor noștri și le urăm succes la următoarele concursuri și la olimpiadele școlare!

 

luni, 20 ianuarie 2014

Premii ale elevilor cantacuzini

În data de 31 octombrie 2013, la Şcoala Nr. 39 "N. Tonitza" din Constanţa, s-a desfăşurat concursul naţional intitulat "Marea, marea". Colegiul nostru a fost reprezentat cu succes de patru eleve talentate, care au participat cu lucrări proprii la secţiunea "Creaţie literară". Elevele  Ana Nastase şi Karina Bucur au obţinut locul I, iar Dana Marin şi Miruna Canache au obţinut locul II. Le felicităm şi le urăm inspiraţie în continuare!

Atelier-Curs de Jurnalism şi Comunicare

Dragi elevi, sunteţi invitaţi să participaţi la ATELIERUL-CURSUL DE JURNALISM ȘI COMUNICARE!
Cursul se desfășoară în perioada 1 februarie - 30 iunie 2014 și își propune să le ofere participanților noțiuni teoretice de jurnalism, însoțite de exerciții de redactare și creativitate, sesiuni de practică pe teren și vizite în redacții de presă scrisă, radio și TV. Finalitatea proiectului va fi editarea unui ziar colectiv.
Atelierele vor fi susținute de Alexandra Damian (Radio Minisat), jurnalist cu o experiență de peste 15 ani în presa scrisă, radio și TV.
Înscrierile se vor face marți 28 ianuarie, ora 16.30, la sediul Bibliotecii Județene Dâmbovița, în sala de conferințe a Centrului Europe Direct Târgovişte (Str. Stelea, nr. 2)
Mai multe detalii puteţi găsi la următoarele adrese:

http://jurnalismtargoviste.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/events/563679470376865/?fref=ts

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Preselecţii pentru corul liceului

Vineri, 17 ianuarie, în amfiteatrul Colegiului Naţional "Constantin Cantacuzino" a avut loc preselecţia pentru corul liceului. Elevii talentaţi au participat cu îndrăzneală la preselecţie, demonstrând că au aptitudini vocale. Doamna profesor Mihaela Micuţă - doctor în muzică (profesor la Liceul de Arte "Bălaşa Doamna"), i-a ascultat şi i-a selectat pe liceeni care doresc să facă parte din acest cor. Alături le-a fost doamna director Istrate Gabriela. Le dorim succes tuturor!

miercuri, 15 ianuarie 2014

Eveniment dedicat lui Mihai Eminescu

La Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" am sărbătorit astăzi, 15 ianuarie 2014, ziua în care pământul neamului nostru ne-a dăruit un cadou de mare valoare spirituală, care este darul pentru întregul nostru popor român... marele nostru poet Mihai Eminescu.
Manifestarea "Dor de Eminescu" a cuprins un concurs intitulat "Pe urmele Luceafărului", la care au participat echipaje de câte patru elevi de la toate clasele de a XI-a, evoluţii ale elevilor cantacuzini în cadrul momentului artistic "Omagiu lui Eminesc" - recitări, interpretări vocale, interpretări instrumentale şi un recital de excepţie oferit de doamna profesor de educaţie muzicală Elena Dragomir şi de trei solişti de la Teatrul de Operetă din Bucureşti: Ligia Dună, Marius şi Ionuţ Lean, la pian, vioară şi canto.
Din juriul concursului au făcut parte doamna Inspector şcolar de specialitate - profesor Tatiana Ghita, doamna profesor de limba şi literatura română - Alecu Adriana şi doamna profesor de limba şi literatura româna - Aurelia Stancu.
Pe tot parcursul evenimentului, în sală s-a aflat doamna Minodora Platcu, fostă doamnă director a Colegiului Naţional "Constantin Cantacuzino".
De asemenea, domnul Gabriel Cristache, director general la Gazeta Dambovitei.ro, director Kiss FM Târgovişte şi preşedinte PNL Târgovişte şi redactorul-şef Gazeta Dambovitei Crina Zamfirescu, au petrecut Ziua Culturii Naţionale alături de noi.
Cei trei solişti de la Bucureşti - invitaţi de doamna director Istrate Gabriela, au oferit un recital excepţional apreciat de toţi cei prezenţi în sala de manifestări a colegiului.

„Momentul a fost cu totul remarcabil şi am vrut să fie o replică subtilă, pe care noi, elevii şi profesorii Colegiului Cantacuzino, am vrut să o dăm campaniei de denigrare a învăţământului românesc, din aceste zile, o campanie nedreaptă. Am demonstrat că în colegiul nostru se face carte într-un mod de foarte bună calitate şi că elevii noştri sunt nişte copii responsabili, de calitate, care încă apreciază valenţele pozitive şi formative ale învăţământului românesc. Evenimentul se înscrie în această dorinţă a noastră de a celebra spiritul eminescian, ca făcând parte din identitatea naţională românească. Noi suntem conştienţi că poetul naţional defineşte în cea mai mare parte identitatea românească şi tocmai de aceea am vrut să punctăm acest eveniment, să intre în tradiţie. De altfel, colegiul mai are o altă tradiţie legată de organizarea concursului de istorie pentru Ziua Naţională a României, la 1 Decembrie şi, atunci, corelând aceste două evenimente, vrem să arătăm că la Colegiul Cantacuzino demersul didactic vizează şi această latură de afirmare a identităţii naţionale româneşti”, a declarat pentru Gazeta Dâmboviţei - doamna director Istrate Gabriela.

