luni, 24 iunie 2013

Cantacuzinii au sărbătorit Ziua Universală a Iei





Mai mulţi dintre elevii de la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" au început vacanţa cu activitate şi au participat în zilele de 23 şi 24 iunie 2013 la evenimente desfăşurate în Târgovişte în cinstea Zilei Universale a Iei.
Duminică, 23 iunie 2013, elevii Cosmin Chivulescu - clasa a IV-a A, Andreea Mănescu - clasa a V-a A, Maria Chivulescu - clasa 0 şi Cristina Ilie (a XI-a A), moderatoarea emisiunii "Clubul Victorioşilor" - au participat la o ediţie specială realizată la Columna Tv. Ei au purtat ie românească şi alături de componenţii "Clubului Victorioşilor" au cântat, au recitat şi au evoluat cu succes!

vineri, 21 iunie 2013

Festivitatea de premiere de la C.N. "Constantin Cantacuzino"

Anul şcolar 2012-2013 s-a încheiat cu bine pentru elevii Colegiului Naţional "Constantin Cantacuzino". Cu rezultate excelente la învăţătură, şcolarii mici, cei de gimnaziu şi liceeni au reuşit să finalizeze cu brio şi acest an şcolar.
Vineri, 21 iunie 2013, s-a desfăşurat festivitatea de premiere în cadrul căreia fiecare profesor diriginte şi-a premiat elevii cu rezultate extraordinare.
Au fost momente de emoţie, dar totul a decurs minunat, pentru că doamna director Gabriela Istrate a organizat totul "ca la carte"! 
Televiziunea Columna a fost prezentă la manifestare şi a realizat, cu ajutorul Cristinei Ilie, un material despre această zi importantă pentru cantacuzini.
Felicitări tuturor!







marți, 11 iunie 2013

"Micii antreprenori" de la C.N. "C-tin Cantacuzino"

În perioada 07-09 iunie 2013, reprezentanţi ai Colegiului Naţional "Constantin Cantacuzino"   au fost prezenţi la Concursul Naţional "Micul Antreprenor" 2013, desfăşurat la Slobozia. 
Însoţite de doamna profesor Oana Ceapă, elevele Miruna Canache, Ioana Vitomireanu, Cătălina Băjan, Mădălina Păştin şi Anda Păun (toate de la clasa a X-a A) au reprezentat cu cinste Colegiul nostru la acest concurs!

"Pot spune despre acest concurs că a reprezentat o nouă experienţă care-mi va folosi în viitor, pentru că am avut multe lucruri de învăţat. Este plăcut să vezi că în zilele noastre sunt şi tineri care au preocupări legate de viitor, întrucât concursul a fost organizat de către CONSILIUL JUDEŢEAN AL ELEVILOR IALOMIŢA.", a povestit Miruna Canache (a X-a A)





Felicitări!

sâmbătă, 8 iunie 2013

Alt concurs, alt premiu pentru C.N. "C-tin Cantacuzino"

Concursul s-a numit “Cultură şi civilizaţie în România - etapa naţională. Echipajul cantacuzin format din, Miruna Canache (X A), Andreea Vechiu (X C) şi Andrei Evelyn (XI A) a participat la concurs, la secţiunea ”Monografie istorică locală”, prezentând detalii şi informaţii despre Mănăstirea Dealu. Pentru alcătuirea prezentării, elevele au mers la Mănăstire, unde au discutat cu maicile şi au realizat interviuri sub îndrumarea atentă a doamnei director Gabriela Istrate şi a doamnei pofesor de religie Floricica Ştefan. Deşi nu se aşteptau, elevele care au reprezentat judeţul Dâmboviţa la acest concurs naţional, însoţite de domnul profesor de religie Darius Ionete, au reuşit sa obţină premiu special al juriului. De asemenea, acestea au vizitat mai multe mănăstiri din zona Moldovei, au păsit pe urmele lui Nică la Casa Memorială Ion Creangă de la Humuleşti şi vizitat şi muzeul de măsti Nicolae Popa. 

