joi, 24 ianuarie 2013

Hora Unirii organizată de cantacuzini, promovată şi apreciată peste tot


Ştire Columna Tv despre cea mai mare Horă a Unirii realizată de cantacuzini:



Articol preluat de pe site-ul "Gazeta Dâmboviţei":


Cea mai mare horă din județul Dâmbovița s-a jucat la Grupul Școlar Nicolae Mihăescu 


Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire, a fost sărbătorită astăzi de elevii Colegiului Național Constantin Cantacuzino Târgoviște și ai Grupului Școlar Nicolae Mihăiescu printr-un mic program artistic. Programul a fost prezentat publicului în curtea Liceului Nicolae Mihăiescu, întrucât Colegiul Cantacuzino se află în proces de reabilitare. Din program au făcut parte o paradă de costume populare, a elevilor de la Colegiul Cantacuzino, un scurt istoric despre însemnătatea zilei de 24 ianuarie, susținut de directorul Gabriela Istrate, un moment de poezie al scriitorului  Constantin Voicu, un moment muzical prezentat de eleva Cristina Ilie, membră a Clubului Victorioșilor, și cea mai mare horă realizată vreodată de Mica Unire, în județul nostru. Un alt invitat special, fără de care nu se putea realiza acest moment a fost artistul Victor Mihalache.
Alături de hora mai mare, elevii din clasele primare au format alte hore mai mici, astfel încât curtea liceului s-a transformat într-o adevărată scenă.
“Ne-au găzduit elevii de la Liceul Nr.5, pe noi, cantacuzinii, și ne-am gândit să fie ceva special în colaborare cu ei, pentru că au fost atât de drăguți și ne-au ajutat și am reușit să realizăm cea mai mare horă a Unirii din județul Dâmbovița”, ne-a declarat Cristina Ilie.
“Eu cred că anul acesta este un an mai greu pentru Colegiul Cantacuzino, învățăm, iată, în condiții improprii, și atunci, probabil, este o reacție firească în fața dificultăților vieții să fim mai solidari și în acest context. Evenimentul de astăzi a fost foarte bine perceput de copii, dar și de profesori. Cu toții s-au prins în horă și la final mi-au mulțumit pentru inițiativă. (…) Am simțit și am trăit românește momentul și cred că de aici încolo vom mai organiza asemenea evenimente, fiindcă, eu zic că, dincolo de educația pe care o facem zi de zi la cursuri, copiii au nevoie și de aceste momente”, a mărturisit directorul Colegiului Național Constantin Cantacuzino, Gabriela Istrate.

Hora Cantacuzină a Unirii









De la clasa pregătitoare şi până la clasa a XII-a, toţi elevii cantacuzini (plus numeroşi colegi de la Liceul Nr. 5), s-au prins de mână şi au întins cea mai mare Horă a Unirii din judeţul Dâmboviţa pe terenul de sport al Liceului "Nicolae Mihăescu", joi, 24 ianuarie, de la ora 12.00.
În program au fost prezentate diferite momente artistice: o paradă de costum popular cu elevii de la clasa a XI-a A (costume din colecţia Cristinei Ilie), lecţie deschisă de istorie de suflet susţinută de prof. de istorie Gabriela Istrate (director Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino"), poezia Unirii - scrisă şi rostită de poetul Constantin Voicu, cântece de neam românesc cu Cristina Ilie, Victor Mihalache şi Mirela Neagu.
Toată manifestarea s-a încheiat cu Hora cea Mare a Unirii la care s-au prins atât elevii cât şi cadrele didactice. 
A fost o zi minunată! Ceea ce ne-am propus s-a realizat exact aşa cum trebuia! 
Mulţumiri domnului VICTOR MIHALACHE şi echipei dumnealui, mulţumiri DIGI 24 TV, MDI TV, COLUMNA TV, GAZETA DÂMBOVIŢEI.

miercuri, 23 ianuarie 2013

Cantacuzinii întind Hora Mare a Unirii!


Colegiul Naţionl „Constantin Cantacuzino” Târgovişte
în colaborare cu
Grupul Şcolar de Construcţii „Nicolae Mihăescu” şi
Teatrul „JUNIOR” Târgovişte
vă invită la happening-ul

„HAI  SĂ-ÎNTINDEM  HORA  MARE   A  UNIRII!!!”

