sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Competiţie de volei

Mai multe eleve de la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" au participat vineri, 29 noiembrie, la competiţia de volei desfăşurată în sala de sport a Liceului Nr. 5 din Târgovişte. Antrenată de doamna profesor Mihaela Dobrică, echipa cantacuzină de volei formată din eleve ale clasei a VII-a A şi a VII-a C şi anume: Anna Maria Dinu,Alexandra Moreanu, Yulyssa Mertic, Luana Matache, Andreea Vasilache, BiancaBurdulea, Bianca Galbenus, Iulia Atanasiu, Maria Tudora, Maria Dobrică, Tatiana Stan, Adriana Palea, a jucat cu Şcoala Nr. 2 "Ioan Alexandru Brătescu Voineşti", C.N. "Constantin Carabella" şi C.N. "Ienăchiţă Văcărescu". Fetele noastre au obţinut locul II, fiind învinse de C.N. "Constantin Carabella".
"A fost o experienţă frumoasă, şi chiar dacă nu am luat locul I, am câştigat experienţă, deoarece este prima competiţie la care participăm. La anul promitem victoria!", au mărturisit voleibalistele noastre. 
Vă felicităm!



vineri, 29 noiembrie 2013

Concursul "Cvintet de toamnă"

Trei eleve de la clasa a VII-a A au participat la concursul "Cvintet de toamnă" - sesiunea postere. Acesta s-a desfăşurat la Şcoala Nr. 8 "Mihai Viteazul" din Târgovişte, Colegiul Național Constantin Cantacuzino fiind reprezentat de Luana Matache, Yulyssa Mertic şi Alexandra Moreanu, coordonate de doamna profesor Aurelia Stancu. Cele trei participante mărturisesc că a fost prima lor experienţă de acest gen şi că au avut emoţii mari, având în vedere că şi ceilalţi concurenţi au fost foarte bine pregătiţi. Au obţinut menţiunea I, dar ele promit că la anul, atunci când vor participa din nou, se vor descurca şi mai bine! 
Felicitări!

Proiectul GEYC, Campania SMYLE - "Competenţele IT - noi perspective".

În săptămâna cuprinsă între 25-29.XI. 2013, Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" a desfăşurat cea de-a doua etapă a proiectului GEYC, Campania SMYLE - "Competenţele IT - noi perspective".
     O echipă alcătuită din elevi (clasele a XI-a şi a XII-a) şi profesori, coordonaţi de doamna director Istrate Gabriela, au realizat o campanie de conştientizare a importanţei competenţelor digitale în procesul de inserţie socială. În acest sens, echipa noastră s-a deplasat la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgovişte, unde a prezentat materiale informative referitoare la abilităţile IT şi angajarea pe piaţa muncii. S-au evidenţiat: rolul interviului on-line, avantajul aplicării pe internet pentru diverse job-uri sau selectării ofertelor de muncă folosind reţelele de socializare.
 În săptămâna cuprinsă între 25-29.XI. 2013, Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" a desfăşurat cea de-a doua etapă a proiectului GEYC, Campania SMYLE - "Competenţele IT - noi perspective".
     O echipă alcătuită din elevi (clasele a XI-a şi a XII-a) şi profesori, coordonaţi de doamna director Istrate Gabriela, au realizat o campanie de conştientizare a importanţei competenţelor digitale în procesul de inserţie socială. În acest sens, echipa noastră s-a deplasat la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgovişte, unde a prezentat materiale informative referitoare la abilităţile IT şi angajarea pe piaţa muncii. S-au evidenţiat: rolul interviului on-line, avantajul aplicării pe internet pentru diverse job-uri sau selectării ofertelor de muncă folosind reţelele de socializare.








Concursul "Cetăţean român – cetăţean european"

Activitatea desfăşurată în cadrul „Festivalului şanselor tale”, cu tema „Cetăţean român – cetăţean european”, s-a desfăşurat în data de 20 noiembrie 2013 şi a fost organizată sub forma unui concurs de cultură generală despre Uniunea Europeană.
Au participat patru echipaje  a câte trei elevi fiecare, din clasele a XI-a C, a XI-a D, a XI-a E şi a XII-a B, în total 12 elevi.
Concursul a constat în distribuirea unui material informativ cu o săptămână înainte de data desfăşurării activităţii şi aplicarea unui test cu 30 de întrebări tip grilă. Fiecare întrebare a fost evaluată cu 1 punct. Grupele de elevi au avut la dispoziţie 20 de minute să răspundă întrebărilor adresate.
În urma corectării lucrărilor au fost acordate următoarele punctaje şi premii:
-         Locul I - Clasa a XII-a B (Petre Adrian, Chivu Daniela, Nae Mădălina) cu 29 de puncte;

-         Locul al II-lea – Clasa a XI-a D (Apostolescu Nicoleta, Nedelcu Andreea, Popa Răzvan) cu 27 de puncte;

-         Locul al III-lea – Clasa a XI-a C (Vechiu Andreea, Tocan Luana, Scarlat Bianca) cu 26 de puncte;

-         Menţiune – Clasa a XI-a E (Ion Florenţa, Tudorache Daniela, Diaconescu Andra) cu 24 de puncte.
Elevii au primit diplome de participare şi câte o carte intitulată „Parlamentul European”, fondul de carte fiind asigurat dintr-o donaţie.
Profesor coordonator, Florina Sorescu












joi, 28 noiembrie 2013

Concursul de Istorie "România Mare - Un vis devenit realitate"

Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” a organizat joi, 28 noiembrie 2013, a doua ediţie a concursului de istorie „România Mare - Un vis devenit realitate”, dedicat Zilei Naţionale a României. La fel ca anul trecut, concursul s-a desfăşurat la Muzeul de Istorie din Târgovişte, acolo unde 10 echipaje formate din elevi de la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu”, Colegiul Naţional „Constantin Carabella”, Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”, Liceul Teoretic „Petru Cercel”, Seminarul Teologic „Ioan Gură de Aur”, Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”, Liceul Teoretic Iancu C. Vissarion – Titu, Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” – Pucioasa, Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” – Găeşti şi Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” s-au întrecut în cunoştinţe istorice. Din juriu au făcut parte: profesor Silviu Miloiu – Universitatea Valahia Târgovişte, profesor Ovidiu Băsceanu – Inspector Şcolar General Adjunct, profesor Valentin Stancu – Inspector ISJ Dâmboviţa, profesor Mihaela Orfanu – C.N. “Ienăchiţă Văcărescu”, profesor Gabriela Istrate – C.N. “Constantin Cantacuzino” şi muzeograf Anca Anghel – Muzeul de Istorie.

Premiile au fost următoarele:

Locul I:
-Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” – echipaj pregătit de prof. Emil Poamă;

Locul II:
-Colegiul Naţional “Constantin Cantacuzino” – echipaj pregătit de prof. Ferezia Stancu;

Locul III:
-Colegiul Naţional “Constantin Carabella” – echipaj pregătit de prof. Emilia Lixandru;

Menţiuni: 
-Liceul de Arte “Bălaşa Doamna” – Târgovişte – echipaj instruit de prof. Sabina Teodorescu;
-Seminarul Teologic “Ioan Gură de Aur” – Târgovişte – echipaj instruit de prof. Luminiţa Miloiu;
-Liceul Teoretic “Ion Heliade Rădulescu” – Târgovişte – prof. Roxana Petre;
-Liceul Iancu C. Vissarion – Titu – prof. Valentin Polizache.

Felicitări tuturor! Elevii participanţi au dovedit că istoria nu este uitată în rândul tinerilor şi că pregătirea lor este la un nivel înalt!
 
Fotografii: Cristina Ilie

















marți, 26 noiembrie 2013

Concurs de istorie închinat Zilei Naţionale a României


Concurs de istorie închinat Zilei Naţionale a României,

organizat de Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”

Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie, Universitatea Valahia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, organizează pe 28 noiembrie 2013 cea de-a doua ediţie a Concursului Judeţean de Istorie „România Mare – un vis devenit realitate”.

La concurs vor participa echipaje din zece colegii naţionale şi licee teoretice din Judeţul Dâmboviţa: Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu”, Colegiul Naţional „Constantin Carabella”, Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”, Liceul Teoretic „Petru Cercel”, Seminarul Teologic „Ioan Gură de Aur”, Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”, Liceul Teoreic Iancu C. Vissarion – Titu, Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” – Pucioasa, Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” – Găeşti şi Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”.

Echipajele sunt compuse de câte 4 elevi de liceu şi au avut de pregătit o vastă bibliografie vizând istoria românilor între anii 1859-1918. Proba va consta în 10 întrebări din materia parcursă, iar răspunsurile vor fi evaluate de către un juriu format din profesori universitari, inspectori şcolari şi istorici de la Muzeul de istorie. Premiile includ diplome şi cărţi de specialitate oferite de organizatori.

Obiectivele concursului vizează dezvoltarea interesului copiilor pentru studiul istoriei românilor, creşterea nivelului de performanţă şi realizarea schimbului de experientă între cele mai competitive unităţi de învăţământ dâmboviţene.

luni, 25 noiembrie 2013

Articol despre Colegiul reabilitat

După mai bine de un an și jumătate în care s-a lucrat la reabilitatea și modernizarea Colegiului Național "Constantin Cantacuzino", instituția este pregătită ca mâine, 25 noiembrie 2013, să-și reprimească elevii și profesorii în condiții cu mult mai bune în comparație cu începutul anului 2012.
 
De asemenea, s-a mai adăugat un nivel corpurilor deja existente prin mansardare (ajungându-se astfel la 4 nivele) și s-a construit un corp nou de 4 nivele. Astfel, școala este pregătită să primească un număr de aproximativ 1200 de elevi.
 
 
 

Cantacuzinii au început cursurile în scoală nouă

Elevii Colegiului Național „Constantin Cantacuzino” au început astăzi cursurile în școală nouă. Chiar dacă suntem la mijlocul semestrului, a fost o atmosferă de mare sărbătoare în care elevii, profesorii, părinții, s-au simțit fericiți că pășesc într-o Școală Europeană, cu spații moderne, dotări și echipamente adecvate unui învățământ de calitate. Întreaga comunitate școlară apreciază eforturile Primăriei Municipiului Târgoviște pentru finalizarea proiectului în condiții optime. În mod deosebit, echipa managerială a colegiului mulțumește primarului Gabriel Boriga, city-managerului Gabriel Cioaca și viceprimarului Ciprian Prisăcaru pentru permanenta colaborare și sprijinul constant în beneficiul copiilor.
Iar pentru ca școala să fie ocrotită, un sobor de preoți au oficiat la prima oră slujba de binecuvântare în fiecare sală de clasă. Așadar, „avem o școală ca afară”, așa cum afirma domnul primar 
Boriga la deschiderea anului de învățământ, în care sperăm ca rezultatele elevilor să confirme așteptările tuturor celor care au pus suflet și au contribuit la renașterea școlii normale.
 
Fotografii: Cristina Ilie