Iată care sunt impresiile fetelor care au participat la concurs şi s-au întors acasă cu premiul special:

Miruna Canache: "Pot spune despre concursul "Cultură şi civilizaţie în România 2013" că fost una din cele mai interesante trăiri prin care am trecut. Nu doar că am acumulat experienţă, am văzut locuri şi lucruri minunate şi mi-am făcut prieteni, ci am reuşit să vizitez întreaga ţară, prin intermediul prezentărilor făcute de colegii mei, să învăt despre diversitatea culturală existentă în România, fapt ce m-a lăsat plăcut impresionată. De asemenea, această experinţă m-a ajutat să-mi depăşesc emoţiile în faţa unui juriu de renume.
Au fost echipe bine pregătite care participă la acest concurs de ani de zile, dar acest lucru nu ne-a descurajat, cu atât mai mult cu cât am avut câte ceva de învăţat de la fiecare. Totodată, am descoperit frumuseţea meleagurilor moldave, dar şi ospitalitatea gazdelor noastre despre care am numai cuvinte de laudă. Organizarea acestui concurs a fost bine pusă la punct, ceea ce m-a făcut sa mă simt ca acasă. Sper din tot sufletul ca anul viitor voi avea ocazia sa repet această experienţă minunată."

Andreea Vechiu: "A fost o experienţă frumoasă, atât concursul, cât şi vizitele prin împrejurimi. Ne-am împrietenit cu elevi şi din alte judeţe, cu care ne-am distrat şi de care, la final, ne-a fost puţin cam greu să ne despărţim. Îmi pare bine că am reuşit să reprezentăm cu mândrie judeţul şi totodată colegiul nostru şi că ne-am făcut remarcaţi printre cei mai buni. Am avut ocazia să vizităm locuri frumoase, printre care şi una din vilele lui Ceauşescu, unde am avut parte de karaoke, tir cu arcul şi foc de tabară!"

Evelyn Andrei: "În primul rând, am fost plăcut surprinse când am auzit strigându-ne la premiere "Dâmboviţa - premiul special". Chiar a fost un moment special. În rest, am rămas cu o impresie foarte bună. Moldovenii sunt oameni primitori şi s-au străduit să ne încânte cu orice a fost posibil, să ne umple timpul liber cu cât mai multe activităţi şi să ne facă să ne simţim învingători, indiferent de locul ocupat la finalul concursului."

Felicitări!












joi, 6 iunie 2013

"Discuţii cu Europa", un proiect activ

Proiectul "Discuţii cu Europa" este iniţiat de trei elevi târgovişteni, printre care şi elevul de la Colegiul nostru, Robert Iosif. Prin intermediul activităţilor care se desfăşoară deja, elevii vor să aducă informaţia mai aproape de cei care nu au acces la ea, vor trezi interes pentru valorile Uniunii Europene şi vor oferu o bază de cunoştinţe pentru a deveni cu toţii cetăţeni europeni activi. Iată câteva detalii şi informaţii despre proiectul lor şi unde îi puteţi întâlni pe tinerii activi şi la ce activităţi puteţi participa:

Proiect ”Discuţii cu Europa”