"Dor de Eminescu"

Mulţumiri pentru articol şi pentru prezenţa la eveniment domnului Gabriel Cristache - director general la Gazeta Dambovitei.ro, director Kiss FM Târgovişte şi preşedinte PNL Târgovişte şi redactorului-şef Gazeta Dambovitei Crina Zamfirescu!

„Dor de Eminescu”, un eveniment de excepţie la C.N. "Constantin Cantacuzino"

Ediţia I a evenimentului „Dor de Eminescu”, organizat astăzi, de Ziua Culturii, de Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino, s-a dovedit un succes. În cadrul manifestării, au avut loc concursul pe teme de literatură denumit „Pe urmele lui Eminescu”, unde au participat cinci echipaje de la clasele a XI-a, sub îndrumarea profesorilor de limba şi literatura română, recitări din lirica eminesciană, de la cei mai mici elevi, până la elevii de clasa a XII-a, un spectacol muzical, coordonat de profesoara de muzică a .liceului, Elena Dragomir, dar şi recital de excepţie oferit de trei solişti de la Teatrul de Operetă din Bucureşti, Ligia Dună, Marius  şi Ionuţ Lean, la pian, vioară şi canto.
În  sala de concerte a liceului a fost vernisată o expoziţie de pictură, inspirată din lirica eminesciană şi realizată de elevi ai colegiului.
„Momentul a fost cu totul remarcabil şi am vrut să fie o replică subtilă, pe care noi, elevii şi profesorii Colegiului Cantacuzino, am vrut să o dăm campaniei de denigrare a învăţământului românesc, din aceste zile, o campanie nedreaptă. Am demonstrat că în colegiul nostru se face carte într-un mod de foarte bună calitate  şi că elevii noştri sunt nişte copii responsabili, de calitate, care încă apreciază valenţele pozitive şi formative ale învăţământului românesc”, a declarat Gabriela Istrate, directorul C.N.C.Cantacuzino. Aceasta spune că manifestarea dedicată lui Eminescu va continua până la sfârşitul acestei zile, pe reţeaua de socializare facebook, unde vor fi expuse impresii despre eveniment ale elevilor şi profesorilor liceului.
Directorul liceului spune că evenimentul va intra în tradiţia liceului: ”El se înscrie în această dorinţă a noastră de a celebra spiritul eminescian, ca făcând parte din identitatea naţională românească. Noi suntem conştienţi că poetul naţional defineşte în cea mai mare parte identitatea românească şi tocmai de aceea am vrut să punctăm acest eveniment, să intre în tradiţie. De altfel, colegiul mai are o altă tradiţie legată de organizarea concursului de istorie pentru Ziua Naţională a României, la 1 Decembrie şi, atunci, corelând aceste două evenimente, vrem să arătăm că la Colegiul Cantacuzino demersul didactic vizează şi această latură de afirmare a identităţii naţionale româneşti”.

marți, 14 ianuarie 2014

Urare de La mulţi ani!

Cadrele didactice şi elevii de la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" urează doamnei Inspector de specialitate - prof. Tatiana Ghita toate gândurile bune, sănătate şi multă fericire! La mulţi ani!

Şedinţă în cadrul Consiliului Elevilor

Astăzi a avut loc şedinţa în cadrul Consiliului Elevilor, cu reprezentanţii claselor I-IV.
Preşedintele Consiliului Elevilor: Alexandru Mihai
Vicepreşedinţi: Bianca Nanciu şi Cătălin Petre
Consilier educativ: doamna profesor Angelica Dutu-Runceanu
Reprezentantul elevilor: domnul profesor Darius Ionete
Alături le-a fost şi doamna director Istrate Gabriela

luni, 13 ianuarie 2014

Manifestări dedicate lui Mihai Eminescu

Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” organizează miercuri, 15 ianuarie 2014, cu ocazia celebrării zilei poetului nepereche MIHAI EMNESCU, o serie de manifestări sub titlul generic „Dor de Eminescu”, ediţia I. În cadrul programului se va desfăşura concursul literar „Pe urmele Luceafărului”, cu cinci echipaje formate din elevii claselor a XI-a şi momentul artistic „Omagiu lui Eminescu”, care va conţine recitări şi interpretări vocale. Cei prezenţi la manifestare pot admira şi o expoziţie de pictură şi pot urmări mai multe momente artistice oferite de invitaţi surpriză!