duminică, 29 septembrie 2013

Şcoala de fotografie FotoArt STUDIO aşteaptă pasionaţii de fotografie


Şcoala de Fotografie FotoArt STUDIO invită pasionaţii de fotografie să înveţe şi să iubească şi mai mult această artă. În primele două stagiuni, Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" a fost reprezentat cu cinste de către elevele Luana Tocan şi Andreea Vechiu (amândouă de la clasa a XI-a C), care au absolvit Şcoala de Fotografie cu succes!

Mesajul lui Florian Ispas, formatorul acestei şcoli, este următorul:

''Consider că şcoala de fotografie nu este doar un lucru benefic celor care îmbrăţişează această artă, ea având şi un impact social. Într-o comunitate în care există din ce în ce mai mulţi oameni formaţi într-un domeniu, acel domeniu va progresa. Fotografia se găseşte peste tot în jurul nostru, de la amintirile pe care le dorim a le avea imortalizate, la imaginile din presă şi până la imaginea de pe orice produs cumpărat. Omul format va impune un anumit nivel, va cere un anumit nivel atunci când ştie şi cunoaşte cum se face o fotografie bună.''

Spre deosebire de anul trecut, în această toamnă vor exista două grupe de elevi în cadrul Şcolii FotoArt STUDIO, una de copii şi alta de adulţi.

Programa este completă, conţine 12 lecţii (în 12 săptămâni), începe cu definiţia fotografiei şi formarea imaginii, ajungând la cea mai complexă şi creativă ramură, fotografia de studio.

Pe durata şcolii se vor face excursii în ţară, în locuri cu potenţial fotografic ridicat, unde elevii îşi consolidează cunoştinţele teoretice aplicându-le în practică, într-un mod plăcut, relaxant şi distractiv.

Înscrierile se fac începând din 17 august, până când începe şcoala (6 octombrie) sau până când se ocupă toate locurile disponibile (15 copii şi 15 adulţi).

Taxa de şcolarizare: 350lei din care se achită 200 lei în momentul înscrierii (semnarea contractului).

Formator: Florian ISPAS
Adresa: Str. Stelea, Nr. 23
Tel: 0732 45 77 83
0724 22 15 02 cosmote
e-mail: fotoartstudiotargoviste@gmail.com

Vă invităm să urmăriţi următorul videoclip:

Sunteţi aşteptaţi cu drag!






Activităţi "cantacuzine" de ecologizare la "Let's do it, România!"

Cu ocazia evenimentului "Let's do it, România!", reprezentanţi ai Colegiului Naţional "Constantin Cantacuzino" au participat la activităţi de ecologizare desfăşurate în Târgovişte şi în apropierea oraşului. Îndrumaţi de doamna profesor de fizică Cristina Măcriş şi de doamna profesor de biologie Margareta Mirică, elevilor de la clasele a VIII-a A, VIII-a S şi a IX-a A, li s-a alocat un sector în zona Staţiei de epurare. Elevii implicaţi au reuşit să adune 35 de saci cu gunoi + cartoane + plastice.
Felicitări!

Galerie foto:

















Cantacuzinii au participat la "Let's do it, România!"


În data de 28 septembrie 2013, cu ocazia acţiunii LET’S DO IT, ROMÂNIA, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte şi voluntari care activează în cadrul instituţiei menţionate, sprijiniţi de Primăria Municipiului Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, şi-au adus contribuţia la activitatea de ecologizare a oraşului şi judeţului nostru. Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" a avut reprezentanţi, printre care: Alina Pirvu,Robert Iosif şi mulţi alţii.

vineri, 27 septembrie 2013

Colegiul nostru, reprezentat cu succes în Spania




Andrada Călin şi Robert Iosif sunt elevi în clasa a XI-a C la Colegiul Național Constantin Cantacuzino şi voluntari la Centrul Europe Direct Târgovişte. Acum o săptămână, cei doi au reprezentat cu succes Colegiul nostru la un proiect desfăşurat la Madrid, Spania! Felicitări!

