duminică, 31 martie 2013

Elevele CANTACUZINE, active şi în week-end!

Eleve cantacuzine de la clasa a XII-a A au participat duminică, 31 martie, la un concurs de interpretare muzicală desfăşurat în amfiteatrul Liceului de Arte "Bălaşa Doamna" - Târgovişte. Cantacuzinele au evoluat cu două melodii (la cor) şi la individual am fost reprezentaţi de Claudia Oică.
Felicitări!






sâmbătă, 30 martie 2013

CANTACUZINII vor şti mai multe, vor fi mai buni

În perioada 1-5 aprilie 2013, se desfăşoară săptămâna "Să ştii mai multe, să fii mai bun" (Săptămâna "Şcoala Altfel")! La Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" vor avea loc diferite şi multe activităţi atât în şcoală, cât şi în afara ei, la muzeele din Târgovişte, în excursii şi drumeţii. Vă vom ţine la curent cu tot ce se va întâmplă în Colegiul nostru în cadrul acestei săptămâni speciale!

vineri, 29 martie 2013

CANTACUZINII au spus DA Educaţiei Financiare
















Cantacuzinii Cătălina Băjan, Ioana Vitomireanu (amândouă de la clasa a X-a A), Andreea Vechiu, Robert-Cătălin Iosif (amândoi de la clasa a X-a C), Răzvan Popa (clasa a X-a D) şi Diana Grecu  (a XI-a A) au participat la cursul "Spune DA Educaţiei Financiare".
Principalul scop al acestui proiect este acela de a introduce tinerilor câteva noţiuni generale referitoare la responsabilitatea financiară. Proiectul urmăreşte să educe tinerii în spiritul unui astfel de comportament, să îi facă să conştientizeze importanţa responsabilităţii financiare şi să transmită mai departe în colectivele din care provin informaţii despre acest fenomen.
Fiecare participant a fost îndemnat să desfăşoare activităţi prin care să transmită informaţia şi altor colegi. Cele mai bune activităţi vor fi premiate de către Centrul "Europe Direct", Fundaţia "Noi Orizonturi", BCR şi Primăria Municipiului Târgovişte.
Elevii cantacuzini şi-au făcut "temele" şi au susţinut astfel de cursuri la Biblioteca Judeţeană "Ion Heliade Rădulescu", la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino", Colegiul Economic "Ion Ghica" şi în alte Instituţii de Învăţământ! 
Felicitări tuturor participanţilor!







joi, 28 martie 2013

CANTACUZINII merg la film

Mai mulţi elevi cantacuzini (dintre care câţiva şi voluntari Europe Direct), se întâlnesc în fiecare joi la Biblioteca Judeţeană "Ion Heliade Rădulescu" şi vizionează, împreună cu toată echipa "Europe Direct", filme pe care le decid de comun acord. 
În această joi (28 martie 2013), mai mulţi cantacuzini de la clasele a X-a A, C, D, a XI-a A, C, D şi a XII-a A, B, C, D (plus restul participanţilor), au urmărit filmul "Intouchables", iar pentru săptămâna viitoare s-a stabilit vizionarea filmului "Peaceful warrior", la care sunteţi cu toţii invitaţi.
Mai multe detalii, curând!






foto & informaţii: Robert-Cătălin Iosif

miercuri, 27 martie 2013

Elevi CANTACUZINI la "TINERII DEZBAT"

Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" se află printre cele şase Unităţi de Învăţământ care au promovat, în urma etapei de selecţie, la etapa regională a Concursului Naţional "Tinerii Dezbat". 
Etapele regionale se vor desfăşura la Bucureşti în perioada 27-28 aprilie 2013, iar etapa naţională va avea loc la Ploieşti, în perioada 7-9 iunie 2013.
Elevii cantacuzini participanţi sunt: Evelyn Andrei şi Andrada Todeilă (amândouă de la clasa a XI-a A) şi Andra Mihăilescu (clasa a XI-a C) - care şi în 2012 a participat la acest proiect împreună cu Andrei Marcu şi Simion Andrei Doba (de la actuala clasă XII D), ocupând locuri fruntaşe la secţiunea "vorbitori individuali": Andra Mihăilescu - locul II şi Andrei Marcu - locul III.
"Tinerii dezbat" este un campionat naţional de dezbateri educaţionale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială.
Succes!

luni, 25 martie 2013

IMPORTANT! Cantacuzinii nu învaţă marţi, 26 martie!

Conform anunţurilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, marţi, 26 martie, cursurile se suspendă şi la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino", din cauza condiţiilor meteo nefavorabile! 