        "Noi, trei elevi targovisteni vrem sa aratam ca oricine, la orice varsta poate avea initiativa si poate sa schimbe comunitatea in care traieste. In acest sens, realizand importanta vitala a implicarii tinerilor si copiilor ca cetateni europeni pentru o evolutie pozitiva a societatii in viitor, am creat „Discutii cu Europa”, un proiect care isi propune sa , aduca informatia mai aproape de cei care nu au acces la ea, sau care nu au avut inca ocazia sa ii acorde un interes deosebit. Vom derula o serie de activitati care le vor trezi interesul pentru valorile Uniunii Europene si le vor oferi o baza de cunostinte pentru a deveni cetateni europeni activi.
        Am inceput printr-un chestionar adresat elevilor de gimnaziu si liceu, in care am evaluat nivelul lor de cunostiinte despre Uniunea Europeana, sursele principale de informare si nivelul la care acestia contribuie la promovarea valorilor europene. Rezultatul acestui chestionar (aproximativ 43% din elevii de gimnaziu si de liceu nu stiu nimic despre valorile Uniunii Europene, iar 37% dintre acestia recunosc ca nu au contribuit cu nimic la promovarea acestora) ne-a motivat sa implementam un numar cat mai mare de activitati. Am inceput de la ciclul primar, unde, in cadrul Liceului de Arte “Balasa Doamna” am organizat patru workshopuri cu patru clase difierite, care s-au aratat foarte entuziasmate sa acumuleze cat mai multe cunostinte si sa le transmita, la randul lor, mai departe familiei si amicilor de joaca. Alte workshopuri vor avea loc in colaborare cu scoli din afara orasului si cu cercul de cultura si civilizatie europeana a Palatului Copiilor din Targoviste.    
        Suntem siguri, de asemenea, ca cei din generatia noastra vor fi motivati si inspirati sa participe la concursurile pe care urmeaza sa le organizam: unul de arte plastice si unul in care tinerii liceeni vor incerca sa cuprinda, intr-un mod cat mai relevant, creativ si original intr-o fraza, ce inseamna libertatea pentru ei.
       De asemenea, constientizam evidenta tendinta de declin a literaturii in raport cu media audio-vizuala si lipsa de studiu in domeniul lecturii individuale. Realizand importanta educatiei in procesul de cristalizare a noii generatii, dorim sa aducem si cartea mai aproape de cei care nu beneficiaza de acces direct la aceasta. Astfel, am decis oferirea unor spectacole scrise de tineri dramaturgi romani si jucate de actorii teatrului “After Hours”, in spatii conventionale si neconventionale, unde pretul unui bilet consta in donarea unei carti, care mai apoi va fi donata copiilor defavorizati din zonele rurale, de catre actorii trupei noastre, in urma unor spectacole de caritate oferite chiar in aceste localitati.  
       Surplusul de carti va fi colectat si revandut in cadrul unui targ de carte si biblioteca virtuale. Banii colectati vor fi folositi pentru formarea unor nuclee de cunoastere si implementare a artei teatrale in zonele defavorizate ce includ si sustin decorul minimal, costume, sunet si lumini.
      Tot prin teatru vom incuraja si publicul sa se implice. Vom realiza spectacole de tip teatru-forum, avand ca titlu : “Sunt cetatean european. Si acum ce?”
      O valoare pe care credem ca este important sa o promovam este diversitatea culturala in interiorul Uniunii. In privinta aceasta, vom organiza la Muzeul de Istorie o prezentare a culturii, a obiceiurilor si in special a bucutariei fiecarei tari membre, la care vor participa elevi din scolii gimnaziale “Mihai Viteazul”, Pucioasa, sub coordonarea doamnei profesoare Teotoc Elena.
      Vor mai avea loc o serie de dezbateri pe urmatoarele teme : Cafenea publica la Palatul Copiilor; Clonarea, Libertatea de exprimare, Justitia pentru minori.
     Pentru informarea la un nivelul ciclului liceal, domnul dr. Conferentiar Silviu Miloiu va sustine o conferinta pe tema istoriei Uniunii Europene, vom organiza prezentari despre elevul european, in colaborare cu Cognitron Career Plan.
     Scopul initiativei este sa devina o miscare relevanta pentru educarea celor care apartin unor categorii defavorizate si sa isi extinda activitatea mai departe de nivelul judetean, urmand sa fie adoptata de alte grupuri care ne impartasesc viziunea, adica educarea altora prin exemplul propriu.
 Valorile pe care noi le promovam in cadrul activitatiilor sunt:
          Unitate  (Workshop-uri, Targul MultiCultural)
          Comunicare  (Workshop-uri,Conferinte,Dezbateri)
          Solidaritate  (Ziua Copilului, Donarea Cartilor Copiilor Defavorizati)
          Respect (Workshop-ul lui Bruno despre relatia intre om si animale)
          Sanatate (Campanie Alimentatie Sanatoasa)
          Pace  (Derularea evenimentelor intr-un mod pasnic)
          Libertate (De exprimare, prin concursuri si participare la activitati)
          Cultura |Educatie (Targuri Multicultural si de Carte, Metodele de lucru)
          Compasiune (Vizitarea caselor de batrani)

          Incurajare (Indrumarea oamenilor spre libera exprimare, educatie, viata sanatoasa si cultura.) "   




Mai multe informaţii şi fotografii, pe pagina de facebook: 
Mult succes!