joi, 27 octombrie 2011

O nouă înfăţişare









Elevele clasei a X-a A au îmbunătăţit din nou expoziţia de toamnă. Acum arătă altfel, special, arată ca o adevărată expoziţie! A fost admirată de toţi elevii şi domnii profesori cantacuzini! 
Să sperăm că totul va rămâne în acelaşi loc şi că fructele vor fi păstrate, nu mâncate (cauză pentru care se tot reamenajează locul). :)
Vă reamintim că expoziţia a fost iniţiată de clasele a X-a A, a XI-a A, a XII-a A, conduşi de doamna profesor Cornelia Ropotan şi ajutaţi de clasa a II-a A, învăţător Didina Dinu.

miercuri, 26 octombrie 2011

Voluntariatul în muzee




Trei repezentanţi ai Complexului Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte, au fost astăzi prezenţi în liceul nostru pentru a ne prezenta un proiect la care noi, cantacuzinii, putem participa.
Întâlnirea s-a desfăşurat la Cabinetul Fonetic, începând cu ora 12:00, unde au fost prezenţi reprezentanţii claselor de liceu.
Proiectul „MUZEUL NOSTRU”, co-finanţat de AFCN(Administraţia Fondului Cultural Naţional), Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Banatului Montan, Complexul Muzeal Curtea Domnească Târgovişte şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi, caută tineri pentru soluţii inteligente cu care pot participa la repoziţionarea muzeului în societatea românească actuală.

Dacă vrem un loc unde ne putem pune în valoare abilităţile, o modalitate în care putem fi utili şi creativi pentru comunitate, o oportunitate de a crea conţinut cultural, un mediu unde putem primi recunoaşterea unui staff profesionist şi a unui public larg, un teritoriu în care subiectele care ne-au pasionat dintotdeauna să fie de interes şi pentru alţii, dincolo de constrângerile şcolii şi un ambient în care entuziasmul şi flexibilitatea noastră înseamnă inovaţie, sâmbătă, 29 octombrie şi duminică, 30 octombrie, începând cu ora 09:00, putem merge în interiorul Curţii Domneşti - Târgovişte, să ne înscriem! 
Voluntariatul în muzee poate fi un prim pas în viitoarele noastre activităţi!

luni, 24 octombrie 2011

Vizite internaţionale!

În ultima vreme, blogul cantacuzinilor a fost vizitat, conform Feedjit, de foarte mulţi oameni din ţara noastră, dar în evidenţă ies Hamburg(Germania), Bălţi, Chişinău(Republica Moldova), Zalina(Slovacia), Bruxel(Belgia) şi Netherlands(Olanda). 



Le mulţumim şi îi invităm să ne urmărească blogul în continuare!

vineri, 21 octombrie 2011

În atenţia cantacuzinilor

Până pe data de 28 octombrie 2011, toate colectivele de elevi trebuie să propună activităţi extraşcolare, pe care să le prezinte diriginţilor. 
Dacă vor fi aprobate, activităţile se vor desfăşura în perioada 2 - 6 aprilie 2012.

miercuri, 19 octombrie 2011

Noutăţi la expoziţia de toamnă!






Iarna dă semne insistente, dar expoziţia de toamnă din holul principal al Colegiului se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. Şi nu mă refer neapărat la bunătăţile care sunt aduse, ci la grija elevilor din clasele a X-a A, a XI-a A şi a XII-a A,  ca expoziţia să arate din ce în ce mai bine.
Astăzi, eu, Alexandra Goran şi Alexandra Stroe(eleve ale colectivului X A), am luat iniţiativa de a reamenaja obiectele din expoziţie. Ideea a fost apreciată de doamna profesor coordonator, Cornelia Ropotan şi de ceilalţi profesori cantacuzini. Apoi, toate elevele din clasa a X-a A care au contribuit la amenajarea expoziţiei, au realizat o fotografie alături de doamna profesor coordonator, Cornelia Ropotan.
Să tot fie toamnă... 
Priviţi ce a ieşit...

luni, 17 octombrie 2011

Repetiţii intense pentru Balul Bobocilor!

