luni, 27 februarie 2012

A doua deplasare în cadrul proiectului „Express your culture through the arts”

O echipă formată din zece elevi, Miruna Canache, Andreea Nedelcu, Ioana Vitomireanu(a IX-a A), Alexandra Enea, Andrei Ichim, Adrian Casandra, Ştefan Simionescu(a XI-a D) Alexandru Ifrim, Andreea Mitrescu şi Andreea Trifulescu(a XI-a C) şi patru profesori, doamnele Claudia Nedelcu, Adriana Alecu, Laura Erculescu şi Raluca Tomescu, au  plecat ieri, 26 februarie 2012 spre Ţara Galilor, unde vor prezenta un colaj de dansuri populare tradiţionale. Această deplasare face parte din proiectul „Express your culture through the arts” şi este a doua de acest gen (prima fiind cea din Portugalia, unde au mers doamna profesor Ema Buzăianu şi doamna profesor Laura Erculescu), dar prima în care participă şi elevi.
Revin cu fotografii şi noutăţi!

marți, 21 februarie 2012

Interviu (2)

De mult timp nu am mai realizat un interviu şi m-am gândit că e timpul. Pentru aceasta, am ales-o pe Laura Istrătescu, elevă în clasa a X-a A.


- Laura, spune-ne câte ceva despre tine.
- Am 16 ani şi 10 luni, sunt din comuna Runcu, sat Piatra, judeţul Dâmboviţa şi am terminat clasele I-VIII la şcoala din Runcu.

- Acum, la liceu, ai ales profilul „Învăţător-Educator” pentru că...
- Pentru că iubesc copiii şi îmi doresc să devin cadru didactic.

- Ce pasiuni ai?
- Îmi place să cânt, să scriu poezii, să colecţionez flori pe care să le pun la presat, să dansez, să inventez jocuri pentru copii, să păstrez într-un cufăr toate amintirile de la prietenii mei şi să călătoresc.

- Iubeşti arta. Ai participat vreodată la vreun concurs de muzică, dans sau creaţie?
- Da! La vârsta de 6 ani am câştigat premiul I la un concurs de muzică populară, cât şi la diverse concursuri de creaţie organizate în cadrul şcolii. Am făcut parte din ansamblul „Doinitorii Runcului” şi am participat alături de ei la multe spectacole.  

- De când ai început să compui poezii?
- De la vârsta de 8 ani.

- Cui ai dedicat prima ta poezie?
- Mamei mele. A fost o poezie pentru ea.

- În general, care este subiectul poeziilor tale?
- Compun diverse poezii, nu am un subiect anume, dar cele mai multe poezii sunt de dragoste.

- Pentru că a fost prima ta poezie, o s-o prezentăm şi colegilor noştri cantacuzini care urmăresc blogul. Mulţumesc pentru interviu şi succes în continuare! Te aşteptăm cu noutăţi!
- Mulţumesc şi eu! Mi-a făcut plăcere!



Cristina Ilie


Mama




Laura Istrătescu

Mama e alinare,
Mama e speranţă,
Mama e lumina 
Din orice dimineaţă.

Cu chipul ei gingaş,
Cu sufletul de îngeraş
Şi cu glas fermecător
Mă îndeamnă să fiu muncitor.

De mică m-ai ocrotit, 
Iubire mi-ai dăruit
Şi când mi-a fost mai greu
Tu ai fost lângă mine mereu.

Eşti şi soare,
Eşti şi lună,
Eşti îngerul meu păzitor;
Te iubesc şi te ador!

joi, 16 februarie 2012

Clasa a X-a A are un „Cufăr cu amintiri”

La îndemnarea doamnei diriginte Maria Lupu, clasa a X-a A, are de acum, pe un panou din clasă, un „Cufăr cu amintiri”, pe care se află fotografii cu elevii clasei!

marți, 14 februarie 2012

CANTACUZINII MERG DIN NOU LA ŞCOALĂ

MIERCURI, 15 FEBRUARIE 2012, CURSURILE VOR FI RELUATE LA COLEGIUL NAŢIONAL „CONSTANTIN CANTACUZINO” !

Ce înseamnă să fii dedicat şcolii...

Iuliana Stan (a X-a D), elevă de zece ani la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, dedicată întru totul şcolii, s-a implicat ieri, 13 februarie, chiar şi în deszăperirea din curtea şcolii.
Felicitări, Iuliana! 

Foto: Adi Casandra

luni, 13 februarie 2012

ÎN ATENŢIA TUTUROR ELEVILOR CANTACUZINI

DIN CAUZA VREMII NEFAVORABILE, MARŢI, 14 FEBRUARIE 2012, CURSURILE SE SUSPENDĂ! 
PENTRU MIERCURI, 15 FEBRUARIE 2012, TOŢI ELEVII TREBUIE SĂ IA LEGATURA ORI CU DOMNII DIRIGINŢI, ORI CU DOAMNA DIRECTOR ADJUNCT - LILIANA DUMITRU, DOAMNA PROFESOR RALUCA TOMESCU, IULIANA STAN ( XD ) , ORI SĂ CAUTE INFORMAŢII PE FACEBOOK, SAU AICI, PE BLOGUL ŞCOLII !

joi, 9 februarie 2012

Activităţi extraşcolare, susţinute de domnii profesori cantacuzini


Susţinută întotdeauna de domnii profesori şi de doamnele director de la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, îmi pot desfăşura de fiecare de dată activităţile în care sunt implicată şi pot merge la festivalurile de poezie, cântec sau dans, din ţară şi nu numai. 
Cel mai recent premiu l-am obţinut la festivalul „Ocrotiţi de Eminescu” de la Blaj, ediţia a XII-a, locul I la secţiunea „Creaţie”!


Cristina Ilie