        Joi, 24 ianuarie 2013, de la ora 12,oo, în curtea Grupului Şcolar de Construcţii „Nicolae Mihăescu” ( Liceul 5 ) Târgovişte

În program :
·       Parada costumului popular românesc
·       Lecţie deschisă de istorie de suflet, susţinută de prof. Gabriela Istrate ( dir. Colegiului „Naţional Constantin Cantacuzino” )
·       Poezia Unirii ( scrisă şi recitată de Constatin Voicu )
·       Cântece de neam românesc intepretate de Cristina Ilie şi Victor Mihalache
·       Cea mai mare Horă a Unirii realizată în judeţul Dâmboviţa

    Prezintă: Cristina Ilie

 Vă aşteptăm să petrecem împreună momente minunate!

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Noutăţi la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino"


Liceele pedagogice vor forma din nou învăţători. 

La Târgoviște, clasa de puericultor devine clasă de învățător-educator


Începând cu anul acesta școlar, M.E.C.T.S hotărâse, conform Legii Educației Naționale, desființarea specializării învățător – educator. În urma unui memoriu justificat și susținut, depus de membrii Asociației Liceelor și Colegiilor Pedagogice, la începutul anului școlar, la M.E.C.T.S., în care se releva importanța continuării formării învățătorilor prin liceele Pedagogice, Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a aprobat, la sfârșitul lui 2012, Ordinul privind reînființarea specializării învățător – educator.
În plus, este admisă transformarea claselor de puericultori-educatori (persoană calificată, instruită să folosească diferite metode şi mijloace în activitatea cu antepreşcolarii şi preşcolarii în vederea dezvoltării copiilor în primii ani de viaţă), înființate anul acesta, în clase de învățători, lucru care se realizează și la Colegiul Naționale Constatin Cantacuzino din Târgoviște, zilele acestea, așa cum am aflat de la directorul liceului, printr-o modificare a disciplinelor predate la această clasă.
“Am avut o discuție cu fetele și le-am spus că, din acest moment, responsabilitățile lor sunt mult mai serioase și că trebuie să dovedească o conduită și o pregătire mult mai bune, fiindcă și pretențiile și așteptările sunt ca atare. Săptămâna viitoare, vom organiza și o ședință cu părinții, care vor fi informați, și vom avea o consultare, un dialog cu familiile acestor copii. Regretul nostru este că, specializarea aceasta de învățător nefiind admisă din vară, poate că unii copii au fi dorit să vină către această clasă. Rămâne acum să fac demersuri către Ministerul Educației, să văd dacă, prin transfer, fiindcă mai avem câteva locuri libere, pot să vină, la vară, de la alte specializări’, spune directorul liceului, Gabriela Istrate. Nu este singurul demers ce vine în sprijinul elevilor care vor să urmeze o carieră didactică, directorul liceului pedagogic informându-ne că s-au făcut demersuri și pentru înființarea celei de-a doua clase de învățător-educator în anul școlar 2013-2014, astfel încât să aibă posibilitatea de a fi școlarizați cât mai mulți tineri care vor să ajungă la catedră.

Articol preluat de pe site-ul "Gazeta Dâmboviţei" :

miercuri, 16 ianuarie 2013

În numai două zile, multe apariţii cantacuzine la emisiuni Columna Tv



Două dintre emisiunile Columna Tv care au desfăşurat în zilele de 15 şi 16 ianuarie ediţii dedicate zilei marelui poet Mihai Eminescu, au adus în platourile televiziunii profesori şi elevi cantacuzini. 
Marţi, 15 ianuarie, la emisiunea "Riposta" realizată de Marius Dumitrache, au fost invitate doamna Inspector Tatiana Ghiţă şi doamna Profesor Gabriela Catrina.
Miercuri, 16 ianuarie, la emisiunea "Fără secrete" moderată de Silvia Ciobanu, au fost prezente doamna director Gabriela  Istrate şi Cristina Ilie, la invitatia lui Victor Mihalache.
În cadrul emisiunilor s-a recitat, cântat şi povestit despre Eminescu şi creaţiile lui care se păstrează încă în sufletele tuturor.
Emisiunile pot fi urmărite la următoarele adrese: 
http://www.columnatv.ro/tv/riposta-15012013/
http://www.columnatv.ro/tv/fara-secrete-16012013/





"Luna Personalităţilor Literare" la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino"


La iniţiativa doamnei profesor de limba şi literatura română Adriana Alecu, la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino", ianuarie este "LUNA PERSONALITĂŢILOR LITERARE" şi se vor desfăşura activităţile:
·         Media şi literatură - concurs școlar cu trei secțiuni (recitare, desen și grafică, material în format electronic) având ca temă creația lui Mihai Eminescu şi I.L. Caragiale; realizarea unei expoziții cu materialele realizate;
·         „Ei l-au cunoscut pe Eminescu”, de Vladimir Dogaru- club de lectură