luni, 29 aprilie 2013

Cantacuzinii au trecut în etapa naţională a concursului "Tinerii dezbat"

"Tinerii dezbat" este concursul la care Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" a fost reprezentat cu succes de elevele: Andra Mihăilescu (XI C), Andrada Todeilă (XI A) şi Alexandra Goran (XI A). Impresiile fetelor:

"Concursul a început sâmbătă(27 aprilie) dimineaţa şi a avut trei runde de dezbateri. S-au făcut liste, în care am fost repartizaţi de ce parte jucăm, Guvern sau Opoziţie. Prima runda a fost cu moţiunea intitulată "Dau noile media mai multă putere cetăţenilor într-o democraţie?" În această rundă am jucat în Opozitie şi am ieşit învingătoare. A doua moţiune a fost intitulată "Cetăţenia europeană este un mit?" De această dată am jucat în Guvern şi am pierdut la diferenţă de două puncte faţă de Opoziţie. În final, a treia runda a avut moţiunea intitulată "Statul român a eşuat în intenţia de a integra minoritatea romă?" Am jucat tot în Opoziţie, şi am cîştigat detaşat. Pe finalul zilei, s-au anunţat echipele care mergeau în semifinala din ziua următoare (duminică, 28 aprilie). Din 34 de echipe participante, doar patru au intrat în semifinală, iar printre acestea  am fost şi noi. În semifinală am jucat in Opoziţie, a treia moţiune. În final, am ieşit pe locul al treilea ca echipa pe etapa regională de la Bucuresti, astfel calificându-ne la etapa naţională care va avea loc în iunie la Ploieşti", a povestit Andra Mihăilescu, elevă participantă cu experienţă (şi anul trecut numărându-se printre căştigători). 

Andrada Todeilă a povestit că "A fost destul de dificil, având în vedere că eu şi Alexandra am participat pentru prima oară la acest concurs. Au fost prezenţi concurenţi cu experienţă mare, care au mai participat de foarte multe ori la concursuri de genul. Dar totul s-a finalizat cu bine! Suntem în finală, e tot ce contează!"

Felicitări!



vineri, 26 aprilie 2013

Elevii de la C.N."C-tin Cantacuzino", premiaţi la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice




La Universitatea Valahia din Târgovişte s-a desfăşurat în zilele de 25 şi 26 aprilie 2013 "Sesiunea Internaţională de Comunicări Ştiinţifice a Cercurilor Studenţeşti". Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" a avut următorii reprezentanţi: de la clasa a X-a B: Maria-Laura Andrei, Alina-Maria Barbu, Adelina Nae, Diana-Georgiana Stroe şi David Buică - care au participat la Secţiunea Management şi de la clasa a X-a C: Andreea Vechiu, Andreea Dan şi Alina Niţă - care au obţinut premiul special la Secţiunea Marketing, alături de multe felicitări şi aprecieri. Elevii au fost coordonaţi de doamna profesor Mădălina Şerban şi susţinuţi la festivitatea de premiere de doamna director Gabriela Istrate, invitată de Preşedintele Sesiunii, prof. univ. dr. Ion Stegăroiu.






foto: Cristina Ilie

Cantacuzinii au oferit daruri copiilor de la Şcoala Specială Târgovişte


La iniţiativa "Comitetului de Părinţi Cantacuzini" condus de doamna Coman, elevi ai Colegiului Naţional "Constantin Cantacuzino", alături de mai mulţi domni profesori şi de doamna director Gabriela Istrate, au mers vineri, 26 aprilie 2013 la Şcoala Specială din Târgovişte pentru a oferi daruri pregătite din suflet chiar de ei. Obiecte de îmbrăcăminte, rechizite, jucării şi dulciuri cumpărate din bani strânşi de cantacuzini şi de la sponsori care s-au alăturat campaniei intitulate "De sărbători să fii mai bun", au fost dăruite copiilor de la Şcoala Specială din Târgovişte. 
Pe lângă faptul că alături de mulţimea de copii de la Şcoala Specială s-au bucurat la fel de mult şi domnii profesori şi doamna director Eugenia Marinescu, ei au pregătit momente artistice pentru oaspeţii de la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino": dansuri şi cântece de muzică populară! Pachetele au fost oferite chiar de elevii cantacuzini care au fost emoţionaţi pe tot timpul vizitei. 

Galerie foto:




















joi, 25 aprilie 2013

Expoziţie de Paşte la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino"




foto: Adrian Bîrlog

La îndemnul doamnei profesor de religie Floricica Ştefan, elevii de la clasa a XI-a A au realizat o expoziţie cu ouă pictate, informaţii despre Sărbătoarea Pascală şi alte ornamente realizate cu grijă şi talent. 
Felicitări!

marți, 23 aprilie 2013

Epilog ”Express your culture through the arts”



"S-ar putea să credeți ca este puțin cam târziu pentru a  transmite mulțumirile mele întregii echipe, profesori și elevi, cu ajutorul căreia am reușit să desfășurăm cu succes activitățile planificate pentru mobilitatea din România din cadrul proiectului multilateral Comenius ”Express your culture through the arts”, dar am vrut să alătur mesajul meu mesajelor din partea partenerilor referitoare la vizita în țara noastră."

