joi, 28 februarie 2013

Cantacuzini conştiincioşi, răsplătiţi pe măsură!






Câţiva dintre cantacuzinii conştiincioşi care au participat anul acesta la olimpiade şcolare şi au obţinut locuri fruntaşe şi rezultate bune, au fost răsplătiţi pe măsură pentru implicarea lor cu o vizită la Opera Naţională Bucureşti. 
Astfel, în data de 23 februarie 2013, de ziua "Rotary Club" Internaţional, mulţumită acestui club, colaborator al Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino", elevele Andra Mihăilescu (a XI-a C), Andreea Vechiu (a X-a C), Iuliana Parghel (a X-a C), Sorina Bucur (a X-a B), Eliana Buliga (a X-a B), însoţite de domnul profesor de religie Darius Ionete, au beneficiat de această deplasare culturală şi au urmărit piesa "Don Giovanni".
Această acţiune a fost realizată de "Clubul Rotaract" Târgovişte. Mulţumiri speciale: Cătălin Pechea - preşedinte "Rotaract Târgovişte".



luni, 25 februarie 2013

În următorul an şcolar, cantacuzinii se întorc "acasă"


"Vă promit că până la data de 10 septembrie, absolut tot ce era prins în proiect va fi terminat. Toţi elevii care învaţă la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino", la 15 septembrie o să intre într-un liceu total reabilitat", a declarat Gabriel Boriga, primarul de Târgovişte, aflându-se în vizită la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino", acolo unde se lucrează din greu pentru ca lucrările să se poată finaliza până în următorul an şcolar.

Ştirea poate fi urmărită aici:

Emisiuni TV în care cantacuzinii sunt prezenţi

Accesând link-urile de mai jos, puteţi urmări materiale în care cantacuzinii au fost protagonişti:

Un reportaj realizat de Digi 24 la emisiunea "Jurnal pentru copii" (ediţie din 24 februarie 2013) pe tema: "Ce ţi-ai dori să înveţi cu adevărat la şcolă" - sunt prezenţi elevi de la clasa a V-a A şi Cristina Ilie (a XI-a A):

şi

Emisiunea "Clubul Victorioşilor" de la Columna Tv (prezentată de cantacuzina Cristina Ilie) - ediţia din 24 februarie 2013 - la care au participat elevi ai clasei a V-a B:

Vizionare plăcută!

duminică, 24 februarie 2013

Boboceii Cantacuzini au devenit "victorioşi"

La invitaţia realizatorilor emisiunii "Clubul Victorioşilor", domnul Victor Mihalache, doamna Viorica Mihalache şi Cristina Ilie, elevi ai clasei a V-a B de la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" au participat la ediţia de duminică, 24 februarie 2013, la Columna Tv. Toţi au făcut cunoştinţă cu componenţii "Clubului Victorioşilor" şi cu telespectatorii, iar câţiva dintre ei au şi evoluat cu poezii, cântece şi un băiat chiar a prezentat picturi realizate de el.
Îi aşteptăm şi pe cei de la clasa a V-a A să ne viziteze!
Felicitări tuturor!





sâmbătă, 23 februarie 2013

Cantacuzinii, activi şi în week-end







Cantacuzinii de la clasele a V-a A şi a V-a B s-au întâlnit de dimineaţă, de la ora 10.oo şi de la ora 11.oo la sediul Teatrului JUNIOR (la Casa Sindicatelor din Târgovişte), pentru a repeta pentru Balul Boboceilor care le este pregătit cu mult profesionalism de doamna Viorica Mihalache şi domnul Victor Mihalache, susţinuţi de doamnele diriginte şi de doamna director Gabriela Istrate.

vineri, 22 februarie 2013

Întâlnire în cadrul proiectului "Express your Culture through the Arts"


Vineri, 22 februarie, la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" a avut loc o nouă întâlnire în cadrul proiectului "Express your Culture through the Arts", deoarece, în perioada 15-19 aprilie 2013, în jur de 40 de reprezentanţi ai celorlalte ţări participante (Polonia, Turcia, Portugalia, Ţara Galilor, Slovenia) vor veni în România şi vor fi sub "aripa" cantacuzinilor implicaţi în proiect. Vor vizita împreună mai multe oraşe şi locuri şi vor realiza activităţi interesante. 




Cantacuzini la şedinţa Consiliului Judeţean al Elevilor


Cantacuzinii care reprezintă Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" prin Consiliul Elevilor, mai precis Angelo Chiru - preşedinde, Miruna Canache şi Cristina Ilie - vicepreşedinţi, Anca Barbu - secretar, însoţiţi de profesorul coordonator Darius Ionete, au fost prezenţi vineri, 22 februarie, la o întâlnire a Consiliului Judeţean al Elevilor, care s-a desfăşurat la Centrul Cultural din Pucioasa - de unde provine Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, Sânziana Maria Voicu - elevă la Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu". 
În cadrul întâlnirii au fost invitaţi să participe preşedinţii şi vicepreşedinţii de CŞE-uri, profesorul coordonator/consilierul educativ al fiecărei instituţii, Inspectorul Marian Curculescu, direcţiunea Colegiului Naţional "Nicolae Titulescu" - Pucioasa, dar şi reprezentanţi ai şcolilor "Mihai Viteazu" - Pucioasa şi "Elena-Donici Cantacuzino" - Pucioasa. În deschiderea activităţii s-a derulat cea de-a doua etapă a proiectului "Implicarea ca mod de cunoaştere".









