luni, 29 octombrie 2012

Repetiţii intense pentru Balul Bobocilor Cantacuzini

Startul Balurilor Târgoviştene îl dă Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino". Spectacolul intitulat "Bal la Hollywood" va avea loc miercuri, 31 octombrie 2012, începând cu ora 18:00, la Clubul Studenţilor.
Repetiţiile sunt în toi, iar bobocii se vor descurca cu siguranţă foarte bine în seara balului! 
Succes tuturor!




vineri, 19 octombrie 2012

S-a ales Preşedintele Consiliului Elevilor Cantacuzini


Angelo Chiru este Preşedintele Consiliului Elevilor CNCC

Cei doi candidaţi pentru postul de Preşedinte, câţiva dintre susţinătorii lor, domnul profesor Darius Ionete şi doamna director Gabriela Istrate, au oferit astăzi interviuri pentru MDI TV - în legătură cu alegerea Preşedintelui Consiliului Elevilor şi au participat la tot ce înseamnă organizare!
În urma campaniei desfăşurate în cursul acestei săptămâni şi după voturile acordate astăzi, 19 octombrie 2012, cantacuzinii au decis ca Angelo Chiru să îi reprezinte şi să ocupe acestă funcţie!
Felicitări!
Mulţumiri domnului profesor Darius Ionete pentru grijă şi susţinere şi pentru urna originală pe care a confecţionat-o!














joi, 18 octombrie 2012

Ultima zi de campanie pentru Preşedinţia Consiliului Elevilor


În ultima zi de campanie dedicată postului de Preşedinte al Consiliului Elevilor, Cristina Ilie şi câţiva dintre colegii care o susţin au mers din clasă în clasă pentru a prezenta platforma program care arată astfel:

CRISTINA ILIE – „Sunt mândră că sunt CANTACUZINĂ!”


  • Am 16 ani
  • În clasele a IX-a şi a X-a am fost şefa clasei mele, deci ştiu ce înseamnă organizare şi reprezentarea colegilor
  • De mai bine de un an am gândit, am iniţiat şi administrez Blogul Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino” ( cncc.blogspot.ro ), un blog prin care prezint lumii întregi minunatul spirit cantacuzin.
  • Reprezint colegiul, oraşul şi judeţul în multe spectacole, festivaluri şi emisiuni de radio şi de televiziune.

Dacă voi fi preşedintele Consiliului Elevilor voi pleda pentru:

  • Transparenţă şi bună colaborare în relaţiile dintre elevi şi cadrele didactice
  • Înfiinţarea unui „Sfat al Tinerilor”, în cadrul căruia să fie dezbătute diverse aspecte ale vieţii de elev, cu participarea unor cadre didactice şi părinţi, în calitate de invitaţi
  • Realizarea unui post de radio al Colegiului, la început pe internet, iar apoi şi în şcoală
  • Pentru o mai bună socializare în rândul elevilor, voi propune organizarea unor întâlniri cultural-artistic-distractive periodice
  • O zi pe lună, un elev desemnat în urma unui concurs, va fi Directorul Junior al Colegiului şi va discuta, alături de doamna director Gabriela Istrate despre actualitatea şi perspectivele şcolii noastre.

Pentru toate acestea am nevoie de voi! Numai împreună putem reuşi

Votaţi CRISTINA ILIE – Preşedinte al Consiliului Elevilor din Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”!







Bobocii Cantacuzini în presa dâmboviţeană

În exclusivitate, site-ul "Gazeta Dâmboviţei" a realizat un articol despre cantacuzinii care vor participa la Balul Bobocilor!



"CN Cantacuzino deschide seria Balurilor Bobocilor! Iată-i pe concurenţi!"



JOI, 18 OCTOMBRIE 2012 13:59
CRINA ZAMFIRESCU
Pe 31 octombrie, Colegiul Naţional “Constantin Cantacuzino” din Târgovişte va organiza Balul Bobocilor ediţia 2012. 6 perechi de boboci şi boboace s-au înscris în competiţie, pentru titlul de Miss şi Mister. Iată-i:

Perechea nr. 1: Andreea Tamara STROICA (Tami) şi Luca Giancarlo (Italianul) SPERA 
Andreea “Tami” învaţă în clasa a IX-a B a Colegiului Naţional "Constantin Cantacuzino" şi este din Târgovişte. Se defineşte ca ambiţioasă, competitivă şi spune despre ea că zâmbeşte mereu. A ales Pedagogicul pentru că “aici se învaţă bine şi mă simt în largul meu!” La proba de aptitudini va încerca să convingă juriul cu un moment de pantomimă. În timpul liber, Andreea are o pasiune: handbalul, de 4 ani activând la Kira Târgovişte.
La Balul Bobocilor face pereche cu Luca Giancarlo “Italianul”, din clasa a IX-a D. Luca s-a născut în Italia, locuieşte de doi ani în România, iar în viitor se vede inginer. Spune că este italian şi glumeţ. Învaţă la Pedagogic pentru că “e o şcoală foarte cunoscută şi am mulţi prieteni aici!”. Va încânta juriul cu un cântec, iar pasiunile sale sunt fotbalul şi desenul, mai exact graffiti pe care promite îl va exersa pe zidurile Târgoviştei.

Perechea nr. 2: Mihaela Denisa SÎRGHI şi Liviu ŞTEFAN 
Mihaela Denisa este clasa a IX-a C, cu profil biling, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a ales Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino": “erau doar două licee cu profilul pe care l-am dorit eu şi am venit aici pentru că aici se fac ore!”.  Spune că este o târgovişteancă ambiţioasă: “chiar dacă lumea vrea să mă schimbe, eu fac tot cum mă taie capul”. La proba de aptitudini va interpreta un moment artistic ce îmbină teatrul şi dansul. A făcut volei de performanţă, iar în fruntea pasiunilor stă folografia.
Perechea Mihaelei este Liviu, clasa  IX-a B, viitor poliţist. “Vreau să devin cineva” este motto-ul după care îşi ghidează viaţa. Învaţă la Cantacuzino din clasa I şi a urmat şi studiile liceale tot aici pentru că: “este un liceu bun.” Va încerca să impresioneze juriul cu un număr de pantomimă. Pasiunea sa este fotbalul, fiind suporter înfocat al echipei Steaua.

Perechea nr 3: Alina PÂRVU (Pistrui) şi Mihai POPOIACU
Alina “Pistrui”, clasa a IX-a C, vrea să devină poliţist. Este, în primul rând, ambiţioasă: “Reuşesc în tot ceea ce îmi propun!”. Este din clasa I în Pedagogic şi a decis să rămână aici până la finalizarea liceului. Va dansa la proba de aptitudini. Alina practică atletism de performanţă la Clubul Sportiv Şcolar.
Mihai, partenerul Alinei, este clas a IX-a D, se audefineşte ca modest şi ambiţios. A ales Cantacuzino din următorul motiv: “consider că este unul dintre cele mai bune din oraş”. Va prezenta în concurs un număr de pantomimă. Pasiunea sa este echitaţia, având la bunici, în cartierul Matei Basarab, un cal pe nume Zoro.

Perechea nr. 4: Anca TRIFAN şi Leonard (Leo) DRĂGHICI
Anca este din Băleni şi învaţă în clasa a IX-a B. Vrea să devină stewardeză. Spune că îi place să obţină ceea ce vrea şi să cunoască oameni noi, fiind prietenoasă, dar în acelaşi timp timidă. S-a înscris la Pedagogic pentru că i-a plăcut profilul şi liceul. La aptitudini va dansa pe o melodie a celebrului Michael Jackson, iar pasiunea este dansul de sorginte latină.
Face pereche cu Leonard “Leo”, de la a IX-a C, un tânăr “sincer, mai puţin modest, cu simţul umorului, accept orice provocare, pe care încerc apoi să o duc la bun sfărşit”, după cum se descrie. Este din clasa I în Cantacuzino, iar la finalul celor 12 clase se va îndreopta spre medicina dentară. Va impresiona juriul cu talentele de mim, iar singura sa pasiune este medicina, pe care o manifesta acum doar pe forumurile de specialitate.

Perechea nr. 5: Alondra ANDREI şi Denis Rotaru
Alondra este clada a IX-a B. Fire deschisă, foarte veselă şi sociabilă, vrea să devină avocat. Învaţă la Colegiului Naţional Constantin Cantacuzino încă din clasa I. la proba de talente va dansa pe ritmuri latino, dansul fiind pasiunea sa. De 2 ani învaţă tainele acestuia la Salsa Elegante.
Perechea Alondrei, Denis, este un viitor inginer, deocamdaă elev în clasa IB D. Simplu, modest şi sociabil sunt cuvintele cu care se autocaracterizează. De ce învaţă învaţă la a IX- a D: “M-a obligat mama să merg la mate-info, pentru că fratele mamei este inginer.” Va dansa pentru impresionarea jurisului, dar adevărata pasiune este fotbalul. A jucat 1 lună la Villareal - Spania, 1 an la Pucioasa şi 3, la Chindia.