“Haia Laura,
Just a quick e mail to say thank you very much for making Aurona and Glesni feel so welcomed in Romania, they both really enjoyed themselves and I feel quite jealous that i was still at home. Please pass on our thanks and our love to everyone at your school.
Thanks again Arfona “  - Wales

“Hi Laura,
we are back home safe and sound. Romania is full of surprises for me. Peles palace is beautiful. Castle Bran is mysterious. The Parlament is the biggest building I have ever seen. the art gallery is admirable.
Thank you what you have done for us. Kisses. 
Say our regards to your friends .We are waiting for you. Gamze”  - Turcia

 “Back from a wonderful week in Romania! My romanian friends thank you for the unforgettable week you offered us. Sărut…..Sandra” – Portugalia
“Thank you once again, it was really lovely! Love, Petra” -  Slovenia

Mulțumirile mele tuturor!
Prof. Laura Erculescu


Două premii I la Festivalul de Muzică Populară

Elevele cantacuzine care au participat la concursul de muzică desfăşurat la Liceul de Arte "Bălaşa Doamna", la categoria muzică populară au obţinut premiile: locul I - grupul folcloric (corul clasa a XII-a A) şi locul I - Claudia Oică (clasa a XII-a A). Participantele au fost coordonate de domnişoara profesor Aurelia Opalco. 
Felicitări tuturor!

luni, 22 aprilie 2013

" De sărbători să fii mai bun! "

Acţiunea "De sărbători să fii mai bun" este o iniţiativă a Asociaţiei Părinţilor Cantacuzini, susţinută de doamnele director ale Colegiului "Constantin Cantacuzino" şi de întregul cadru profesoral. 
Aşa cum deja au obişnuit, cantacuzinii sufletişti dăruiesc de sărbători cadouri celor nevoiaşi. 
Astfel că, cu o săptămână înaintea Paştelui elevii cantacuzini vor fi mai buni şi vor dona diferite lucruri celor de la Şcoala Specială din Târgovişte, acolo unde copiii chiar au nevoie de ajutorul lor! 
Aceasta se va întâmpla vineri, 26 aprilie, de la ora 10.oo. Toţi elevii sunt invitaţi ca în cursul acestei săptămâni (23-26 aprilie) să contribuie cu ceea ce pot!

duminică, 21 aprilie 2013

Eleve CANTACUZINE la "Clubul Victoriosilor" la Columna Tv



Eleve cantacuzine au fost prezente duminică, 21 aprilie, la Columna Tv la emisiunea "Clubul Victorioşilor" realizată de Cristina Ilie (componentă a "Clubului Victorioşilor" şi elevă a Colegiului Naţional "Constantin Cantacuzino"), unde au reprezentat echipa de proiect "Express your Culture through the Arts". Alexandra Stan, Andrada Todeilă şi Alexandra Goran au povestit despre cum au trăit această nouă experienţă şi împreună cu Cristina au prezentat şi comentat fotogafii din cadrul săptămânii în care partenerii de proiect au fost prezenţi în România.

sâmbătă, 20 aprilie 2013

"Profesorul meu", activitate în cadrul Campaniei Săptămânii Globale

În cadrul Campaniei Săptămânii Globale - care se va desfăşura în perioada 22-28 aprilie, elevii cantacuzini de la clasa a XI-a A, la îndemnul doamnei profesor Aniţa Dulman şi a doamnei diriginte a clasei, doamna profesor Gabriela Catrina, au realizat desenul "Profesorului ideal". Iar acum, avem expoziţia "Profesorul meu"!
Iată cum arată:



foto: Adrian Bîrlog


S-a încheiat şirul activităţilor în România din cadrul proiectului Comenius



La Muzeul de Artă din Bucureşti şi la Palatul Parlamentului au ajuns elevii şi profesorii cantacuzini, împreună cu invitaţii din Turcia, Polonia, Portugalia, Ţara Galilor, Slovenia. Această excursie a avut loc joi, 18 aprilie şi a încheiat şirul activităţilor desfăşurate în România din cadrul proiectului Multilateral Comenius "Express your Culture through the Arts".
Felicitări şi mulţumiri organizatorilor!


joi, 18 aprilie 2013

Program încărcat în a treia zi de proiect Comenius


Miercuri, 17 aprilie, în a treia zi de desfăşurare a proiectului Multilateral Comenius "Express your Culture through the Arts", elevii şi profesorii din toate ţările participante au participat la multe activităţi propuse de organizatorii cantacuzini. De la ora 09.30, cu toţii  au fost prezenţi la Muzeul de Istorie din Târgovişte, unde elevii talentaţi ai Colegiului "C-tin Cantacuzino" au evoluat cu piese de teatru istorice, muzică populară, muzică uşoară, dansuri şi multe altele! Ne-am bucurat de prezenţa domnului secretar al Prefecturii Dâmboviţa Ivan Ivanov şi de prezenţa doamnei Inspector de Română Tatiana Ghiţă, care era director la Colegiul "C-tin Cantacuzino" atunci când a pornit acest proiect Comenius.
Apoi, invitaţii străini, alături de români, au mers să viziteze Complexul Muzeal "Curtea Domnească" şi au urcat în Turnul Chindiei, unde au făcut multe fotografii. După amiază au vizitat Primăria oraşului Târgovişte, unde au fost întâmpinaţi de viceprimarul Ciprian Prisăcaru. Imediat după, au ajuns la Şcoala Popualră de Artă, unde au încondeiat ouă şi au pictat icoane.
Seara au participat la petrecerea dedicată lor, care s-a desfăşurat la restaurant "Del Ponte". Acolo au învăţat dansuri de la români şi invers, s-au cunoscut mai bine şi s-au distrat frumos!