miercuri, 20 februarie 2013

Liceeni din comuna Vulcana-Băi la Bruxelles


Grupul Alianţa Europeană (EA) este unul din cele patru grupuri politice din Comitetul Regiunilor de la Bruxelles care a lansat în anul 2007 proiectul intitulat "Concurs pentru licee". Acest proiect a urmărit familiarizarea elevilor de liceu cu Uniunea Europeană şi abordarea unor teme precum: în anul 2009, creşterea gradului de conştientizare a importanţei creativităţii şi inovării pentru dezvoltarea personală, socială şi economică, pentru stimularea educaţiei şi cercetării şi pentru promovarea dezvoltării şi dezbaterii politice, în anul 2012, luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale, în anul 2011, anul european al voluntariatului, în anul 2012, anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii.
Acest proiect s-a derulat în fiecare stat membru, iar domnul Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana-Băi şi Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, ca membru al acestui grup politic al Comitetului Regiunilor, i-a revenit plăcuta misiune de a desemna liceul participant pentru acest concurs, începând din anul 2008.
În anul 2008 a fost desemnat Liceul "Constantin Carabela" Târgovişte, în anul 2009 - 2011 Liceul "Voievodul Mircea" Târgovişte, în anul 2012 Liceul de Arte "Bălaşa Doamna" Târgovişte.
Câştigătorii vor face o vizită în perioada 2 - 4 iulie 2013 la Comitetul Regiunilor, la Bruxelles, în timpul căreia vor lua parte la o serie de activităţi şi întâlniri şi vor asista la desfăşurarea lucrărilor sesiunii plenare, iar ei vor avea misiunea de a face o prezentare despre liceul şi regiunea de unde provin.

Anul acesta, 2013, Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" a fost invitat să participe la acest proiect: 



Elevi cantacuzini din Vulcana-Băi, alături de doamna director Gabriela Istrate vor merge la Bruxelles pentru a reprezenta liceul şi regiunea.

O nouă întâlnire a boboceilor cantacuzini cu actorii Teatrului JUNIOR





foto: Victor Mihalache

Boboceii cantacuzini care vor participa la balul dedicat lor, s-au întâlnit miercuri, 20 februarie, la o nouă repetiţie cu actorii Teatrului JUNIOR. Deja prieteni şi cu chef de muncă, elevii claselor a V-a A şi a V-a B s-au descurcat minunat la exerciţiile de respiraţie şi de dicţie propuse de doamna Viorica Mihalache şi la jocurile realizate de domnul Victor Mihalache!

marți, 19 februarie 2013

Digi 24 HD, în vizită la CNCC





foto: Victor Mihalache

Marţi, 19 februarie, la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" s-a aflat o echipă de la televiziunea Digi 24 HD pentru a realiza un material cu mai mulţi elevi în legătură cu subiectul "Despre ce şi-ar dori să înveţe la şcoală". Vă asigurăm că răspunsurile au fost mai mult decât mature. Protagonişti au fost elevi ai clasei a V-a A şi Cristina Ilie - a XI-a A, iar pentru colaborare le mulţumim doamnei director Gabriela Istrate şi doamnei diriginte a clasei a V-a, prof. Ela Văsi. Mulţumiri domnului Victor Mihalache pentru că a făcut posibilă această întâlnire!
Filmarea poate fi urmărită duminică, 24 februarie, pe Digi 24, începând cu ora 09.30.

luni, 18 februarie 2013

În Martie se desfăşoară "Balul Boboceilor Cantacuzini"


Luna Martie şi totodată anotimpul primăvara sunt aşteptate cu nerăbdare la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino". Elevi ai claselor a V-a A, diriginte prof. Văsi Ela şi a V-a B, diriginte prof. Aurelia Stancu, s-au înscris la manifestarea  dedicată lor, pe care doamna director Gabriela Istrate şi domnul Victor Mihalache - director Teatrul "Junior" şi "Clubul Victorioşilor", au gândit-o, în organizare fiind implicată şi Cristina Ilie (a XI-a A). Entuziasmul şi bucuria cu care boboceii (de 11 şi 12 ani) participă sunt de nedescris, pentru că aceştia sunt nerăbdători să lucreze, iar avantajul este că toţi sunt talentaţi. 
Prima întâlnire a avut loc luni, 18 februarie, când cu toţii s-au cunoscut mai bine, au demonstrat că au aptitudini şi că pot deveni artişti!
Acest spectacol al celor mici va avea loc pe 7 martie. Revenim cu detalii! 






Proiectul QVORUM, în plină desfăşurare la CNCC


În perioada 18-28 februarie 2013 se desfăşoară proiectul QVORUM, în colaborare cu Institutul European pentru Democraţie Participativă. Proiectul antrenează 25 de elevi de la clasele a X-a C, a X-a D şi a XI-a C şi 10 profesori ai Colegiului. El presupune parcurgerea a trei module referitoare la Instituţiile Administrative Locale, Instituţiile Administrative Centrale şi modalităţi de participare la viaţa publică.
Proiectul vizează creşterea nivelului de cultură politică a cetăţenilor, pentru a-şi putea identifica cu uşurinţă interesele şi a se constitui în parteneri sociali capabili să interacţioneze eficient cu factorii de decizie. Alături de Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino", parteneri în acest proiect mai sunt Colegiul Economic "Ion Ghica" - Târgovişte şi Grupul Şcolar Agricol - Nucet, Dâmboviţa.
La finalul cursului, participanţii vor primi diplome şi certificate, iar cei mai activi elevi vor beneficia de o vizită la Palatul Parlamentului din Bucureşti, precum şi la o sesiune de formare într-o şcoală de vară.