miercuri, 31 iulie 2013

Lucrările de reabilitare continuă la C.N."C-tin Cantacuzino"

O echipă de la Columna Tv (formată din doi elevi ai liceului: Cristina Ilie - de 11 ani elevă la acest Colegiu şi Sebi Şetreanu - noul elev al liceului la una din clasele de învăţător-educator şi operatorul de imagine - Alexandru Bărăscu) a fost prezentă astăzi, 31 iulie 2013, la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino", unde au realizat un interviu cu doamna director Gabriela Istrate, în legătură cu lucrările de reabilitare, care se află într-un stadiu foarte bun. Au fost oferite informaţii şi despre oferta educaţională de anul acesta şi despre noile proiecte care urmează să se desfăşoare la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino"!






luni, 8 iulie 2013

Colegiul "C-tin Cantacuzino", rezultate extraordinare la Bacalaureat

Chiar dacă elevii de la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" au avut parte de un an greu (ei învăţând într-o altă instituţie din cauza reabilitărilor de la Colegiul Cantacuzino), au învăţat şi au obţinut rezultate extraordinare la Bacalaureat 2013. 
Absolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" se mândresc cu notele obţinute şi se bucură că efortul lor nu a rămas nerăsplătit. 
Rezultatele elevilor de la Colegiul nostru pot fi văzute aici:
Felicitări tuturor!

duminică, 7 iulie 2013

Succes deplin pentru Colegiul Cantacuzino la Bruxelles

Grupul „Alianța Europeană” și „Comitetul Regiunilor”, de pe lângă Comisia  Europeană de la Bruxelles, au organizat în perioada 2-4 iulie 2013 cea de-a șaptea  ediție a concursului„Secondary Schools Competition”.
România a fost reprezentată cu succes de o delegație a Colegiului Național „Constantin Cantacuzino”-Târgoviște, compusă din elevele Grecu Andreea, Popescu Izabela, Gheorghe Andreea și de directorul instituției, profesor Gabriela Istrate. Pentru cele 11 școli  participante a fost un bun prilej de a-și prezenta activitatea și regiunea natală  la Comisia Europeană, de a face schimb de idei cu celelalte școli din Anglia, Polonia, Irlanda, Lituania, Slovacia, Estonia sau Scoția, de a lega prietenii, ca suport pentru viitoare parteneriate educaționale.
Președintele Comitetului Regiunilor, Ramon Luis Valcarcel Siso a vorbit în deschiderea competiției despre importanța cooperării europene în domeniul educației, exprimându-și speranța că acest eveniment va contribui la dezvoltarea competențelor de care tinerii au nevoie pentru a reuși în viitoarea lor carieră. A apreciat că tinerii reprezintă o resursă importantă pentru viitorul UE, fiind cei care vor duce Europa mai departe.
În prezentarea lor, elevele târgoviștene au arătat prin ce este unic Colegiul Cantacuzino în sistemul educațional, cum s-a remarcat la nivel regional și național prin premiile obținute la pedagogie, istorie, religie, limba română sau oratorie. „Suntem interesați de tradiții și promovăm deschiderea spre tot ceea ce înseamnă  schimbări pozitive” a apreciat Andreea Grecu.
La rândul său, directorul Gabriela Istrate consideră că acest concurs contribuie la dezvoltarea experiențelor de învățare, prin schimbul de bune practici pe care îl oferă, dar și la afirmarea diversității în UE, a moștenirii locale, a valorilor naționale integrate în valorile europene. Implicarea copiilor în acest proiect le-a sporit încredere în capacitatea lor de a face față provocărilor prezente și viitoare, contribuind la îmbunătățirea competitivității Europei. „Apreciem participarea noastră la „Secondary Schools Competition”, ediția 2013 drept o reușită deplină, prin prestația excelentă a echipei și prin mesajul lansat către celelalte școli de a crea un parteneriat care să permită pe viitor comunicarea interculturală în scopul  sprijinirii elevilor și profesorilor pentru atingerea potențialul maxim”.

Sursă: http://www.gazetadambovitei.ro/educatie/82-licee/8143-succes-deplin-pentru-colegiul-cantacuzino-la-bruxelles