Repetiţiile pentru Balul Bobocilor 2011 continuă! 
Bobocii sunt din ce în ce mai ambiţioşi şi repetă în fiecare zi pentru ca probele lor să fie apreciate în cea mai aşteptată zi. Aceasta va fi joi, 10 noiembrie 2011, în amfiteatrul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna”, începând cu ora 17.00!
















 Afterparty-ul se va desfăşura „La cărămizi”, pe Centrul Vechi-Târgovişte 
Baftă, boboci!
  

duminică, 16 octombrie 2011

Cristina Ilie a prezentat şi astăzi emisiunea Clubul Victorioşilor!




Astăzi, 16 octombrie 2011, o nouă ediţie a emisiunii Clubul Victorioşilor s-a desfăşurat la Columna Tv. Începând cu ora 10.00 şi până la ora 12.00,  alături de colegii mei de la Şcoala Micilor Vedete şi Clubul Victorioşilor, am cântat, am dansat şi am recitat pentru toţi telespectatorii emisiunii.

Dacă doriţi să ne deveniţi colegi, să vă ocupaţi timpul cu ceva folositor şi interesant, dacă vă atrage latura artistică, vă aşteptăm la Sediul Teatrului „Junior”, la Casa Sindicatelor, în fiecare vineri, începând cu ora 16.00, sau sâmbăta, de la ora 10.00! Şi aşa puteţi deveni şi voi... victorioşi!

vineri, 14 octombrie 2011


Şcoala de dans condusă de coregrafii Georgiana şi Adrian Robos, invită toţi cantacuzinii să pătrundă în arta dansului. 
Copiii cu vârstele cuprinse între 7 şi 14 ani sunt aşteptaţi la lecţiile de balet, iar cei între 7 şi 18 ani la dansuri moderne: Hip Hop, Street Dance, Free Style, Disco, Reggaeton, Rock-n Roll, Twist, Conga.
Puteţi afla mai multe detalii şi vă puteţi înscrie la numerele de telefon: 0728197474 / 0729963355 .
Să dansăm, cantacuzini! 

miercuri, 12 octombrie 2011

Circul „Gartner”, la Târgovişte!

Zilele acestea târgoviştenii sunt invitaţi să urmărească programul oferit de Circul „Gartner”, amplasat în parcarea supermarketului „Interex”! 
Suntem îndemnaţi să admirăm frumoşii elefanţi care defilează cu mândrie(ceea ce noi, parte din elevii clasei a X-a A am reuşit să vedem astăzi), dar şi restul animalelor!  


marți, 11 octombrie 2011

ANUNŢ 

ÎN ATENŢIA ÎNVĂŢĂTORILOR ŞI DIRIGINŢILOR

JOI, 13.10.2011, ORA 17.00, VA AVEA LOC ŞEDINŢA ASOCIAŢIEI PĂRINŢILOR CANTACUZINI LA CARE SUNT INVITAŢI SĂ PARTICIPE PREŞEDINŢII COMITETELOR DE PĂRINŢI PE CLASĂ, ÎNVĂŢĂTORII ŞI DIRIGINŢII.

duminică, 9 octombrie 2011

Blogul oficial al Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino” este vizitat din toate colţurile lumii! Numai săptămâna aceasta am primit vizite din Germania, Spania şi Bulgaria.
De fapt, dorinţa ni se îndeplineşte! Colegiul nostru şi mai ales rodul muncii noastre ajung să fie cunoscute în întreaga lume, cu ajutorul internetului!
Vă muţumim şi vă aşteptăm opiniile şi sugestiile.  

Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” Târgovişte
Aici este locul tău!

vineri, 7 octombrie 2011








Expoziţiei de toamnă i s-au alăturat şi câteva picturi şi colaje semnificative anotimpului, realizate cu frunze, nuci, flori, etc.