Perechea nr. 6: Elena Liliana STAN şi Cosmin Marin (Lope) OLTEANU
Elena este clasa a IX-a C. Fire sociabilă, îndrăzneaţă şi puternică, se vede în viitor procuror criminalist. A ales Pedagogicul pentru că “este un liceu pentru personalitatea mea. Am auzit că este foarte bun şi că m-ar ajuta în viitor”. Le va cânta colegilor, publicului şi juriului la proba de aptitudini. Pasiunile Elenei sunt muzica, dansul şi actoria.
Cosmin “Lope” este clasa a IX-a D. Este zâmbitor, optimist, agitat, având exces de energie. Va canaliza totul pentru a deveni fotbalist. Spune râzând “Vroiam la alt liceu. Dar am greşit codurile şi am ajuns aici, la mate-info”. La aptitudini va dansa street dance, deşi va fi un pic greu cu o mână în ghips, ruptă la fotbal. Pasiunea sa sunt filmele: “Văd 2 – 3 filme pe zi, atunci când am timp!”


Comunicatul Asociatiei Părinților Cantacuzini

Aseară a avut loc ședința Asociației Părinților Cantacuzini. Cea mai importantă problemă dezbătută și aprobată a fost cea a uniformei! Părinții, în deplin acord cu direcțiunea, au hotărât ca începând cu 1 noiembrie 2012 să devină OBLIGATORIE purtarea uniformei colegiului. Din acest moment, două echipe compuse din elevi și profesori vor monitoriza vestimentația elevilor, în cele două locații și vor consemna într-un registru abaterile de la regulă. Vor fi aplicate sancțiuni după cum urmează:
1. Avertisment;
2. Mustrare scrisă;
3. Scăderea notei la purtare cu un punct;
4. Eliminarea de la cursuri și muncă în folosul comunității școlare, de la 1-2 zile.
(Extras din Regulamentul Intern al CNCC, aprobat în Consiliul Profesoral din 7 septembrie 2012)
În consecință, prevederea se încadrează în politica managerială de consolidare a prestigiului CNCC, pornind de la un element în aparență minor, dar în realitate atât de relevant pentru o cultură a excelenței!

miercuri, 17 octombrie 2012

Profesori cantacuzini, prezenţi în Slovenia la reuniunea din cadrul proiectului

,,Express Your Culture 
Through The Arts”

Cel de-al doilea an din cadrul proiectului multilateral Comenius ,,Express Your Culture Through The Arts”, a debutat cu  vizita în orăşelul Mozirje, Slovenia. Au fost prezenţi la reuniuni reprezentaţi ai profesorilor din toate cele şase ţări implicate în proiect. Din CNCC au realizat această deplasare doamnele profesor Laura Erculescu şi Alina Vîlciu.
În cadrul acestora, protejaţi de atmosfera calduroasă a toamnei şi de ospitalitatea deosebită a gazdelor, au avut loc întâlniri de lucru în cadrul cărora s-a stabilit  programul activităţilor din anul şcolar 2012-2013 . Prima activitate importantă la care sunt invitaţi cantacuzinii mari şi mici, este confecţionarea unor calendare cu imagini realizate de către elevi din toate ţările participante. Astfel, sunteţi aşteptaţi să desenaţi  în culori, acuarele sau carioci, în nuanţe cât mai vii şi fără detalii în amănunt, pe un format A4 aşezat pe orizontală, imagini reprezentative pentru lunile ianuarie şi mai. Nu uitaţi, este vorba de desen propriu, nu despre copierea sau realizarea unor colaje cu imagini preluate de pe internet. Desenele vor fi predate până la data de 24 octombrie 2012, unuia dintre următorii profesori : Ema Buzăianu, Alina Vîlciu, Laura Erculescu, Claudia Nedelcu.
Revenim cu mai multe detalii despre celelalte activităţi la care veţi fi invitaţi să participaţi!!!