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită la C.N. "C-tin Cantacuzino"

Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. La Colegiul National "Constantin Cantacuzino", domnii profesori de limbi străine, şi anume: doamna profesor Ella Petrescu Vasii (limba engleză), doamna profesor Alina Vîlciu (limba franceză), doamna profesor Anca Ţăpurluie (limba franceză) şi domnul profesor Cătălin Bărăscu (limba engleză), le-au oferit elevilor cât mai multe informaţii despre această zi, au desfăşurat concursuri şi activităţi multe (colaje, dicţionare, proverbe), prin intermediul cărora au celebrat Ziua Europeană a Limbilor.


Gând de toamnă

Elevele de la clasa a IX-a A - profil pedagogic, au realizat o expoziţie de toamnă, prin intermediul căreia să simţim cu adevărat prezenţa acestui anotimp... Fetele vă oferă şi câteva gânduri frumoase:



Gând de toamnă, gând de septembrie, e speranţă şi iubire.
S-au adunat în timp vorbe, s-au adunat fapte. Le-am auzit şi le-am văzut. Dar măreţia si frumuseţea anotimpurilor dau timpului nuanţa şi sensul profund al creaţiei. Toamna...draga de ea, cea darnică şi bogată, culege roadele pământului, cea care ne şi îmbie cu miresmă de bucurie, cu culoare de prietenie, cu adiere de viaţă, cu sunet de clopoţel.
E toamnă şi e şcoală! O nouă şcoală, noi colegi, noi profesori...
Le strângem pe toate ca-ntr-un buchet şi spunem: e aievea, suntem noi, suntem aici şi vrem adevăr, vise împlinite, zâmbete şi educaţie.

Clasa a IX-a A, profil pedagogic
Diriginte: prof. Floricica Ştefan




Istoria, predată "la ea acasă"






Ca şi anul trecut, doamna director Gabriela Istrate a propus vineri, 27 septembrie, o lecţie de istorie predată "la ea acasă", adică la Muzeul de Istorie Târgovişte. De această dată, elevii de la clasa a X-a B au avut parte de o astfel de ocazie, de care au profitat din plin. 

luni, 23 septembrie 2013

Repetiţii pentru Balul Bobocilor 2013

Aşa cum am promis, revenim cu detalii despre repetiţiile pentru Balul Bobocilor 2013, care decurg foarte bine. Organizatorii, elevi ai claselor a XI-a, îi îndrumă pe cei 18 boboci aleşi de la clasele de a IX-a, care, cu emoţii, reuşesc să îndeplinească tot ceea ce li se propune. 
Aşadar, când totul va fi pus la punct, pe scenă vor urca: IX A:  Beatrice Piciorang; IX B: Alexandra Dumitru, Monica Poenaru, Andreea Gheorghe, Sebi Șetreanu, Alexandru Coman; IX C: Cristiana Neaga, Bianca Nanciu, Alexandra Bolbose, Vlad Preduşcă, Florin Matei, Teodor Constantin; IX D: Beti Bucureşteanu, Adelin Dimovici; IX E: Valeria Amuzan, Cătălin Dănilă, Mihai Nicolae şi Flavius Banu.



C.N. "C-tin Cantacuzino", reprezentat la evenimentul "Toată România"

Vineri, 20 septembrie, un colectiv de la C.N. "C-tin Cantacuzino" format din Cristina IlieAndreea GrecuMiru MiaAndreea VechiuAndreea GheorgheIoana VitomireanuAndreea Sugeac şi Georgian Oncescu, a fost prezent la Centrul CulturalAninoasa, unde a evoluat cu un moment actoricesc în cadrul unei manifestări dedicate lui Mihai Viteazul, dedicată împlinirii a 420 de ani de la Urcarea pe Tronul Ţării Româneşti a voievodului. Momentul prezentat a fost foarte apreciat şi toţi participanţii au fost felicitaţi! Mulţumiri doamnei director Gabriela Istrate şi domnului profesor Darius Ionete, pentru că le-au fost alături la eveniment!


sâmbătă, 21 septembrie 2013

S-au ales concurenţii pentru Balul Bobocilor




La Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” au avut loc preselecţiile pentru cel mai aşteptat spectacol-concurs al elevilor de clasa a IX-a: Balul Bobocilor. S-a întâmplat aceasta vineri, 20 septembrie, când organizatorii, elevi ai claselor a XI-a, au ales bobocii care au atras atenţia şi care s-au descurcat cel mai bine în ceea ce au avut de făcut. Mai multe detalii, la începutul săptămânii viitoare!