Director, 
Gabriela Istrate

vineri, 22 martie 2013

Trei eleve cantacuzine, calificate la faza naţională a Olimpiadei de Pedagogie-Psihologie

Trei dintre elevele cantacuzine care au participat la Olimpiada de Pedagogie-Psihologie s-au calificat la faza naţională. Ele sunt Miruna Canache - la pedagogie(a X-a A), Evelyn Andrei - la psihologie(a XI-a A), Mirela State - la psihologie(a XII-a A) şi au povestit că nu a fost foarte dificil, având experienţa anilor anteriori. 
Miruna Canache, a X-a A: "Lecţiile de pedagogie m-au învăţat că reuşita învăţării depinde într-o măsură însemnată de motivaţie. Acum, că am văzut pe pielea mea ce înseamnă să fii motivat, sper să îi fac faţă cu succes acestei provocări la faza naţională."
Evelyn Andrei, a XI-a A: "Subiectele au fost accesibile, sper ca şi cele de la naţională să aibă acelaşi grad de dificultate. Îmi doresc din tot sufletul să reuşesc să reprezint judeţul Dâmboviţa cu succes."
"M-am ambiţionat să învăţ, mai ales pentru faptul că, obţinând un loc fruntaş la Olimpiada Naţională, pot fi admisă la o facultate de profil, fără examen de admitere şi fără taxă.", a povestit Mirela State, de la clasa a XII-a A.
Toate cele trei eleve îi mulţumesc doamnei profesor coordonator Cornelia Ropotan pentru îndrumările şi ajutorul acordat şi doamnei director Gabriela Istrate pentru încurajări.


joi, 21 martie 2013

Se apropie vizita prietenilor parteneri din proiectul "Express your Culture through the Arts"




În cadrul întâlnirii de proiect Comenius "Express your Culture through the Arts" (care a avut loc joi, 21 martie) s-a discutat despre vizita partenerilor de proiect (din Turcia, Polonia, Portugalia, Ţara Galilor, Slovenia) din perioada 15-18 aprilie și despre responsabilitățile fiecăruia. Parte din program va avea loc la Biblioteca Județeană Târgoviște, cuprinzând diverse activități reprezentative liceului nostru. A fost stabilit programul pentru fiecare zi, iar elevii s-au arătat interesați de toate activitățile propuse și au demonstrat abilități de organizare pentru a veni în ajutorul domnilor profesori.




miercuri, 20 martie 2013

Ziua Internaţională a Francofoniei, sărbătorită şi de cantacuzinii târgovişteni



Sub îndrumările doamnelor profesor de Limbă Franceză, Alina Vîlciu şi Anca Ţăpurluie, elevii cantacuzini au realizat miercuri, 20 martie, de Ziua Internaţională a Francofoniei, lucrări frumoase pe care le-au dedicat acestui eveniment. 
Pentru a explora bogăţia limbii franceze, elevilor li s-a lansat provocarea de a realiza ilustraţii, jocuri de cuvinte, poezii, cu cele doar 10 cuvinte selectate pentru desfăşurarea activităţii: "atelier, bouquet, cachet, coup de foudre, equipe, proteger, savoir-faire, unique, vis-a-vis, voila". Cantacuzinii au reuşit să îndeplinească  cerinţele propuse, au fost originali şi s-au descurcat foarte bine cu toţii. 
Felicitări elevilor şi mulţumiri doamnelor profesor!

foto: Adrian Bîrlog

joi, 7 martie 2013

A avut loc "Balul Primăverii" - "Balul Boboceilor Cantacuzini"



Joi, 7 martie, la Muzeul de Istorie Târgovişte a avut loc prima ediţie a "Balului primăverii" - "Balul Boboceilor Cantacuzini", organizat de Colegiul "Cantacuzino", Teatrul "Junior" şi "Clubul Victorioşilor".
Participanţii, elevii claselor a V-a A şi a V-a B au prezentat câteva momente artistice (de dans, cântec, teatru, recitare) şi au strălucit în faţa camerelor de luat vederi. Au avut fiecare susţinători (părinţi, bunici, prieteni, colegi de clasă, doamnele diriginte, doamne învăţătoare) şi au fost apludaţi şi felicitaţi de aceştia.
Au fost prezenţi şi invitaţi: corul de copii din care fac parte şi elevi cantacuzini ai claselor a III-a A şi a III-a B şi Alexandru Ifrim.
Doamna director Gabriela Istrate a fost cea care a deschis seara, mulţumind celor care s-au ocupat ca acest spectacol să iasă minunat (adică domnului Victor Mihalache, doamnei Viorica Mihalache, Cristinei Ilie, Muzeului de Istorie pentru găzduire şi televiziunii Columna pentru prezenţă).
Elevii care au participat la Balul dedicat lor au fost puşi în valoare de Victor Mihalache şi Cristina Ilie (care au prezentat spectacolul), au primit diplome şi au fost felicitaţi de toţi spectatorii prezenţi!













miercuri, 6 martie 2013

Mai puţin de 24h până la "Balul Primăverii" - "Balul Boboceilor Cantacuzini"

JOI, 7 MARTIE 2013, DE LA ORA 17:00, LA MUZEUL DE ISTORIE DIN TÂRGOVIŞTE SE DESFĂŞOARĂ "BALUL PRIMĂVERII" - "BALUL BOBOCEILOR CANTACUZINI" - O INIŢIATIVĂ A DOAMNEI DIRECTOR GABRIELA ISTRATE, SUSŢINUTĂ ŞI PROMOVATĂ DE VICTOR MIHALACHE, "CLUBUL VICTORIOŞILOR" ŞI ECHIPA TEATRULUI "JUNIOR".
VP AŞTEPTĂM!

Colegiul "Cantacuzino", un nou site, o nouă prezentare

Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" se bucură şi se mândreşte cu un nou site. Cu sprijinul doamnei director Gabriela Istrate, de acest nou site s-a ocupat Gabi Rădulescu, fost elev al Colegiului nostru (foarte priceput la informatică):