Informaţii: Doamna Profesor Laura Erculescu








Identitate cantacuzină

Mesaj către alegătorii Preşedintelui Consiliului Elevilor

Alegerea Preşedintelui Consiliului Elevilor este un bun exerciţiu de democraţie. Aveţi şansa de a vă desemna reprezentantul în structurile de conducere ale CNCC: Consiliul de Administraţie şi Comisia Calităţii.
Care ar fi cel mai potrivit dintre cei doi candidați? Cred că răspunsul îl veți găsi voi singuri, raportându-vă la Identitatea elevului cantacuzin. Vă propun să o definim împreună: un tânăr atipic, nonconformist, dorind să-și afirme personalitatea și să-și construiască o carieră în consonanță cu propriile aptitudini. Vă lansez o provocare: continuați a defini profilul elevului CNCC!
Succes celor doi candidați!

Director,
Gabriela Istrate

marți, 16 octombrie 2012

Continuă campania de promovare CE


Angelo Chiru, celălalt candidat al Postului de Preşedinte al Consiliului Elevilor a împărţit astăzi (16 octombrie) fluturaşi, a realizat afişe şi însoţit de colegi care îl susţin, a mers prin clasele votante pentru a vorbi despre ideile pe care le propune.


luni, 15 octombrie 2012

A demarat campania pentru Postul de Preşedinte al Consiliului Elevilor


Pentru că astăzi, 15 octombrie 2012, a demarat campania din cadrul Consiliului Elevilor pentru postul de Preşedinte, candidata Cristina Ilie a împărţit primii fluturaşi şi a lipit primele afişe care poartă sloganul "Sunt mândră că sunt Cantacuzină" ! Bineînţeles, Cristina vă invită să o votaţi şi să-i fiţi alături pe parcursul tuturor activităţilor desfăşurate!
Campania ambilor candidaţi va fi prezentată pe acest blog!


vineri, 12 octombrie 2012

Începe campania pentru postul de Preşedinte al Consiliului Elevilor Cantacuzini


Cei doi candidaţi ai postului de Preşedinte al Consiliului Elevilor Cantacuzini, Cristina Ilie şi Angelo Chiru, au dat startul campaniei. Astăzi, 12 octombrie 2012, au mers prin clasele votante (V-XII), s-au prezentat şi le-au vorbit colegilor despre dorinţa de a-i reprezenta, de a fi vocea lor.

joi, 11 octombrie 2012

VIA-Vocaţie, Interese, Autocunoaştere şi Dezvoltare, drumul către succesul profesional


Proiectul se adresează unui grup ţintă din clasele a XI-a şi a XII-a, în vederea consilierii profesionale. Elevii vor putea cunoaşte care sunt joburile care-i reprezintă şi cărora le pot face faţă. Vor putea dobândi abilităţi în funcţie de evaluările obţinute în urma completării chestionarelor şi discuţiilor pe baza acestora.


Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Titlul proiectului: VIA - Vocație, Interese, Autocunoaștere şi dezvoltare, drumul către succesul profesional
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/90/2.1/S/63742


VIA-Vocaţie, Interese, Autocunoaştere şi dezvoltare, drumul către succesul profesional

ANUNŢ de recrutare a grupului Ţintă

Proiect POSDRU „VIA - Vocație, Interese, Autocunoaștere şi dezvoltare, drumul către succesul profesional”

COLEGIUL NAȚIONAL CONSTANTIN CANTACUZINO TÂRGOVIŞTE vă invită să participaţi la procesul de selecţie a participanţilor la activităţile de consiliere şi orientare şcolară şi profesională, organizate în cadrul proiectului cofinanţat din Fondul Social European în cadrul POS DRU 2007-2013, “ VIA - Vocație, Interese, Autocunoaștere şi dezvoltare, drumul către succesul profesional” al cărui beneficiar este SC Profiles International SRL, Braşov.
Obiectivul principal al acestei acţiuni constă în evaluarea psihoaptitudinală, respectiv consilierea şi orientarea psihoaptitudinală a unui număr de 100 elevi, din cadrul instituţiei.

Condiţie de participare
ü      Participanţii la selecţie trebuie să aparţină categoriei de elevi înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ, ultimii 2 ani de studii în anul şcolar 2012-2012.
ü      Participanţii la selecţie nu trebuie să mai fi participat sau să participe în prezent la alte activităţi de consiliere şi orientare în cadrul unor proiecte similare.

Dosarul de selecţie:
Selecţia se face pe baza unui dosar care cuprinde:
1. ÎN FORMAT TIPĂRIT
1.      Formular POSDRU de înscriere în cadrul grupului țintă, completat integral, semnat pe fiecare pagină.
2.      Acord privind prelucrarea datelor personale, semnat.
3.      Chestionar de selecţie elev/student, completat integral, semnat.
4.      Acord/angajament de participare, semnat.
5.      Declaraţie de evitare a dublei finanţări, semnată.
6.      Adeverinţă eliberată de instituţie privind statutul de elev/student, în original.
7.      Copie după carnet elev/student, pagina cu date de identificare, autocertificată „Conform cu originalul” şi semnată.
8.      Copie după CI/BI, autocertificată „Conform cu originalul” şi semnată.

2. IN FORMAT ELECTRONIC, SCANAT ÎN FORMAT PDF, JPEG, PE CD :
Toate documentele mai sus menţionate vor fi scanate şi depuse inclusiv pe CD.

Întregul dosar se înaintează unuia dintre experţii locali desemnaţi, după cum urmază:
Profesor
ERCULESCU LAURA MARIA
Profesor
IONETE DARIUS
Profesor
NEDELCU CLAUDIA
Profesor
GHITA TATIANA

Aplicaţiile neconforme cu cerinţele de mai sus sau transmise pe altă cale, nu vor fi luate în considerare.
Documentele menţionate la punctele 1 - 5 sunt disponibile în formă tipărită la fiecare dintre experţii locali din cadrul instituţiei, sau pot fi descărcate de pe site-ul proiectului www.via-consiliere.ro , secţiunea Selecţie Grup Ţintă.

Pentru informaţii suplimentare referitor la proiect, vă rugăm accesaţi site-ul www.via-consiliere.ro


Informaţii: Profesor Darius Ionete

miercuri, 10 octombrie 2012

O Istorie altfel...

Clasa a XII-a C a avut astăzi parte de o lecţie de Istorie altfel. Şi aceasta datorită doamnei director Gabriela Istrate, care a hotărât să realizeze o lecţie istorică de pregătire pentru Bacalaureat 2013 chiar la Muzeul de Istorie Târgovişte! Cantacuzinii au aflat astfel noi informaţii, acumulate într-un loc potrivit.








Fotografii din cadrul "Zilei Educatiei" Cantacuzine

Alte momente surprinse în timpul desfăşurării activităţilor din cadrul "Zilei Educaţiei" - 5 octombrie 2012











Felicitări, Cantacuzini talentaţi!

marți, 9 octombrie 2012

Reabilitare la standarde europene, pentru C.N. "Constantin Cantacuzino"

"Primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga, a efectuat astăzi, o nouă vizită de lucru la o şcoală târgovişteană ce va fi reabilitată cu fonduri europene accesate de primărie. Este vorba despre Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino, unde şantierul se află în plină desfăşurare, perioada de execuţie fiind de un an de zile. La acest liceu, în corpurile A, B şi C, 10 noi săli de clasă vor fi reabilitate, se va reface structura de rezistenţă, se vor schimba mobilierul, toate instalaţiile termice, electrice, sanitare şi în afară de cele 10 săli de curs, va fi creat şi un laborator de limbi străine, plus în corpul nou, corpul D, vor fi un parter, două etaje şi mansardă, 12 săli de clasă, un laborator de informatică şi o bibliotecă.
“Totul va fi reabilitat, la standarde europene, 2012-2013 şi totul va arăta ca la Liceul de Arte Bălaşa Doamna, unde doamna director de aici a fost pe parcursul lucrărilor şi a văzut cum s-au derulat lucrurile şi cu sprijinul dânsei, dar şi al constructorilor am făcut o treabă bună acolo. Sper ca acelaşi lucru să îl facem şi aici şi lucrarea să se termine, conform standardelor, ceva mai devreme de termenul limită, care este 24 aprilie, pentru a aduce elevii liceului înapoi, aici”, spune edilul oraşului. “Este pentru noi o oportunitate exraordinară să derulăm acest proiect şi faptul că la finalul acestuia toţi elevii colegiului vor învăţa într-un singur schimb. Cele 44 de clase vor trece într-un program de dimineaţă, iar lucrul acesta este extraordinar pentru procesul de învăţământ, pentru că după-amiază rămân celelalte activităţi extraşcolare, care vor îmbogăţi activitatea noastră”, spune Gabriela Istrate, directorul liceului. Cei 1200 de elevi de aici sunt găzduiţi în această perioadă de Liceul Nr.5 şi de Şcoala Nr.9 din Târgovişte."